Spa i en verden af luksus

undefined

Tekst og foto: Lise Petersen 

 

Står en spa-ferie i luksus på ønskelisten, er der nok at vælge imellem i ørkenlandet Dubai, hvor nye luksushoteller skyder op i så hastigt et tempo, at ingen rigtigt kan følge med. Og luksushoteller med respekt for sig selv har naturligvis dejlige, luksuriøse spa-afdelinger.

 

Der lugter på en udefinerbar urteagtig måde af spa allerede, når man træder ind af døren til spa-afdelingen på hotel Madinat Juneirah i Dubai. Alt her udstråler ro og god tid; personalet, der er klædt i kaki-farvet tøj og taler med dæmpede stemmer; den melodiske musik, der strømmer lavt ud af højttalere; den enkle indretning med friske blomster, levende lys, bløde puder og kar, der står klar til at fyldes med vand, så man kan nedsænke sit legeme i det. Bagefter kan man frottere sig med et af de skinnende hvide håndklæder, der ligger dekorativt rullet sammen, og man kan læske sig med dråber fra de kander med vand tilsat friske grønne blade, der er stillet parat.

Hotel Madinat Juneirah er et stort hotel ved kysten, der er bygget op omkring kunstigt anlagte kanaler, som gæsterne sejles rundt på, når de skal fra deres værelse til en af hotellets mange restauranter, til hotellets souk, til stranden – eller til spa-afdelingen, som også kan benyttes af gæster udefra.

I spa-afdelingen findes et helt menu-kort med forskellige behandlingsformer. Man kan få behandlinger i områder, som både er for mænd og kvinder; i områder, der er forbeholdt de to køn hver for sig – eller i lokaler, som man fx kan booke sammen med sin partner og nyde behandlingerne sammen.

Uanset hvilken behandling, man vælger, kan man efterfølgende benytte afdelingens pool samt faciliteter som dampbad og sauna, ligesom der findes en særlig afdeling med bløde puder, hvor man kan slappe af, lade øjnene hvile på en lille opstilling, hvor vand falder fra kar til kar, og nyde en kop te eller et glas juice.

 

"Nej, tak" til hamam

Selv om vi befinder os i et arabisk land i Mellemøsten, hvor man traditionelt går i hamam, så er der ikke mange af behandlingerne, der tager udgangspunkt i arabiske traditioner.

- Vi har dog enkelte behandlinger, der er inspireret af den traditionelle arabiske kultur. Men der er ikke så stor efterspørgsel efter det. Især ikke fra vores mange gæster fra de omkringliggende golflande som Saudi Arabien og Kuwait. Kendetegnende for dem er, at de gerne vil prøve noget nyt, siger Alida, der er ansvarlig for kvaliteten af behandlingerne på Madinat Juneirah.

undefined

Selv kommer Alida fra Sydafrika og er et eksempel på, at størstedelen af dem, der arbejder i Dubai, kommer fra et andet sted i verden. Det gælder også gæsterne, kan man høre på de mange sprog, der tales rundt omkring. Fx tales der på mange tungemål i den restaurant på hotel Madinat Juneirah, hvor jeg sætter mig ned og bestiller en cola.

Jeg skal egentlig bare have slukket tørsten, mens jeg overvejer, om jeg skal bestille en spa-behandling her eller vælge et af de utallige andre steder, men selv en ganske almindelig cola tilføres et luksuriøst præg her:

Først placeres en lille rund stofserviet med broderet kant på bordet, herpå stilles et glas med isterninger og citron. Cola fra en dåse hældes op i glasset til det er næsten fyldt. Resten af dåsens indhold hældes nu op i en lille glaskaraffel, som stilles på endnu en lille rund stofserviet, og inden tjeneren forlader mit bord, lægger hun en stofserviet med hotellets logo broderet på, som jeg kan bruge til at tørre mig om munden, når jeg har drukket af min cola.

 

Tid og sted ophæves

Det ender med, at jeg prøver en spa-behandling på hotellet Ritz-Carlton, der er kendetegnet ved en lidt mere gammeldags engelsk stil i indretningen end Madinat Juneirah, og som ligeledes ligger dejligt direkte ned til stranden.

Spa-afdelingen her er først og fremmest til hotellets gæster, men i det omfang, der er plads, er andre gæster velkomne. Især i lavsæsonen i sommermånederne har man som oftest plads til gæster udefra.

Der hviler en rolig stemning af elegance over hele hotellet, alligevel virker det, som om man får adgang til en endnu mere afstressende verden, når man går ind gennem den stjernebesmykkede dør til Ritz-Carltons spa-afdeling, hvor en dejlig spa-duft omringer en, straks man træder ind.

undefined

Overalt er der tændte stearinlys, og før vi går i gang, bliver vi bænker i behagelige stole, får serveret drikkevarer og skal udfylde skemaer med helbredsoplysninger og vælge en behandling fra menukortet.

Jeg vælger en helkropsmassage og føres af min behandler, der hedder Tamara og kommer fra Holland, ind i et omklædningsrum, hvor der ligger en badekåbe, et par tøfler og et håndklæde parat. Som alt andet her er det af den bløde, luksuriøse slags, og iført det lader jeg mig føre ind i selve behandlingsrummet.

Her er dæmpede farver, dæmpet belysning, masser af blafrende stearinlys og rolig, melodisk musik. Jeg ser nu ikke meget af omgivelserne, da jeg skal lægge mig ned på en briks med hul til næse og mund og en bøjle til at hvile armene, men alligevel kan jeg fornemme det under hele forløbet.

Efter jeg har taget stilling til, hvorvidt jeg ønsker massagen blød, hård eller mellem, går Tamara i gang. Og så følger ellers en stund, hvor tid og sted nærmest ophæves, mens Tamaras blide hænder, trykker, strækker og masserer sig gennem først den ene side og så den anden side af min krop. Ifølge menukortet tager behandlingen en time og 20 minutter, og det skal nok være rigtigt, men jeg fornemmer absolut intet om tid under forløbet.

Da tiden er gået, og jeg ør af velvære rejser mig op, bliver jeg ført ind i et afslapningsrum, hvor flere slags te står parat sammen med en bakke med kiks og dadler.

Inden Tamara tager afsked, spørger hun, om alt er ok. Det er det så ganske bestemt.

 

undefined

 

Emirates' hjemmeside

Udenrigsministeriets hjemmeside

 

The Ritz-Carlton: www.ritzcarlton.com

Madinat Juneirah: www.jumeirah.com

Park Hyatt: www.dubai.park.hyatt.com

 

Læs mere om rejser til Asien her:

Landet der rejste sig fra asken, Camodja

Seks distrikter for en hver smag og Dubai shopping, Dubai

Fantastiske Filippinske feriesteder, Filippinerne

48 timer i Mumbai, Indien

Fredelig sameksistens på Borneo, Bali's paradisiske naboø og Det centrale Java's hemmeligheder, Indonesien

Iran og 1001 nats eventyr, Iran

Det andet Israel, Israel

På sporet af Japans samuraier, Japan

Bag om Beijings forbudte by, Silkevejen gennem Kina og Togrejse til Tibet, Kina

Nepal lader sig ikke slå ud efter jordskælvet i 2015, Nepal

Bounty-øen fundetChiang Mai, Thailands oversete tempelby og Er Thailands flydende markeder stadig et besøg værd?, Thailand

 

*Senest opdateret den 27. april 2017.