Alternative tourism

 

DYKNING

 

En dykkers glæde i Grækenland

Du kender øerne ... oplev nu undervands magien.

Grækenland er en af de nyeste destinationer i dykkerfamilien, og det er af åbenbare grunde: det krystalblå hav, den endeløse kyst, de tusindvis af øer, 2000 dykkesteder med mere end 230 dykkercenter, 150 kendte skibsvrag, de utallige grotter, det klare (med mere end 30m sigtbarhed under vandet) og relativt varmt vand gør Grækenland til et unikt internationalt dykkemål. De dybdegående geologiske forandringer i Grækenland og i Middelhavet resulterede i nedlæggelsen af ​​hele bosættelserne. Du kan også opdage mange sunkne byer i Peloponneserne, såsom Salanti i Argolida og bosættelsen af ​​Methoni. Ved Pavlopetri i Laconia, sover Voies, nævnt af Pausanias i sin bog Lakonika, under bølgerne; Det er blevet anerkendt som den ældste neddykkede by i verden. Det sank i det 4. århundrede e.Kr. på grund af et jordskælv.

Øen Kreta er en af de vigtigste dykedestinationer.

Det Ægæiske Hav og Det Libyske Hav er to meget forskellige verdener. Vandet i Kalatha og Palaiochora i det sydvestlige Kreta er yderst fascinerende. Apokoronas i Chania, Chora Sfakion, Platanias i det vestlige Kreta, Kissamos og Gramvousa endnu længere mod vest giver alle vidunderlige dykker oplevelser. De nordlige sporadiske øer (Skiathos & Skopelos) er en dykker himmel. Opdagelsesrejsende er fortryllet af den storslåede havbund, levende farver og krystalklare vand. Dykning ud for øerne Serifos, Milos, Kimolos og Sifnos er særligt tiltalende. Nord for Milos, ud for bugten Adamantas, ligger vidunderlige rev og klippeøer lige syd for Kimolos. Santorini har virkelig fantastiske undervandsdybder. Øens vulkanske oprindelse giver utroligt charme til sit undervandslandskab. Vandet har et højt saltindhold, hvilket gør flydende let; klarheden i farvandet tillader også ekstraordinære undervandsfotografering.

Det Ioniske Hav er kendt for sine fascinerende undervandsruter. Korfu, Zakynthos, Kefallonia og Lefkada er favorit dykker destinationer. Små øer, såsom Kastos, Arkoudi, Atokos, er steder, hvor dykkere mødes. Det Ioniske Hav har store populationer af fisk på grund af havparken. Faciliteterne er fremragende og dykkercentre sørger for at levere information og udstyre dykkerne. På de modsatte kyster af Epirus findes der dykkercentre, der har bidraget betydeligt til undersøiske udforskninger.

I Areopolis, Laconia, er havbunden i fortryllende Limeni dækket af enorme stenplader.

Det frodige grønne landskab og klippekysten er en ideel ramme for marine udforskning.

Disse og mange andre byer, som engang var fyldt med liv og herlighed, giver nu en mystisk følelse, hvor man tror at havfruer og skabninger fra fantasien lever. De dybe, fascinerende mystiske byer ligger i den blå stilhed og venter på dristige opdagelsesrejsende!

I Grækenland er der mange foreninger og samfund, hvor man kan lære dykkende teknikker; Der er også mange virksomheder involveret i dykning som sport, som leverer udstyr, enten at købe eller leje til meget rimelige priser.

 

CYKLING

Cykling kan uden tvivl være en stor fornøjelse. Den dejlige følelse af frihed, som en cykelferie kan give, har skabt en hel rejsekultur selv. Grækenland har en lang tradition for cykling. Der er omkring 80 klubber rundt omkring i landet, der er involveret i road biking og track racing, samt BMX cykler og mountain biking. Historien om cykling begyndte for Grækenland i det 19. århundrede. Faktisk i den første moderne OL, der blev afholdt i 1896 i Athen, vandt den græske cyklist Aristidis Konstantinidis guldmedaljen i cykelkørslen.


Nogle cykelruter er meget krævende på grund af det kuperede terræn, andre er mindre anstrengende, men ikke desto mindre smukke. Cyklister, i konkurrenceånden eller simpelthen med et ønske om at udforske, vil opdage, at Grækenland har et vidunderligt landskab for at forfølge deres yndlingssport.

Selv omkring Athen kan cyklister besøge nogle interessante ruter til mountainbike i Parnitha, Varibobi, Pentedli og Dionisos. Andre tiltalende regioner i landet er: Evia, Evrytania, Karytaina Arcadia, Mani, Parnassos og Nafpaktos.

