Bounty-øen fundet

undefined

Tekst og foto: Anders Stoustrup

 

Hvordan ser din bounty-ø ud? Denne skribent fandt sin i Thailand – nærmere betegnet på Kho Phi Phi, hvor drømme bliver til virkelighed.

 

De fleste af os kender nok billedet af en rigtig bounty-ø fra vores drømme: Krystalklart vand, der roligt kærtegner en kridhvid sandstrand under en fejlfri blå himmelhvælving. I baggrunden vejer høje kokospalmer døsigt i den milde tropebrise, og bag dem rejser et dramatisk jungledækket klippelandskab sig spektakulært og danner en beskyttende mur omkring dette lille tropeparadis.

For de fleste forbliver dette scenarie blot en uopnåelig drøm, men bounty-øen eksisterer faktisk i virkeligheden. Ikke blot eksisterer den, virkeligheden på den lille ø Koh Phi Phi nær Phuket overgår selv de mest fantasifulde, vinterkolde dagdrømme. Og ingen steder udgør en bedre base for at nyde Koh Phi Phi end Zeavola Resort.

Beliggende ved en smuk, hvid sandstrand væk fra hovedbyens travlhed udgøres resortet af store luksuriøse bungalows spredt rundt i en frodig tropisk have. Stier af lækkert blødt sand snor sig gennem landskabet og indbyder til at smide skoene og gå i bare tæer. Dette afspejler på glimrende vis den afslappede ’island-stemning’, der hersker overalt på Zeavola.

SE VORES GUIDE TIL THAILAND HER

Tilbage til naturen

Alle bygninger på Zeavola er i mørkt træ og andre naturmaterialer. Ingen af bygningerne er mere end én etage høje, og resortet falder så meget i med den omkringliggende natur, at man knap kan se hotellet fra stranden. Den ’tilbage til naturen’- følelse, man får fra første øjekast på Zeavola, går igen i de smukke og meget komfortable bungalows, hvor ude og inde på elegant vis smelter sammen i en rustik trope-strandstil.

Hver bungalow består af en stor overdækket terrasse, der udgør opholdsrummet. Elektriske bambuspersienner kan køres ned på alle sider, hvis man ønsker en privat og intim atmosfære. Eller man kan rulle dem op, hvis man vil nyde udsigten til haven eller stranden. Soveværelset har glasvægge på 3 sider, hvilket igen bidrager til det indtryk, at man er udenfor hele tiden. En følelse, der fuldendes på badeværelset, hvor man har valget mellem en indendørs og en udendørs bruser – sidstnævnte naturligvis afskærmet.

Den form for arkitektur er faktisk ret godt tænkt, for udenfor er præcis, hvor man har allermest lyst til at være på Koh Phi Phi. De fleste aktiviteter er centeret om den flotte sandstrand. Zeavola har godt nok også en pool, men med stranden lige ved døren, har man oftest poolen helt for sig selv. På stranden kan man dase i de komfortable liggestole, dyppe sig i Andamanerhavets blågrønne vand eller blot nyde de flotte tropiske omgivelser fra en stol i strandbaren. Man kan også vælge at tilbringe en glimrende dag med at gøre alle tre ting på skift. Da vil man for alvor forstå, hvad Zeavola i virkelig handler om: Rendyrket afslapning i overdådige tropiske omgivelser.

Et hav af aktiviteter

undefined 

Er strandlivet ikke helt nok til at få hvilepulsen på rette niveau, tilbyder Zeavola et bredt udvalg af spa-behandlinger for både krop og sjæl. Bliver det hele modsat lidt for afslappet, har man på Koh Phi Phi rige muligheder for en række spændende aktiviteter.

Når man nu befinder sig på en af verdens smukkeste tropeøer, er det næsten synd ikke at udforske denne yderligere. Koh Phi Phis jungleklædte klipper udgør i sig selv et betagende syn, men stikker man hovedet under vandet, vil man opdage, at der rundt om øen ligger nogle af Thailands bedste og mest dyrerige koralrev. Mange af disse ligger på så lavt vand, at de fint kan udforskes med snorkel og maske. Eller man kan holde hovedet oven vande og sejle fra den ene pragtfulde paradisstrand til den anden. Koh Phi Phi består i virkeligheden af to øer, hvor Koh Phi Phi Don er den ene, og Koh Phi Phi Leh er den anden. Samtidig ligger der også flere andre småøer i nærheden. Mange af strandene ligger skjult i de små beskyttede bugter på Koh Phi Phi Don, hvor Zeavola ligger eller på de omkringliggende øer. Disse øer er mindre, ubeboede og om muligt endnu smukkere end Koh Phi Phi Don. Mange strande er ofte helt mennesketomme, så der er alle muligheder for at finde sin helt egen bounty-strand.

Jeg fandt min ved Camel Bay blot en kort sejltur fra Zeavola. Men lej en båd for en dag og se, om den brede strand på Bamboo Island eller den berømte Maya Bay på Koh Phi Phi Leh (kendt fra bogen/filmen ”The beach”) måske passer bedre ind i netop din drøm om den perfekte paradisstrand.

 

 

 

Romantik i strandkanten

Man spiser ualmindeligt godt på Zeavola, og efter dagens strabadser er det vidunderligt at sætte sig ved et bord på stranden, stikke tæerne ned i det kølige sand og studere det spændende menukort med både lokale og internationale retter i lyset fra flakkende olielamper og levende stearinlys. Hotellet har også en mere formel restaurant med samme menu, men intet slår en intim gourmetmiddag under stjernehimlen til lyden af havets stille brusen og vindens rolige rusken i palmerne. For det er når mørket falder på, at Bounty-øen viser sig fra sin mest romantiske side.

undefined 

Zeavola er ideel for dem, der vil væk fra det hele og nyde et par afslappende dage i luksuøse omgivelser på den perfekte tropeø. For på Zeavola går tiden i stå, verden udenfor virker snart blot som et fjernt minde og det eneste, man skal tage stilling til er, hvilken tropisk drink eller hvilken lækker hovedret man skal prøve næste gang. På Zeavola har man tid til at nyde livet – og i bund og grund er dette vel, hvad luksus handler om. Ligesom det er en af hovedingredienserne i dagdrømmen om bounty-øen. 

 

 undefined

 

Detaljer og blandt andet de forskellige priser kan findes på www.zeavola.com

SE VORES GUIDE TIL THAILAND HER

 

Læs mere om rejser til Asien her:

Landet der rejste sig fra asken, Camodja

Spa i en verden af luksus, Seks distrikter for en hver smag og Dubai shopping, Dubai

Fantastiske Filippinske feriesteder, Filippinerne

48 timer i Mumbai, Indien

Fredelig sameksistens på Borneo, Bali's paradisiske naboø og Det centrale Java's hemmeligheder, Indonesien

Iran og 1001 nats eventyr, Iran

Det andet Israel, Israel

På sporet af Japans samuraier, Japan

Bag om Beijings forbudte by, Silkevejen gennem Kina og Togrejse til Tibet, Kina

Nepal lader sig ikke slå ud efter jordskælvet i 2015, Nepal

Chiang Mai, Thailands oversete tempelby og Er Thailands flydende markeder stadig et besøg værd?, Thailand

 

*Senest opdateret den 5. maj 2017