Afrika

Afrika

Download udstiller oversigt og foredrags program HER:

 

 

 

 

Lørdag 21. oktober

 

11.00 – 11.30

Sal B – Danskejet safari lodge i Great Krüger Park, Sydafrika
Per Grunert – Top Tours – stand 80

Krüger National park er blandt verdens største naturreservater. Her kan du opleve Afrikas spændende dyreliv på nærmeste hånd. I denne natur perle ligger den dansk ejede Mpala Safari Lodge lige ved floden Olifants River, hvor dyrene kommer og drikker og hvor du kan få dine drømme om safari opfyldt i trygge og komfortable rammer. Inkluderet i opholdet er et væld af spændende safari ture og oplevelser ud over det sædvanlige. Kom og hør ejeren Per Grunert fortætte om de oplevelser der venter dig, når du rejser på safari til dette spændende sted.

Per og Helle Grunert byggede Mpala Safari Lodge i 2003.
Lodgen er tegnet af dygtige arkitekter og indrettet med udsøgt smag.
Inkluderet i prisen for opholdet er et stort og spændende udflugtsprogram og helpension.
Mpala besøges næsten udelukkende af danskere. Hvert år besøger flere hundrede danskere Mpala og får deres livs oplevelser.
Der er maksimalt plads til 12 gæster ad gangen. Det giver den eksklusive følelse af at have det hele for sig selv, uden at skulle flokkes med store grupper af andre turister.

 

*********************************************

 

11.40 – 12.10

Sal C –Safariens hjemland og badeferie langs Kenya-kysten
Kenya Claus – Bravo Tours – stand 94/104

Mød Kenya-Claus til en snak om sit nye hjemland. I 1998 flyttede Claus til Mombasa, og den fynske farvehandler og farverige fortæller er aldrig vendt ”hjem” til Danmark. I dag sammensætter Kenya-Claus alle Bravo Tours’ safarier – og han har sammenlagt tilbragt mere end fem år på den afrikanske savanne.

Langs Kenya-kysten venter 536 kilometer med endeløse strande og krystalklart vand. Her venter fantastiske hoteller, vajende palmer og en gennemsnitstemperatur på 30 grader. Og det hele bliver kun bedre af, at det let kan sammensættes med både to, fem eller syv dage på safari. Så bliver det ikke bedre!

Hør også om Bravo Tours’ spændende safarier ud fra Nairobi. Rejs med i Blixens fodspor og rundt i Masai Mara. Der er to store safarier på programmet – ”Blixens Kenya” og ”Safari og Det Indiske Ocean”. Det er intet mindre end nogle af de ypperste safarioplevelser i de bedste safariområder!

Kenya-Claus giver gerne dig de bedste råd til, hvilken safari du skal vælge. Kom, lyt og spørg – og få ekspertviden i særklasse!

 

Sal F –Vestafrika en vidunderlig rejsedestination
Morten Ring – Rickshaw Travel – stand 96

I dette rejseforedrag tager vi på opdagelse i Ghana, Togo og Benin langs Vestafrikas atlanterhavskyst. Det er en region, som får forbavsende lidt opmærksomhed når Afrikarejsen skal planlægges. Kom og hør hvorfor den bør stå højt på ønskelisten. I foredraget tager vi dig med på en billedlig rundrejse, og viser dig et glimt af det kontrastfyldte Vestafrika. Vi besøger traditionelle Afrikanske stammer, oplever deres unikke traditioner og deres levemåder som har været praktiseret i århundreder. Glæd dig blandt andet til traditionelle voodooceremonier i Togo, den ”flydende” by Ganvie i Benin og  Ashante-kongens farverige hof i det centrale Ghana. Vi kaster også et blik på nogle af regionens naturperler. Se de smukke landskaber i Volta regionen og de skønne strande langs atlanterhavskysten. Endelig så ser vi naturligvis nærmer på et stykke ”glemt” danmarkshistorie, nemlig den tidligere danske koloni Guldkysten. Vi føler historien vingesus når vi besøger de gamle kolonisters fæstninger i Ghana, og får et indblik i den handel, med slaver og eksotiske varer, som var koloniens livsnerve. Det bliver en forrygende virtuel rundrejse, hvor kontrasten mellem det moderne liv i regionens storbyer og traditionelle Afrika kommer helt ind under huden.

