Cool luksus på Kreta

undefined

Tekst: Christian Adamsen Foto: Line Jerichow og Elounda Gulf Villas & Suites

 

Bartenderen passer på gæsterne, som var de kommet hjem til ham i privaten. Du kan få en villa med egen pool, sauna og fitnesscenter. Og roomservice er helt i top. Tag med til Kreta og oplev et af Europas bedste hotelkoncepter.

Jeg ved godt, at mit forhold til roomservice er af nærmest religiøs karakter. Jeg sværger til at få morgenmaden serveret på værelset, jeg nyder gerne og ofte et par retter i mine private gemakker efter en lang dag ude i byen, og jeg kan altid overtales til en gin/tonic eller to på hotelværelset.

Men alt for ofte har jeg desværre oplevet en ringe roomservice. Tit er maden kold, når den kommer op på værelset, tilbehøret mangler eller også modtager jeg andre retter end dem, jeg har bestilt. Specielt har mine oplevelser i Danmark været af så ringe karakter, at jeg udmærket forstår de udenlandske rejseskribenter, som omtaler Danmark som et uland – altså rent hotelmæssigt.

 

Service til fem stjerner

Men der er heldigvis lyspunkter, når det kommer til roomservice. Og Elounda Gulf Villas & Suites på Kretas nordøstlige side af øen er et af dem. Her er nemlig en femstjernet service.

undefined

Morgenmaden kommer præcist på tidspunktet, og den bliver ikke bare smidt ind på en bakke. Tjeneren (og det er en tjener) dækker bordet med hvid dug, blomster og alt, hvad der hører til. Det samme gør han, når man bestiller frokost og aftensmad, og han sætter en ære i, at bordet er dækket perfekt.

Elounda Gulf Villas & Suites består af 18 villaer og 10 suiter spredt gavmildt ud over en stejl bakke, hvilket gør gåturen fra restaurant og poolområdet til lidt af en oplevelse efter en fem retters menu, men hotellet har dog anskaffet Lamborghini golfvogne til de gangbesværede (og beduggede), så alle kan komme let op til deres villa. Det faktum, at turen fra restauranten til villaen er lidt á la Bjergkøbing Grand Prix, gør det endnu mere bemærkelsesværdigt, at roomservice altid leverer friskt tilberedt mad og drikke til det aftalte tidspunkt.

 

Suiter & villaer

De 10 suiter findes i to kategorier: Luxury Senior Suite på 60 til 75 m2 med et soveværelse og Luxury Family Suite på 80 til 110 m2 med to store soveværelser og badeværelser. Begge typer suiter har egen balkon og terrasse. Nogle af suiterne er på to etager, andre på tre og enkelte har egen elevator mellem etagerne. De 10 suiter deles om den store pool ved restauranten og cafeen, så her behøver man ikke at slås om pladserne ved liggestolene.

undefined

 

De 18 villaer findes i syv kategorier fra 120 til 350 m2. Alle har egen pool, nogle er opvarmede, men fælles for dem alle er, at man selv bestemmer, om man vil have klor- eller saltvand. Man skal blot sige til et døgns tid, før man ankommer, så personalet kan nå at få tømt poolen og fyldt den igen efter gæstens eget valg. Villaerne huser fra fire til otte gæster. Enkelte har eget fuldt udstyret fitnesscenter, nogle har sauna og alle har egen uforstyrret terrasse med udsigt til Middelhavet.

undefined

Alle suiter og villaer har både trådløst internet og bredbånd, aircondition, pengeskab, pejs, satellit TV, cd- og dvd-afspiller, badekåber, slippers, poolhåndklæder og meget andet.

 

Hele komplekset er primært holdt i hvidt og med sine smagfulde, enkle og klare linier på Middelhavets blå baggrund synes det mere intenst, end det måske er. De små gyder mellem villaerne, hvor gartnerne har travlt med at passe de mange blomster, er en hyggelig oplevelse i sig selv. Og for en gang skyld opleves de mange gåture rundt i komplekset ikke som tidsspilde.

