Nordamerika

Nordamerika

Download udstiller oversigt og foredrags program HER:

 

 

 

 

Lørdag 21. oktober

 

Sal E –USA’s flotteste nationalparker - fra Rocky Mountains til Stillehavet
Morten Schønberg – Schønberg Musik og Rejser – stand 49

En eventyrlige rejse, der kombinerer enestående oplevelser med bekvem rejseform : god bus, gode hoteller/moteller og nogle overnatninger på historiske lodges, midt inde i nationalparkerne!

Fra Rocky Mountains til Stillehavet er en rundrejse, der begynder i Denver og slutter i San Francisco. Gennem 10 nationalparker af afvekslende karakter arbejder vi os på små tre uger gennem den fantastiske natur. Coloradoplateuet er en enestående område, og i ti dage  koncenterer vi os om de store naturoplevelser i plateauets smukkeste nationalparker: Zion, Bryce, Capitol Reef, Arches, Canyonlands, og Grand Canyon.

Højdepunkter på turen er bl.a. Island-in-the-Sky distriktet af Canyonlands, Glacier Point i Yosemite og Sequoia nationalpark, solopgangstur i Grand Canyon,  – og sjælen beriges gennem to overnatninger på historiske Zion Lodge og en på Yosemite Lodge. Turen ligger på et tidspunkt, hvor bjergpassene er snefrie og varmen ikke er for dominerende. Der er rige muligheder for vandring på denne tur – vi skal opleve naturen på tætteste hold!

 

*********************************************

 

12.20 – 12.50

Sal C –USA på egen hånd
Marie Bakkegård Jepsen – Risskov Rejser – stand 101

I USA er alt kæmpestort! Nationalparkerne, byerne, bilerne, måltiderne og personlighederne. Det er et land, som byder på så meget forskelligt, at du kan rejse hertil igen og igen uden at have set bare halvdelen af, hvad det kan byde på. Foredraget vil mest fokusere på vestkysten, Californien og staterne som grænser op til, da dette område af USA er et af de mest besøgte. Det er her du kan opleve de kendte byer som San Francisco, hvor Golden Gate broen baner sig frem igennem tågen. Los Angeles, stjernernes by, hvor, -  hvis du er heldig, kan se en af de store Hollywood stjerner slentre ned af Hollywood Boulevard samt Las Vegas, som er en verden for sig selv midt i den varme ørken. Det er her, hvor du kan besøge nogle af de smukkeste nationalparker i USA, og vi giver en appetitvækker på Grand Canyon, Yosemite, Bryce, Zion, Death Valley m.fl. I foredraget vil i kunne få inspiration til rejselængde, sæson, steder at besøge, ting at lave, budget og hvordan man bedst kommer rundt.

 

*********************************************

 

13.00 – 13.30

Sal A – Mexico - Oplev Yucatan med TUI
Stine S. Sørensen – TUI – stand 34/36

Den kommende vinter flyver vi direkte til Mexico/Cancun fra København.
Til alle med hang til eventyr er der meget at foretage sig i Mexico. Snorkel i grotter, svøm med havskilpadder eller udforsk Mayaernes Rige ved byerne Chichen Itza, Tulum og Coba. Nyd også de spændende menukort og ikke mindst det store shoppingudbud. Med TUI kan du enkelt kombinere flere rejsemål, så du får flest oplevelser på samme rejse. 
Hør Stines tips til den optimale ferieoplevelse.

 

Sal C  Viktors Farmors tre forskellige rejser i Peru
Gudi Holm – Viktors Farmor – stand 90/100

Peru er et vidunderligt rejseland, og mange af Viktors Farmors gæsters foretrukne debut-destination i Sydamerika. I Peru får du et eventyrligt mix af en smuk natur med et rigt dyreliv og en levende kultur, ikke mindst i Andesbjergene. Samtidig byder et besøg på et utal af fortællinger og vidnesbyrd om det tidligere så mægtige inkarige. Gudik Holm giver et overblik over Viktors Farmors tre forskellige rundrejser i Peru:

Den helt klassiske ”Fra Andes til Amazonas”, hvis man vil afrunde rejsen med et besøg i regnskoven. 

Den mest populære ”Peru med Nazca, Machu Picchu og Titicaca”, med bl.a. flyvning over Nazcalinjerne og sejlads ved Islas Ballestas. 