Vi glæder os til at se dig.

 

********************************************* 

 

12.20 – 12.50 

Sal F –The bright side of Tunisia  
Tunesiens Turist kontor – stand 87

 

There is more to experience in Tunisia

On the other side of the Mediterranean, lies Tunisia, a country with a lovely sun, extensive white sandy beaches and a lukewarm, azure blue ocean.

Do you want to experience the sun but also something more? Welcome to Tunisia.

 

*********************************************

 

13.00 – 13.30

Sal F –Kom på BIG 5 Safari i verdensklasse med Nyati Safari
Claus Bo Becktoft – Nyati Safari – stand 130

Drømmer du om at følge i Karen Blixens fodspor og opleve dit helt eget safarieventyr i Afrika? Kom og hør vores spændende foredrag om vores luksus lodges i Sydafrika og vores mange øvrige rejsemål i hele det Sydlige Afrika. 
Vi fortæller i levende billeder om vores egne safari lodges, herunder NYATI Safari Lodge som ligger midt i Krugerparken - en af verdens bedste safariparker med den største variation af dyr. Her bor du i din egen eksklusive River Bungalow med panoramaudsigt over Olifants River - Elefantfloden - og den sydafrikanske bush. Fra din private terrasse vil du hver dag kunne følge det rige dyreliv langs floden. Du kan også vælge at bo i vores luksuriøse private Olifant villa suiter på 200 kvm med egen pool og plads til hele familien eller i din helt egen private NYATI Cheetah Camp på 500 kvm med privat chauffør/guide, privat tur program og egen kok. Opholdet på NYATI Safari Lodge indeholder alle måltider og et dagligt safariprogram i åbne safari biler med dansk guide. Imellem aktiviteterne vil der være tid til fx at slappe af i Lodgens store pool-, lounge- og barområde eller til et par tilvalgsaktiviteter som fx storvildtsjagt og golf. Maden på NYATI Safari Lodge er et højdepunkt i sig selv. På ægte Blixen maner serveres kulinariske menuer i stearinlysets skær ved smukt dækkede borde eller i ”bomaen”, den traditionelle afrikanske grillplads. 

Hør også mere om vores spændende messetilbud, hvor du kan få 10 dages luksus safari for blot 13.995,- på udvalgte datoer!

 

********************************************* 

 

13.40 – 14.10


Sal C – Østafrikas imponerende natur og dyreliv
Finn Bo Poulsen – Safari eksperten – stand 111

Rejs med på vilde oplevelser i Østafrika, hvor du præsenteres for to af verdens bedste safarilande, Kenya & Tanzania, som byder på verdensklasse safarioplevelser, en venlig befolkning og skønne indkvarteringssteder. På dette foredrag runder vi ligeledes Uganda & Rwanda, hvor der er mulighed for at komme helt tæt på vores nærmeste slægtninge – chimpanserne, samt de rolige kæmper – bjerggorillaerne.

Vi kommer også forbi mulighederne for at bestige Kilimanjaro, som er Afrikas højeste bjerg samt de mange skønne badeferiemuligheder på hhv. Kenyakysten og Zanzibar.

Tag med på en spændende rundrejse og få masser af inspiration til hvordan du kan opleve disse herlige lande.

Foredragsholderen er vores erfarne rejsekonsulent Bo Finn Poulsen, som tabte sit hjerte til Østafrika tilbage i 1989 og siden da rejst Afrika tyndt.

 

*********************************************

 

14.20 – 14.50

Sal B – Sydafrika for alle sanser
Mikkel Blom – Kulturrejser Europa – stand 58

Sydafrika byder på en enestående natur, rig historie og et helt fantastisk dyreliv. De lækre vine, gastronomien og den smittende livsglæde, er ekstra koloritten som naturligt følger med en rejse til det sydligste Afrika. Med Kulturrejser og vores dansktalende rejseleder kommer du på en 14 dages odysse, hvor alle sanser vækkes til live, og hver eneste dag har nye oplevelser. Fra safariture i Nord over rørende besøg i townships til livsglæden på vingårdene i Syd, fortælles historierne fascinerende og levende. 
Lad rejsen og inspirationen begynde her.

