De 5 flotteste flodkrydstogter

Europas smukke og spændende seværdigheder spejler sig i lange sølvsnore – vandvejene, der siden stenalderen har skabt liv og udvikling til samfundene langs dem. Europas store floder er på alle måder dybt betagende og skal nydes og opleves i adstadigt tempo – som en endeløs panoramafilm. Husk kameraet, men lad uret blive hjemme… Vi har bedt Anders Nielsen fra Best Travel, som er ekspert i flodkrydstogter, om at dele de fem flotteste med os.

 

1. Syv lande og fem hovedstæder på elleve dage

 

En uovertruffen klassiker er krydstogtet på dronningen blandt Europas floder, Donau. I Wien mønstrer vi MS Der Kleine Prinz, som er kendt for grænseløs forkælelse og gemytlig atmosfære. Oplevelser kommer glidende i en lind strøm, og alle udflugter og helpension er inkluderet. Blandt perlerne er den smukke korridor mellem Serbien og Rumænien kaldet ”Jernporten”. Turen slutter i Bukarest.

 

2. Douro-floden er glansbilledlige panoramaer – og portvin

 

Vinelskere og andre livsnydere kommer i den 7. himmel på det 900 km og otte dage lange luksuskrydstogt gennem det smukkeste af Portugal, hvor Douro-flodens bredder er beklædt med vinmarker på smalle terrasser. Vi spiser og drikker på vingårde og stikker en tur ind i Spanien for at se forrygende flamenco-dans.

 

3. Rhinen i sin mageløse længde – fra Amsterdam til Zürich

 

Byer, borge og fæstninger tillige med spændende myter og legender findes på det 1.230 km og otte dage lange krydstogt ad Rhinen, der sammen med Donau dannede grænse mellem Romerriget og de germanske stammer i begyndelsen af vores tidsregning. Floden er, foruden stadig at være en travl og vigtig handelsvej, på UNESCO’s Verdensarvliste for sin enestående historie.

 

4. Smukke vinmarker langs Mosel og romantik langs Rhinen

 

Det er to berømte floder på ét krydstogt, når vi i Koblenz stiger ombord på hyggelige M/S Arlene, der i stille majestæt glider gennem Moseldalen med frodige vinmarker og idylliske landsbyer af bindingsværkshuse. Undervejs på de otte dage passerer vi sluserne ved Zell, sagnomspundne Lorelei og Tysklands ældste by, Trier.

 

5. Krydstogt gennem blomsterflor i Holland og Belgien

 

En buket af farverige scenerier venter, når vi i bus ankommer til Rotterdam for at påbegynde et seks dages krydstogt gennem blomsterparker og de smukkeste byer i Holland og Belgien – ikke mindst glansbilledlige Brügge - min absolutte favorit i Europa. Blandt højdepunkterne er udflugter til den billedskønne og berømte blomsterpark Keukenhof og kanalrundfart i maleriske Amsterdam.

 

Skrevet af: Anders Nielsen, Ekspert fra Best Travel.

Se mere på besttravel.dk/flodkrydstogter