Den mest nørdede ”Peru - Fyrstegrave, inkaer og mumier”, som er det nordlige Peru krydret med Machu Picchu og Titicacasøen. Denne rejse ledes af forskeren Inge Schjellerup fra Nationalmuseet - nok Danmarks største ekspert på de gamle kulturer i det vestlige Sydamerika.

Peru er meget mere, end det man lige forventer. Et køkken i verdensklasse og en bjergbefolkning i tæt kontakt med naturen, dens afgrøder og spiritualitet. I Viktors Farmors grupper er man mellem 10 og 20 rejsende. Det sikrer rejserne en høj kvalitet og en mere personlig service fra vores rejseledere, lokalguider og chauffører. 

 

Sal D – Road trip i Vest USA
Line Sig – Jysk Rejsebureau – stand 134

Tag med på et klassisk roadtrip rundt i de vestlige amerikanske stater, hvor vi kommer forbi storbyer og fantastisk varieret natur. 
Turen starter med et stop i ”The Big Apple” - byen der aldrig sover, og som sprudler af energi. Oplev bl.a. frihedsgudinden, Empire State Building, Soho med Little Italy og Chinatown. 
Fra New York går turen videre til Los Angeles i Californien og videre igennem staterne Nevada, Utah og Arizona for til sidst at slutte i Los Angeles igen. Vi kommer forbi nationalparker som Yosemite, Death Valley, Bryce Canyon, Zion Nationalpark, Antelope Canyon og afslutningsvis mægtige Grand Canyon, samt San Diego, Las Vegas og San Francisco. Undervejs køres der på øde ørkenveje, mægtige highways og sidst men ikke mindst den klassiske Route 66.

 

Sal E –Canada vest - Uovertruffen natur
Kirsten Skjold – Gislev Rejser – stand 103

Spændende foredrag om Gislevs 16 dages rundrejse i Rocky Mountains med smuttur til Alaska. Se de flotte billeder fra Icefield Parkway med snedækkede bjerge, spejlblanke søer, vandfald og utallige gletsjere. Athabasca gletsjeren opleves i specialbus der kører op på gletsjertungen. Hør om hvordan vi på rejsen krydser den ydmyge grænse til Alaska og besøger Fish Creek. Her kan man stå på træbroer hævet over floden, og om naturen vil, betragte vilde bjørne fiske laks. I Prince Rupert tager et storslået krydstogt gennem Inside Passage sin begyndelse. På Vancouver Island venter blomsterpragt i Buchart Garden og charmerende Victoria med mulighed for at deltage i en hvalsafari. Rejsen afsluttes med ophold i Vancouver, der flere gange er kåret som verdens smukkest beliggende by.

 

*********************************************

 

15.40 – 16.10

 

Sal A – USA - The best of the west
Kirsten Skjold – Gislev Rejser – stand 103

Gislev Rejser har mere end 21 års erfaring i at arrangere kvalitetsrejser til USA. Rejseproducent Kirsten Skjold har været med fra begyndelsen. Med mere end 75 rejser rundt i USA er hun godt rustet, til at fortælle, om de spændende byer og afvekslende naturscenerier, der er så betagende, at enhver må forbløffes. Se de flotte billeder fra Hollywood, Las Vegas og USA´s mest charmerende by San Francisco. Oplev også Californiens betagende kystvej Highway 1, imponerende Grand Canyon, lyslevende Las Vegas, turbinerne i dæmningen Hoover Dam, en spadseretur blandt gigantiske Redwood-træer, en tur med San Franciscos gamle charmerende sporvogne, samt besøg på fængselsøen Alcatraz. Blot for at nævne nogle få af de mange højdepunkter.

 

********************************************* 

 

Søndag 22. oktober

 

11.00 – 11.30

Sal E – Costa Rica – Vuldkaner, vandfald og vilde dyr
Kirsten Skjold – Gislev Rejser – stand 103

Costa Rica er helt unik. Det lille fredelige land har flere dyrearter per kvadratkilometer end noget andet land på jorden. Hør om regnskoven i Totuguero National Park. Her kan du opleve tukaner, krokodiller og aber. Se flotte billeder fra Poás vulkanens kæmpekrater og smukke vulkansøer, samt de brusende vandfald i La Paz, hvor vi kan se den lille rødøjede frø. I Costa Rica kan du også opleve et indiansk stammefolk samt Monteverdes sky-skove med kæmpe træer og hængebroer. Costa Rica er ikke kun flot natur og et unikt dyreliv – det er også skønne eksotiske strande.