 

*********************************************

 

15.00 – 15.30

Sal B – Det uendelige Afrika
John Christensen – Africa Tours – stand 70

Mange har oplevet Afrikas utrolige fascinerende vilde natur liv på tv, endnu bedre er det at opleve det i virkeligheden. Kom med på Great Trek - en safarirejse fra Victoria Falls, det imponerende Chobe med store flokke af elefanter, på sejltur i Okavango Deltaet, verdens ældste ørken, Namibia ørken med nogle af verdens højeste sanddyner. Etosha National Park, hvor der er gode chancer for at opleve næsehorn. Det bjergrige Damaraland med hulemalerier og havnebyen Swakopmund til de store vinmarker og slutteligt opleve Sydafrikas smukke havneby Cape Town. Der findes ikke mange ruter i Afrika hvor man vil opleve en så varieret natur og dyreliv.

Baronessens Kenya. Blixen elskede Kenya når det er allerbedst. I bedste Blixens stil flyver vi over den afrikanske slette ud til Masai Mara og til campen. Med den smukke Karen Blixen Camp som udgangspunkt skal den afrikanske savanne opleves. De store flokke af dyr. De store vidder, stilheden og lyset. Der vil være mulighed for at opleve den kendte stamme Masaierne helt tæt på. Hør om Afrika Tours spændende safari til Afrika.

 

*********************************************

  

Søndag 22. oktober

 

11.00 – 11.30

Sal C –Safari i Tanzania og Zanzibar
Andreas Muldgaard – Kipling – stand 78

På dette foredrai fortæller vi om de fantastiske safarimuligheder i Tanzania med daglig afrejse - du vil opleve Ngorongoro krateret, Lake Manyara og Tarangire samt fokus på Serengetis fortryllende savanne. Vi runder også andre af Østafrikas parker, og vi skal selvfølgelig også til Zanzibars vidunderlige strande.

Foredraget rummer det hele, så tag med og lad dig inspirere hos Kipling Travel.

Kom og mød os på stand 78, Rejsemessen i Øksnehallen i weekenden 21.-22. oktober 2017 og dette foredrag søndag formiddag.

Læs mere om, hvordan du kan komme til at opleve Safari i Tanzania og Zanzibars strande her: https://www.kiplingtravel.dk/rejser/afrika/tanzania-zanzibar

 

 

Sal D –Algeriet og Sahara
Gert Lynge Sørensen – Viktors Farmor World Wide Expeditions – stand 90/100

I Afrikas største land Algeriet oplever man måske den allersmukkeste del af verdens største ørken -Sahara. Viktors Farmor har de sidste par år arrangeret ekspeditionslignende rejser til det sydøstlige hjørne af Algeriet omkring byen Djanet og midt ude i den kæmpestore ørken.

Det er en rejseoplevelse af de helt store – i et område, hvor der er fuldstændig fredeligt.

Vi bor på ørkenhotel, men overnatter også flere gange i telt under den flotte stjernehimmel. Tuareger, der kender hvert eneste hjørne og sving mellem de store sandklitter er vores chauffører, guider og kokke.

Vi oplever de flotte sandklitter i adskillige farvenuancer spændende fra gult til orange, hvid, grønt og sort.

Desuden ser vi et lille udpluk af de tusindvis af klippetegninger, som fortæller om en tid for næsten 10.000 år siden. Dengang var der vand, frodige skove og dyreliv. Køer, giraffer, løver og mennesker kunne leve her, indtil ørkenen begyndte at brede sig.

Det er også en rejse ind i stilhedens land, hvor der i dag ikke er mange mennesker tilbage. Laver man et fodspor i sandet, viskes det hurtigt bort af vinden.

