City Breaks

City Breaks - ifølge det internationale term - er det en fremadgående tendens, primært blandt erfarne rejsende. Det er rettet mod de mennesker, der ikke blot ønsker et "overfladisk" stereotypt forhold til populære bymål, men som søger dybere kendskab til kultur, den faktiske livsstil, tempo og den sande karakter af en by. Græske byer kombinerer alle de elementer, der er nødvendige for at tiltrække den krævende besøgende. Hver græske by har sin egen specielle farve og sin helt egen bykarakter. Selv byer med kort afstand mellem dem har helt forskellige egenskaber og kvaliteter. 
Den græske bys gamle historie sammen med lokale traditioner har skabt en rig bykultur. Hver by's monumenter, forstæder, landskaber, de arrangementer, det er vært for i løbet af året, giver deres helt særprægede skik et fortryllende, flerfarvet "lærred", der venter på, at hver rejsende tilføjer sine egne farver.

Uventede kombinationer
Græske byer kombinerer både morfologisk og kulturelt, forskellige funktioner, som gør dem meget tiltrækkende. De fleste kystbyer er oftere end ikke kun et stenkast fra bjergmålene. Den besøgende kan nyde utallige oplevelser, blive bekendt med steder af uforlignelig skønhed og glæde i helt forskellige aspekter af naturen, i den mindste mængde tid og ved at rejse kun korte afstande.

ATHEN
Athen er Europas historiske hovedstad med en lang historie, der stammer fra den første bosættelse i den Neolithiske alder. I det 5. århundrede f.Kr. ("Golden Age of Pericles") - kulminationen af ​​Athen 'lange fascinerende historie - har byens værdier og civilisation opnået en universel betydning. I løbet af årene besatte en lang række erobrere Athen og rejste unikke, fantastiske monumenter - en sjælden historisk palimpsest. I 1834 blev det hovedstad i den moderne græske stat og i to århundreder siden det er blevet en attraktiv moderne storby med uovertruffen charme.

 

Photo: GNTO/Attica-Faliro-Y.Skoulas

 

Photo: GNTO/Athens-Exarcheia-Y.Skoulas

Se mere: Athen

 

THESSALONIKI

Thessaloniki (520 km nord for Athen) er den næststørste by i Grækenland og det vigtigste centrum af området. Bygget tæt på havet (på bagsiden af ​​Thermaïkos-bugten) er det den moderne bydel, der bærer markerne for sin stormfulde historie og dens cosmopolitancharacter, som giver den en særlig skønhed og charme. Tag en tur i centrum af Thessaloniki og planlægger at besøge sine nærliggende destinationer. Også, mens du er i Thessaloniki er det værd at gå op til Halkidiki.

Photo: GNTO/Thessaloniki-Aristotelous Sq.-H.Kakarouhas

Photo: GNTO/Thessaloniki-Nightlife-H.Kakarouhas 

Se mere: Thessaloniki

 

VOLOS

En mytisk destination
Volos er en af ​​de største og mest attraktive byer i Grækenland og har en af landets mest prominente havne. Den moderne by, der er bygget i nærheden af ​​det antikke Iolcos bysted, dominerer regionen Magnesia fra sin position ved foden af ​​Pelion-bjerget med udsigt over Den Pagasiske Golf. Dette er et af de smukkeste områder i Thessalien, i centrum af Grækenland (Volos ligger 320 km N i Athen og 219 km S i Thessaloniki), der kombinerer havet med den mystiske charme i Centaurs bjerg. Områdets mytiske baggrund fængsler gæsternes fantasi. Magnesia har nogle af de mest bemærkelsesværdige historier i græsk mytologi.

Photo: GNTO/Volos-Thessaly-Y.Skoulas

Se mere: Volos

NAFPAKTOS

Nafpaktos og Galaxidi anses for at være blandt de mest naturskønne og romantiske destinationer på det græske fastland. På toppen af ​​deres naturlige skønhed er deres vigtige historie og den nemme og hurtige adgang fra Athen. Med andre ord, det er en ideel efterårs destination, der vil forblive ætset i din hukommelse for evigt.

Photo: GNTO/Nafpaktos-Central Greece-K.Kouzouni

Se mere: Nafpaktos

ARACHOVA
Aráchova er en bjerglandsby beliggende ved foden af ​​Mt. Parnassós i Viotia, Sydgrækenland. Det er den mest kosmopolitiske vinter destination i Grækenland, en stor favorit for lidenskabelige ski elskere og berømtheder, eller bare første gang besøgende, der ønsker at slappe af i de drømmende bjergrige omgivelser med moderne turisme faciliteter. Det moderne skisportssted, dets nærhed til Athen og dets betagende bjergrige landskab er den stærkeste grund til hvorfor. Bortset fra bjergaktiviteterne er Aráchova også berømt for sit travle natteliv og som favoritberget i Athenerne. Det ligger 35 km vest for Livadeia.

Photo: GNTO/Arachova-Central Greece-V.Vergas

Se mere: Arachova