 

*********************************************

 

11.40 – 12.10

Sal D –Cuba autentisk og bag facaden
Mogens Sigersdal – Stjernegaard – stand 41/43

Mogens Sigersdal, der er en meget erfaren rejseleder og Cuba-kender, fortæller om landet, som ikke findes magen til noget sted, og som udvikler sig meget lige nu. Han fortæller også, hvorfor det netop nu er fantastisk at rejse til Cuba.

Mogens fortæller om de mange oplevelser, som landet byder på, om cubanernes livsglæde, og naturligvis også om den politiske situation i Cuba, som trods et forældet styre åbner sig mere og mere mod verden. Han fortæller om at komme bag facaden og finde det autentiske Cuba.

Foredraget giver også et overblik over de rejser, som Stjernegaard udbyder til Cuba. Her er lidt for enhver smag og ikke mindst inspiration til jer, som ønsker at komme bag facaden og forstå Cuba lidt bedre. Stjernegaard har rundrejser med dansk rejseleder og en lang række forslag til individuelle og helt skræddersyende rejser tilpasset den enkelte families ønsker.

Mød os på stand nr. 41, hvor I kan tale videre med vores Cuba-specialister om jeres ønsker til en Cubarejse.

Vi glæder os til at se jer.

 

 

Sal E –Den Amerikanske Atlanterhavskyst
Henrik Lange – USA Rejser – stand 53

Tag med USA Rejser og rejsejournalist Henrik Lange ned langs den amerikanske Atlanterhavskyst, der byder på fascinerende storbyer og masser af lækker natur. Ud over de to klassiske metropoler som Philadelphia og Washington D.C. med masser af oplevelser og historie, skal I cruise ned ad Blue Ridge Parkway fra Shenandoah National Park til Great Smoky Mountains – en rute som byder på helt forrygende udsigter og unik natur oppe fra toppen af Blue Ridge Mountains. Derfra går det igen ud til Atlanterhavskysten, hvor I rammer de to fantastiske sydstatsbyer Charleston og Savannah, der emmer af historie. Oveni kører I gennem et område med lækker natur og klassiske sydstatsoplevelser med bl.a. store plantager, inden I rammer den gamle spanske bosættelse St. Augustine i det nordlige Florida. Herfra kan I fx fortsætte sydpå til Miami og Florida Keys.

 

*********************************************

 

12.20 – 12.50 

Sal B – USA - The best of the west
Kirsten Skjold – Gislev Rejser – stand 103

Gislev Rejser har mere end 21 års erfaring i at arrangere kvalitetsrejser til USA. Rejseproducent Kirsten Skjold har været med fra begyndelsen. Med mere end 75 rejser rundt i USA er hun godt rustet, til at fortælle, om de spændende byer og afvekslende naturscenerier, der er så betagende, at enhver må forbløffes. Se de flotte billeder fra Hollywood, Las Vegas og USA´s mest charmerende by San Francisco. Oplev også Californiens betagende kystvej Highway 1, imponerende Grand Canyon, lyslevende Las Vegas, turbinerne i dæmningen Hoover Dam, en spadseretur blandt gigantiske Redwood-træer, en tur med San Franciscos gamle charmerende sporvogne, samt besøg på fængselsøen Alcatraz. Blot for at nævne nogle få af de mange højdepunkter.

 

*********************************************

 

13.40 – 14.10


Sal A – Det nye Dansk Vestindien
Karin Gert Nielsen med gæster – Dansk Vestindien – stand 51

De Dansk Vestindiske Øer er stor dansk historie. Men det er også meget mere end det. Den tidligere danske koloni gennemgår i disse år en spændende forvandling med nye spisesteder, boutique hoteller og hostels. Dermed tilføjer man en række spændende aspekter til en destination, der i forvejen har så meget at byde på, hvad angår gudesmukke strande, caribisk livsglæde og enestående dansk historie.