 

*********************************************

 

11.40 – 12.10


Sal A – Det eventyrlige Sydafrika
Lars Faursholt – Africa Tours – stand 70

Glæd dig til vores inspirerende rejseforedrag omkring vores helt nye, og unikke rundrejse i Sydafrika. Med ekspert rejseleder Lars Faursholt i spidsen venter der masser af oplevelser i særklasse. Vi bor i Cape Town, en af verdens smukkeste byer, og herfra skal vi ud at opleve de fantastiske højdepunkter blandt andet Taffelbjerget, Kap det gode håb, pingvinerne og pelssælerne og det altid farverige Waterfront med nogle af Sydafrikas allerbedste restauranter. Rundrejsen fortsætter til Vinlandet med eksklusive vinoplevelser for den kræsne vinelsker efterfulgt af to dage i Hermanus med tid til hvalerne og delfinerne. Vi skal også på haj-safari i havet og får her nærkontakt med den store hvide haj – en af rejsens mange store oplevelser (og på denne rejse oplevet HELT tæt på). Rejsen afsluttes med et par dages ophold i den hyggelige by Knysna, hvor du bestemmer tempoet og hvor der er mulighed for såvel afslapning ved stranden, nye og flere eventyr med rejselederen eller tid på egen hånd i byen.

 

Sal F –The bright side of Tunisia 

Tunesiens Turist kontor – stand 87

 

There is more to experience in Tunisia

On the other side of the Mediterranean, lies Tunisia, a country with a lovely sun, extensive white sandy beaches and a lukewarm, azure blue ocean.

Do you want to experience the sun but also something more? Welcome to Tunisia.

 

*********************************************

 

12.20 – 12.50 

Sal F – Kom på BIG 5 Safari i verdenklasse med Nyati Safari
Claus Bo Becktoft – Nyati Safari – stand 130

Drømmer du om at følge i Karen Blixens fodspor og opleve dit helt eget safarieventyr i Afrika? Kom og hør vores spændende foredrag om vores luksus lodges i Sydafrika og vores mange øvrige rejsemål i hele det Sydlige Afrika. 
Vi fortæller i levende billeder om vores egne safari lodges, herunder NYATI Safari Lodge som ligger midt i Krugerparken - en af verdens bedste safariparker med den største variation af dyr. Her bor du i din egen eksklusive River Bungalow med panoramaudsigt over Olifants River - Elefantfloden - og den sydafrikanske bush. Fra din private terrasse vil du hver dag kunne følge det rige dyreliv langs floden. Du kan også vælge at bo i vores luksuriøse private Olifant villa suiter på 200 kvm med egen pool og plads til hele familien eller i din helt egen private NYATI Cheetah Camp på 500 kvm med privat chauffør/guide, privat tur program og egen kok. Opholdet på NYATI Safari Lodge indeholder alle måltider og et dagligt safariprogram i åbne safari biler med dansk guide. Imellem aktiviteterne vil der være tid til fx at slappe af i Lodgens store pool-, lounge- og barområde eller til et par tilvalgsaktiviteter som fx storvildtsjagt og golf. Maden på NYATI Safari Lodge er et højdepunkt i sig selv. På ægte Blixen maner serveres kulinariske menuer i stearinlysets skær ved smukt dækkede borde eller i ”bomaen”, den traditionelle afrikanske grillplads. 

Hør også mere om vores spændende messetilbud, hvor du kan få 10 dages luksus safari for blot 13.995,- på udvalgte datoer!

 

********************************************* 

 

13.00 – 13.30

Sal A – Sydafrika og Safari

Casper Schack von Staffeldt – Albatros-travel – stand 31/33

Drømmer du om en ægte Big Five safari? På Albatros’ camp i Kruger Nationalparks mest fredfyldte hjørne bor du i lækre private safaritelte med badeværelser og terrasse midt i den sydafrikanske bush. Her har du savannens lyde af brølende løver og elefanternes trompeteren tæt inde på livet. Kom og hør mere om vores rejser til Sydafrika, hvor du også kan smage på vin i Stellenbosch, vandre i Tsitsikamma Nationalpark og besøge verdens smukkeste storby, Cape Town.

 

*********************************************

 

13.40 – 14.10

Sal D –Fantastiske oplevelser i Sydafrika - hele verden i et land
Ulla Fregerslev – Safarieksperten – stand 111

The Rainbow Nation eller Hele Afrika i Et Land – Sydafrika er uden tvivl det afrikanske kontinents mest komplette rejsemål, som byder på et væld af forskellige oplevelser og attraktioner.