Hvis du er i humør til vidunderlige cykelture under Kretas solrige himmel og føler trangen til at udforske landet, samt dens rige historie, er cykling i Rethymno en god mulighed for dig. Nogle stier kan kræve med deres kuperede terræn, andre mindre anstrengende, men jo mere smukke. Udforsk Rethymno's storslåede natur, midt i de hvide bjerge og Mt. Psiloreitis, lære at kende smukke strande, legendariske huler, historiske klostre og traditionelle landsbyer.

I Karditsa gør et omfattende netværk af cykelstier i by og forstæder med en samlet længde på 14 km det let for beboere og besøgende at komme rundt om byen på cykel. Kommunen tilbyder cykler gratis for at rejse rundt i byens centrum.

EUROVELO Routes - I hele landet finder du tre EuroVelo Routes *, (EV8, EV 11 og EV 13 ikke realiseret) venter på at du opdager en alternativ ferie

EuroVelo er et netværk af 15 lange cykelruter, der forbinder og forener hele europæisk kontinent. Ruterne kan bruges af cykelturister såvel som lokale folk, der foretager daglige rejser. EuroVelo består for tiden af ​​15 ruter, og det forventes, at netværket vil blive gennemført væsentligt inden 2020. Den officielle side med alle ruterne er www.eurovelo.com

 

KLATRING

 

Forholdet mellem mænd og land, bjerge, bakker og sletter er både primordiale og dybe. I Grækenland er dette forhold blevet ætset i dets indbyggeres historie, kunst og sjæl.


Fra oldtiden udgjorde høje toppe husly, hemmelighederne og symbolerne for frihed, såvel som udfordringerne for mennesket, der altid ønskede at udforske planetens grænser.
Klatrere begyndte at drive til Kalymnos i midten af ​​1990'erne som ord spredning af kæmpe klipper og seaside stemning. Om et par år blev øen et klatrerparadis. I dag er der ca. 200 gåafstand i 77 klatrefelter, herunder særprægede markeringer for udgangspunktet for hvert trekkingpunkt.
Kalymnos - En lille ø beliggende i det sydøstlige Dodekanesos øhav, byder på klatring og bouldering i løbet af hele året. Især i september kan du nyde behagelige klatretemperaturer i kombination med varmt vand til svømning.
Kalymnos er et af de vigtigste klatre destinationer verden over, en ø med alt, hvad en rejsende klatrer søger: rigdom af udfordrende klippeformationer, men også enkelhed og ægthed. Her er potentialet for nye ruter og nye områder enormt; mindre end 10% udforskes, selvom på kalymnos klatring erfaring kan vare i en måned. Kalymnos er også vært for verdensberømte festivaler, såsom Climbing Festival, et ikke-konkurrencedygtigt internationalt møde af sportsfolk, der finder sted hvert andet år.


Andre klatresteder: METEORA, CRETE, ATHENS (2000 klatreruter, herunder Parnitha og Penteli)


PELOPONNESE-Leonidio har for eksempel ca. 1000 ruter.

Taler om bjergbestigning, du skal også møde udfordringen for at klatre op i skovene på Mt. Taygetos! Der er mange stier og klatreruter, der fører til bjergtoppene, men også vandreruter langs gamle pakke dyreveje, der starter ved lavlandsbyerne og når andre landsbyer højt i bjergene

Trekkers kan følge det europæiske spor E4 eller kombinere en stigning op ad Taýgetos østlige skråninger med en nedstigning gennem de store kløfter på de vestlige skråninger ("Vyrós", "Ridomo", "Rema Vidoli" og "Koskárakas" kløften). Det tager to eller tre dage at nå toppen. www.mythicalpeloponnese.gr

 

VANDRING

Du kan udforske Grækenlands forskellige landskaber, fjerne bugter og ruinerne af gamle byer, gå! Græske øer og fastlandet er et vandreturparadis med nummererede ruter og velorganiserede stier.


Du kan også finde lokale guider, der fører botaniske ture langs øernes gamle veje, mens de deler deres viden om folklore, historie, landbrug og arkeologi med dig. Behør dem den gamle bierkunst og find ud af, hvordan gamle lægemidler fremstillet af urter og blomster helbrede nye sår.