 

Mesterbartenderen

Jeg holder under normale forhold meget af at mikse min egen Gin Tonic. Det er jo en meget enkel og basal drikke, men den kan faktisk mikses dårligt. Men ikke i Eloundas bar ”Argonaut”, hvor bartenderen må siges at være en sand mester ud i kunsten at tilfredsstille gæsternes behov for både alkoholiske og ikke-alkoholiske drikke

 Med sikker hånd og rimeligt engelsk varter han sine gæster op, som var de kommet hjem til ham privat. Hele tiden i rolig bevægelse med et godt øje for sine gæsters behov uden på nogen måde at virke påtrængende. Han kan nærmest karakteriseres som en genert dreng, der viser sin nye cykel frem, men han ved, at det er den bedste cykel, penge kan købe, så stoltheden lurer lige under den beskedne overflade.

 Baren er et populært tilholdssted efter middagen. De fleste gæster er englændere, som kommer igen og igen, franskmænd, hollændere og tyskere. Der er stort set ingen fra Skandinavien.

 Russere gider de ikke satse på, eller som hotelmanageren tørt udtalte: ”Det har vi prøvet, og personalet kunne ikke lide dem.” Og det er et faktum, at når man driver et femstjernet hotel på en lille klippeø i Middelhavet, så skal man holde fast i det gode personale, når de rigtige personer dukker op. Ellers kan man godt begynde at pille stjernerne af facaden.

 

Elounda by

Kretas riviera ligger omkring den lille fiskerby Elounda, som ret beset er en lille bugt omkranset af et bjerg. Selve Elounda by er, som stort set alle byer på Kreta, meget turistet. Der sælges rigtig mange badehåndklæder og solbriller, men skønt byens klientel har en overvægt af midaldrende millionærer, finder man ingen fashionable butikker eller juvelerer. Derimod har den lille by et væld af udmærkede fiskerestauranter, en hyggelig lille havn og en glad og gæstfri befolkning. Der er en kolossal hyggelig stemning i byen om aftenen, og restauranterne udmærker sig med traditionel græsk mad og masser af friskfanget fisk, som de tilbereder med stor dygtighed.

undefined

Skulle man foretrække et mere internationalt køkken har Elounda Gulf Villas & Suites et fint spisekort i deres restaurant Argo og et endnu bedre vinkort. Mad og vin nydes i skæret fra stearinlys og solnedgangen over bugten. På Argo mestrer de morgenmaden med samme ubesværede lethed, som de serverer en clubsandwich eller deres herlige hummersuppe som forret til aftensmaden.

 

Skønt Elounda Gulf Villas & Suites blot har otte år på bagen, er det så afgjort et af Europas bedste hotelkoncepter. Både suiterne og villaerne er topklasse, restauranten og baren leverer varen fra morgenmaden til godnatdrinken, personalet er top trimmet, ja, selv udsigten er bare i orden. Den private atmosfære, som specielt villaerne tilbyder, kombineret med det femstjernede personale gør, at du bare aldrig vil hjem igen. Her er absolut intet at sætte fingeren på, intet som trækker ned, her er kun gode oplevelser i fantastiske omgivelser. Herfra skal rettes en ydmyg tak til hotelejeren Anna Papakaliatas Kadianakis, som har formået at tage en gammel olivenplantage og omdanne den til Grækenlands mest stilfulde hotelkoncept. Verdensklasse!

 

 

LINKS

www.SAS.dk.

www.eloundavillas.com

 

Læs mere om rejser til Grækenland:

Alternative forms of turism

Kreta åbner sanser og smagsløg - Thomas Rode og Tilde Maarbjerg viser vej, Kreta

Med vinden i håret i det græske øhav

På sporet af Det Gamle Grækenland, Athen

 

*Senest opdateret den 8. maj 2017.