Fra stegende hede somre i Kalahari Ørkenen mod nordvest til Dragensbjergenes vinter-sneklædte tinder i den østlige del af landet. Fra fantastiske safariparker med klassisk afrikansk dyreliv til subtropiske sandstrande ved Det Indiske Ocean mod nordøst til hval- og hajsafari i verdensklasse langs de barske klippefyldte kyster med antarktisk påvirkning mod sydvest.

Fra små traditionelle landsbyer med lerklinede og stråtækte hytter i KwaZulu Natal til den fantastisk beliggende millionby, Cape Town, med internationalt præg samt fremragende vindistrikter og kulinariske muligheder i ”baghaven”. Ja, hvad mere kan man næsten ønske sig?

Tag med på en spændende rundrejse og få masser af inspiration til hvordan du kan opleve dette herlige land.

Foredragsholderen er vores erfarne rejsekonsulent Ulla Fregerslev som har rejst flittigt i Sydafrika siden 1991.

 

*********************************************

 

15.00 – 15.30

Sal C –Vestafrika en vidunderlig rejsedestination
Morten Ring – Rickshaw Travel – stand 96

I dette rejseforedrag tager vi på opdagelse i Ghana, Togo og Benin langs Vestafrikas atlanterhavskyst. Det er en region, som får forbavsende lidt opmærksomhed når Afrikarejsen skal planlægges. Kom og hør hvorfor den bør stå højt på ønskelisten. I foredraget tager vi dig med på en billedlig rundrejse, og viser dig et glimt af det kontrastfyldte Vestafrika. Vi besøger traditionelle Afrikanske stammer, oplever deres unikke traditioner og deres levemåder som har været praktiseret i århundreder. Glæd dig blandt andet til traditionelle voodooceremonier i Togo, den ”flydende” by Ganvie i Benin og  Ashante-kongens farverige hof i det centrale Ghana. Vi kaster også et blik på nogle af regionens naturperler. Se de smukke landskaber i Volta regionen og de skønne strande langs atlanterhavskysten. Endelig så ser vi naturligvis nærmer på et stykke ”glemt” danmarkshistorie, nemlig den tidligere danske koloni Guldkysten. Vi føler historien vingesus når vi besøger de gamle kolonisters fæstninger i Ghana, og får et indblik i den handel, med slaver og eksotiske varer, som var koloniens livsnerve. Det bliver en forrygende virtuel rundrejse, hvor kontrasten mellem det moderne liv i regionens storbyer og traditionelle Afrika kommer helt ind under huden.

Vi glæder os til at se dig.

 

*********************************************

 

15.40 – 16.10

Sal B – Oplev det sydlige Afrika til fods, Swaziland og Krüger
Marie Dahl – Africa Tours– stand 70

Tag med på et visuelt vandreeventyr i det smukke kongedømme Swaziland, hvor det ene betagende landskab erstatter det andet. Vi lægger ud med en vandring ud på Swazilands højsletter, hvor store græsædere færdes vildt blandt kampesten på størrelse med mindre villaer. Herefter sætter vi kursen østpå mod lavlandet, hvor vi ad kringlede grusveje igennem små samfund bestående af lerhytter og urgamle traditioner får et indblik i Swazilands kultur. I lavlandet stifter vi bekendtskab med tykhuder og tamboti.
Swaziland og Krüger National Park ligger næsten i forlængelse af hinanden og vi hopper derfor en tur over grænsen og begiver os ud i Krügers vildnis til fods. Til fods er man helt i den vilde naturs vold. Dette skærper sanserne og giver en fornemmelse af fordums tid, hvor tidligere civilisationer var i et med naturen. 
Find ud af på foredraget, hvordan man overlever 4 dage til fods i Krüger kun udstyret med det, du kan bære på ryggen.

Marie er ejer og stifter af Dust and Boots - et 100% danskejet rejseselskab med base i Swaziland. Marie er uddannet biolog og har siden år 2000 rejst, arbejdet og boet i det sydlige Afrika i længere perioder. Hun har boet fast i Swaziland siden 2010. Hun brænder for naturen og dens skabninger og deres indbyrdes forhold.