Under foredraget vil man få et spændende indblik i, hvordan man kan opleve de smukke øer fra et nyt og lokalt perspektiv lige fra smukke vandrerruter og dykker sites til spændende, nye restauranter, madmarkeder og en lokal madkultur, der fortæller øens historie på en ny og velsmagende måde. For ikke at tale om den smukke natur, der danner rammen om det hele.
Kom og hør turistchef for De Dansk Vestindiske Øer, Karin Gert Nielsen, fortælle om de nye udviklinger med gæster direkte fra øerne. De vil også være til stede ved stand 51 i løbet af weekenden.

 

*********************************************

 

14.20 – 14.50


Sal A – Mexico - Oplev Yucatan med TUI
Stine S. Sørensen – TUI – stand  34/36

Den kommende vinter flyver vi direkte til Mexico/Cancun fra København.
Til alle med hang til eventyr er der meget at foretage sig i Mexico. Snorkel i grotter, svøm med havskilpadder eller udforsk Mayaernes Rige ved byerne Chichen Itza, Tulum og Coba. Nyd også de spændende menukort og ikke mindst det store shoppingudbud. Med TUI kan du enkelt kombinere flere rejsemål, så du får flest oplevelser på samme rejse. 
Hør Stines tips til den optimale ferieoplevelse.

 

********************************************* 

 

14.20 – 14.50

Sal D –Canada - Naturperler på stribe inkl. 6 dage på Vancouver Island.
Ole Fryd Jensen – Adventure Holidays – stand 49B

Canada har meget at byde på og vi har sammensat en spændende og aktiv rundrejse. Stort aktivitetsprogram med fokus på naturen og dyrelivet samt mulighed for flere gå og vandreture. 

Turen starter i Vancouver som vi udforsker på cykel. Turen går videre til Vancouver Island i 6 dage hvor naturen og dyrelivet er i højsædet. Vi skal bl.a. på hval- og bjørnesafari og bo et helt unikt sted i naturen i 3 dage. 

Et andet højdepunkt på turen er sejlturen fra Vancouver Island - Port Hardy til Prince Rupert - en 15 timers sejltur i Inside Passage. Vi fortsætter turen på tværs af Canada til The Rockies med stop i Prince George.

Vi slutter turen i The Rockies og besøger Nationalparkerne Jasper, Lake Louise & Banff. Turen slutter med to dage i Calgary.

Stort aktivitetsprogram med mulighed for flere vandre/gå ture. 

 

********************************************* 

 

15.00 – 15.30

Sal F –Kør selv ferie i USA – Midtvesten og the Rockies.
Mette Junge Mortensen – FDM travel – stand 83

På med cowboyhatten og tag med på tur gennem det USA, du kender fra gamle westernfilm. Vi kommer bl.a. forbi Deadwood og Custer, der er som taget ud af en westernklassiker. Der krydres med ikoniske seværdigheder, som sydende og boblende Yellowstone, og monumentale Mount Rushmores stenpræsidenter, der kigger stumt ud i horisonten. Du hører desuden mere om 'The Mile High City', Denver, der byder på et væld af oplevelser for både små og store. Og historierne om de kendte seværdigheder krydres med de mere ukendte, som danskeren bag Mount Rushmore og City of Presidents - Rapid City.

Et inspirerende oplæg til selv at opleve The Real America.
Kom og hør FDM travels rejseforedrag om alle de spændende oplevelser der venter på kør-selv-ferien.

 

*********************************************

 

15.40 – 16.10

Sal A – Drømmen betaler sig
Frederik Heegård – Scan. Estates Florida – stand 112

Din nye feriebolig i Florida er tættere på og billigere, end du tror.
Frederik Heegaard, indehaver af Scan Estates Florida ApS, prsenterer mulighederne for at erhverve eget feriehus i Florida (primært i Orlando-området). Foredraget viser en række eksempler på feriehuse samt ferieresorts, beskriver hvorledes udvlgelses- og købsprocessen foregår samt hvor enkelt og smidigt selve administrationen og det løbende tilsyn foretages. Du præsenteres for budgetter, udlejningsvilkår, specielle lokale, amerikanske forhold (myndigheder, skat mm.), og udlejes feriehuset, kan du som ejer faktisk komme til at holde så godt som ”gratis ferie”.