Europas 10 bedste broer

Broer er ikke blot arkitektoniske mesterværker, de tilbyder også nogle af de meste unikke køreoplevelser i verden. Om du er i bil eller læner dig op ad togvinduet, så kan du nyde spektakulære udsigter, uanset hvilket transportmiddel, du foretrækker.

Af Arron Westbrook

 

Oplev det sydlige Frankrig ...

1. Millau-viaducten, Millau, Frankrig

undefined

Der er få andre broer i Europa, der overgår Millau-viaducten. Den krydser floden Tarn i det sydlige Frankrig og er den højeste bro i verden med sine 343 meter. Den er designet af den verdensberømte britiske arkitekt Norman Foster og den er ikke kun værd at se på fra afstand. Millau-viaducten giver dig den perfekte udsigt over en af Frankrigs smukkeste regioner.

Broafgift: Juli/August: 70 DKK / Resten af året: 56 DKK

 

"Swim with the fishes ..."

2. Øresundsbroen, København, Danmark

undefined

Gjort verdenskendt af TV-serien ”Broen” og kan i dag kalde sig en af de smukkeste vej- og jernbaneovergange i Europa. Den er placeret mellem Danmark og Sverige, hvor den ikke blot forbinder de to lande ovenvande, men dykker også ned under vandoverfladen. Bag rattet kan du se dig selv dykke ned som en u-båd. Det er en unik oplevelse, som ingen køre-entusiast bør være foruden.

Broafgift: 372 DKK

 

Genlev din barndom ...

3. Legobro, Wuppertal, Tyskland

undefined

 

Okay, den har nok ikke verdens vildeste konstruktion. Den er heller ikke spor lang. Og den er heller ikke kendt af mange i Europa. Men få broer tilbyder en ligeså sjov oplevelse som Legobroen i Wuppertal. Frem til 2011 var broen blot en betonkonstruktion, men da kunstneren Martin Heuword malede broen som farverige legoklodser, fik den et nyt liv. Du kan ikke køre på den, men at køre under den giver dig helt sikkert et smil på læben.

Broafgift: Gratis

 

Sug noget kultur til dig ...

4. Humber Bridge, Hull, England

undefined

Byen Hull i det østlige Yorkshire er i hastig udvikling og Humber Bridge er byens kronjuvel. Den blev bygget i 1981 og var dengang verdens længste hængebro med skrå hængekabler. Selvom den ikke længere kan pryde sig med den rekord, så kan en køretur over Humber Bridge fortsat inspirere. Med en spektakulær udsigt over Humber-floden og byen Hull, er det virkelig en betagende indgang til den engelske kulturhovedstad anno 2017.

Broafgift: 13 DKK

 

 

Rejs mellem de to tårne ...

5. Clifton Suspension Bridge, Bristol, England

undefined

Brunels ikoniske bro er rigtignok to hundrede år gammel, men den lever fortsat op til de højeste europæiske standarder. Som bindeled mellem Bristol og Somerset, bukker den hen over Avon-floden og sørger for en pragtfuld kulisse for både chauffør og passagerer. Se de to ikoniske tårne på tæt hold bag rattet og nyd i fulde drag det mesterlige design og de frodige grønne omgivelser. Et sandt mesterværk, som bedst observeres med en langsom, afslappet køretur i sommersolen.

Broafgift: 9 DKK

 

En romantisk køretur ...

6. Robber's Bridge, Exmoor, England

undefined

Udforsk den smukke britiske natur og tag en køretur ud til Robber's Bridge i den kongelige Exmoor-skov. Denne ydmyge granit-bro har bestået tidens store test. I forrige århundrede var området et farligt bandit-område, hvilket også kan spores i navnet. Du skal dog ikke frygte banditterne længere og behøver ikke at låse alle dine ejendele inde i bilen. De åbne græsområder omkring broen er ideelt for en picnic.

Broafgift: Gratis

 

Et eventyrland ...

7. Mont Saint-Michel, Normandiet, Frankrig

undefined

Tidevandsøen Mont Saint-Michel er en af Frankrigs mest populære turistdestinationer. Placeret en kilometer fra det franske fastland var det engang en fæstning. Rig på historie og spektakulær arkitektur er det ikke så overraskende, at den tiltrækker over tre millioner besøgende årligt. Siden 2014 har det været muligt at benytte den nye bro for at komme helt tæt på Mont Saint-Michel, dog kun med særlige shuttle-busser. Du kan ikke selv køre over broen, men den tilbyder en dragende udsigt når du passerer i en af busserne. Den eventyr-lignende oplevelse slår dig helt tilbage til barndommens eventyr, mens du nærmer dig en af Europas mest historiske hotspots.

Broafgift: Gratis

 

Tre for ens pris ...

8. Forth Road Bridge, Edinburgh, England

undefined

Den fungerer som forbindelse mellem knudepunktet i Edinburgh og det historiske område Fife, og den er en af Storbritanniens mest blændende broer. Ved andre broer får du ofte fornøjelsen af at nyde udsigten af smukke naturområder, men her får du et spektakulært udsyn til den meget gennemførte arkitektur i området. Du vil kørende i den ene retning se Queensferry Crossing og på vejen tilbage nyde synet af Forth Railway Bridge. Bare sørg for at holde øjnene på vejbanen, selvom det kan synes svært.

Broafgift: Gratis

 

Få al havet ...

9. Zeeland Bridge, Holland

undefined

Den krydser flodmundingen Oosterschelde og er en af Hollands mest berømte konstruktioner. Den fem kilometer lange bro er yderst fotogen og sørger for en smuk køreoplevelse, især når det drejer sig om at nyde områdets natur. Delfiner og marsvin er ikke et sjælden syn, og det gør den til et af de få steder i Europa, hvor du kan se de smukke skabninger i deres naturlige habitat. Der kan forekomme stærke vinde om vinteren, men fra førersædet i din bil er det ikke det store problem.

Broafgift: Gratis

 

Den lange og snoede vej ...

10. Vasco da Gama-broen, Lissabon, Portugal

undefined

Findes der en bedre måde at nyde din storbyferie i Lissabon på, end at køre over Vasco da Gama-broen? Den portugisiske hovedstad har mange arkitektoniske fristelser og Vasco da Gama-broen er klart i toppen. Det er den længste bro i Europa, og du kan med fordel tage en afslappende køretur på den 12,2 kilometer lange bro med udsigt over Lissabon og Tagus-floden. Det vil koste dig 20 kr. at krydse broen i den nordgående regning, men det er en lille pris at betale for så en unik oplevelse.

Broafgift: Sydgående regning: Gratis / Nordgående retning: 20 DKK

 

*Senest opdateret den 27. april 2017