KRETA
Samaria-slugten er den største, mest imponerende og smukke kløft i Chania og i Europa, og derfor er den internationalt berømt og mest besøgt, da mere end 300000 mennesker har mulighed for at krydse det hvert år.
Længden af ​​passagen til parkens grænser er 12.800 km, og afstanden til Agia Roumeli-kysten er så endnu 3.200 km.
Slugten har mange smalle passerer, der hedder "porte", men det smaleste pass, "Iron Gate", er 3 m bredt og 300 til 700 m højt fra begge sider. Der er mange steder, hvor man kan gå over kløftenes flod på små træbroer.
Det har et vidunderligt landskab med sjældne geo-morfologiske formationer. Det er en unik biotop med særlig rigdom i fauna og flora.
Slugten kan normalt besøges fra begyndelsen af ​​maj til slutningen af ​​oktober, medmindre der er dårlige vejrforhold. Der er vagthuse af statens Parkens Service (Skovinspektionstjeneste) ved begyndelsen af ​​slugten (i landsbyen Samaria) og i slutningen. En læge er også tilgængelig for at betjene gorgeens besøgende, samt en helikopter lufthavn i Agia Roumeli.

For mere information om eventyrlystne aktiviteter på Kreta: www.incrediblecrete.gr

I Kea: En walker glæde med stier med en samlet længde på 36 km! På grund af sin nærhed til Athen (2 timer med bus og færge) er Kea (Tzia) et særligt populært rejsemål med uspolerede strande og stenrige landskaber. De fleste af vandreture her er et must. Læs mere…

 

Mount Olympus: På 263 km fra Athen og 78 fra Thessaloniki (Grækenlands næststørste by) er området ideelt for elskere af alternative aktiviteter, lige fra trekking til paragliding, canyoning, rafting, klatring, mountainbiking og jeep safari. Men du behøver ikke at gå ekstrem til at have dine personlige olympiske øjeblikke. Bjergbestigning på Olympus er ikke kun en guddommelig oplevelse, men også en mulighed, der dækker alle niveauer af vanskeligheder og udholdenhed.

Græske øer Vandrestier: Selv om græske øer er kendt for deres smukke strande og krystalklare vand, er de hjem for nogle fantastiske vandrestier, du bør opdage. Gamle vandrestier foret med urter, der tilbyder deres unikke lugte, løber langs øens land; op ad bakke, ned ad bakke eller gennem kløfter. Utallige stier vil køre dig ved monumenter, se forbløffende solnedgange, leve nogle lokale skikke og ånde i det forfriskende hav i Egeerhavet, der møder den bjergrige luft. http://www.aegeanislands.gr  www.aegeanislands.gr  

Eptálofos - Delphi - Denne rute indgår i E4's internationale vandresti. Dets udgangspunkt er Eptálofos. Vandrere elsker virkelig dette spor fordi det krydser de smukkeste steder på Mt. Parnassos, og fører til det arkæologiske område Delphi


Zagorohoria - Zagorohorias 46 traditionelle stenbygninger, der er gemt i Pindos-området, tilbyder atmosfærisk indkvartering, skarp alpin luft, sublime udsigter og utallige lokale legender. Når de kun er forbundet med bjergstier og stenbroer, er de nu forbundet med asfalterede veje, hvoraf nogle nyder spektakulære vendinger.


Meteora - Meteora er den største og vigtigste gruppe af klostre i Grækenland efter dem i Mount Athos. Vi kan finde de første spor af deres historie fra 11. c. da de første eremitter blev bosat der. Klosterklostrene er blevet karakteriseret af UNESCO som et unikt fænomen af ​​kulturarv, og de udgør en af ​​de vigtigste stationer i det kulturelle kort over Grækenland. 

Pelion - Pelionsøen ligger i øst og syd for Volos. Det er dannet af et dramatisk bjergkæde, hvor den højeste spids er Mt Pliassidi (1651m). Den stort set utilgængelige østlige flanke består af høje klipper, der springer ind i havet. 


Mani - Areopolis, hovedstaden i Mani er en temmelig speciel perle syd for Peloponnes, hvor de fleste huse er gamle krigstårne ​​og udgør en meget unik oplevelse for sine besøgende hele året rundt. Diros-hulerne, et spektakulært - og stadig uudforsket - naturligt sted, et af de tidligste beboede steder i Grækenland, er en af ​​Peloponnernes mest bemærkelsesværdige steder. Ud over det sydligste punkt på fastlandet Grækenland ligger Cape Taínaron; Din åndelige søgen fører dig her til Hades 'hule, de døde Guds og det gamle tempel for havsgud Poseidon. Denne mindeværdige tur afsluttes med et besøg på Gýtheion og øen Kranái. Her er Tzanetákis-Grigorákis restaurerede tårn, symbol for den græske uafhængighedskrig, vært for det historiske og etnologiske museum Mani. www.mythicalpeloponnese.gr

 

Se mere på:  www.visitgreece.gr

 

Læs flere artikler om at rejse til Grækenland:

Cool luksus på Kreta, Kreta

Kreta åbner sanser og smagsløg - Thomas Rode og Tilde Maarbjerg viser vej, Kreta

Med vinden i håret i det græske øhav

På sporet af Det Gamle Grækenland, Athen