De Nordlige Ægæiske Øer

LESVOS

FOTO: GNTO/Lesvos/D. Rozaki


Lesvos er den tredjestørste ø i Grækenland, efter Kreta og Evia, med et areal på 1.630 kvm og en kystlinje på 370 km.


Det er også kendt for den unikke forstenede skov, der dækker området Sigri-Eressos-Antissa. Det er blevet betegnet som et bevaret naturmonument siden 1985. Det er et skovøkosystem, der er blevet fossiliseret for 15-20 millioner år siden på grund af den intense vulkanske aktivitet i området. Det er en ø mest kendt for sin ouzo, men også dens olivenolie.


Lesvos er også hjemland for de berømte gamle digtere Sappho og Alkaios. Lesvos bidrag til kunst og bogstaver har været uvurderligt, og blandt dem er den nobelvindene digter Odysseas Elytis var af Lesvos afstamning.


Mytilini er hovedstaden i Lesvos og præfekturet (med ca. 30.000 indbyggere) og er en af ​​de ældste græske byer, det administrative center og sæden for Lesvos-præfekturet, Det Ægæiske Havministerium, Det nordlige Ægæiske Hav og Det Ægæiske Universitet . Det strækker sig over syv bakker, og de traditionelle huse sameksisterer harmonisk med neoklassiske palæer, byzantinske templer, flygtningkvarterer og gamle monumenter.


Gastronomi - Ingen chance for at forlade Lesvos uden at have forsøgt nogle af deres lækre søde sager, marmelade og spiritus fremstillet af kvinders foreninger, alt sammen med lokale frugter. For ikke at glemme timian, fyr og honning, der er ingredienser, der anvendes i mange delikatesser, og kan smages som de er eller i te. Friske fisk og skaldyr er yderst fristende, især når de serveres med en spændende ouzo-drink.


Mere end 1.400 arter og underarter udgør floraen af ​​denne botaniske himmel: aromatiske blomster, helbredende arter, sjældne, træer, buske. Med undtagelse af den ret bare vestlige del af Lesvos er resten af ​​øen en fest for olivenlunde (mere end 11.000.000 oliventræer) og fyrreskove, bøg, gran, fly, kastanje og egetræer.

 


LIMNOS – Hephaestusøen

FOTO: GNTO/Limnos/K. Vergas


Limenos flydende i det nordlige del af Det Ægæiske Hav er en destination for en fredelig ferie i tæt kontakt med naturen. Omfattende strande og landskaber af vulkanske klipper, alternativ med små bakker og traditionelle landsbyer af stenhuse. Den vulkanske ø Hephaestus, ildguden, giver sin frugtbarhed til frugtbare sletter, som lokalbefolkningen gør det bedste ved at producere varer med unik smag og fremragende kvalitet. 

Klitterne - I den nordlige del af Limnos, vil du opdage de imponerende klitter. Det er et sandet område, som lokalbefolkningen kalder "Pachies Ammoudies". Det er beskyttede levesteder med planter og dyr, der er blevet justeret i tusinder af år under vanskelige miljøforhold. Fænomenets sjældenhed ligger i, at de er indlands klitter, der ændrer form på grund af vinden.

Vin & Gastronomi - Limnos har altid været en vinproducerende ø, og den har været kendt for sine vine siden oldtiden. Homer nævnte i Iliaden, at Achaeanerne glædede sig over vin fra Limnos under Trojas belejring. Siden da har Limnos vin løbende været med i øens hovedprodukter. Deres hvide Muscat er kendt og næsten udelukkende dyrket på Limnos. Denne fine vin kan ledsages af de lokale typer af ost som kalathaki (saltlage), kaskavali og melichloro eller melipasto-ost. Gå ikke glip af smag af traditionel hjemmelavet pasta, som flomari, trachanas og aftoudia lavet af høj kvalitet mel fra lokale korn.

Termisk Spa - Hvis du vil kombinere din ferie med afslappende velværende øjeblikke, på den vestlige side af øen, 6 km fra Myrina, kan du besøge Therma. Den termiske kilde er beliggende ved foden af ​​Profitis Ilias Mountain. Kilden, kendt fra oldtiden, strømmer fra åbningen af ​​en stor geologisk sprække, 1200m dyb, og 42 grader varm hele året rundt. Vandet ved Therma er egnet til terapeutisk bad og drikke, da det har en lille mængde salt / silicat. Du kan nyde dit bad på et organiseret spa.


Reborn  Festival på stranden Akrotiri i Moudros (www.rebornfestival.com) - Det er en elektronisk musikfestival, der finder sted hver sommer på Limnos siden 2013. Den sigter mod at blive etableret som et unikt udtryk for underholdning, og samtidig blive et samlingspunkt for Nordgrækenland og præsentere elektronisk musik kultur til Lemnians.
I løbet af disse år har Reborn været vært for kunstnere som Navid Mehr, G.Pal, Echonomist, Adrianos Papadeas, Tash, Paul Anthonee, CJ Jeff, Jorgio Kioris, Dino Grand, Paris76, Undertone, George Trek + mere


Kort udflugt til Agios Efstratios - Hvis du gerne vil kombinere et besøg på en anden ø, mens du er på Limnos, kan du tage en båd og lave en kort udflugt til den nærliggende ø Agios Efstratios. Det er en ø med enestående naturformue og skønhed. Maleriske strande, sjældne geologiske formationer og havgrotter sammensætter det fortryllende landskab, mens de utallige egetræer, der dekorerer sine strande, byder på deres rige skygge, en velkommen kulde i den varme sommer. Agios Efstratios tilhører "NATURA 2000" -netværket af beskyttede områder, da det indeholder vigtige jord- og havområder.

 

CHIOS

FOTO: GNTO/Chios/G. Filippini


Chios ligger i det nordøstlige Egeerhavet. Det er kendt som en af ​​de mest sandsynlige fødesteder i Homer, og også de gamle matematikere Hippocrates og Enopides. Den regionale enhed af Chios omfatter øerne Chios, Psara, Antipsara og Oinousses.

De vigtigste lokale produkter er mastik, citrusfrugter, olivenolie, figner og vin. Chios Mastic er et unikt produkt. Ud over de lokale landbrugsprodukter er Chios berømt for sin maritime tradition. Mange Chiots arbejder i Merchant Navy sektoren, mens nogle af de vigtigste græske rederier er blevet grundlagt af familier, der kommer fra øen. Byen Chios, kaldet "Chora" af lokalbefolkningen, er øens hovedstad.


Naturelskere vil blive spændt af den rige biodiversitet af Chios, Psara og Oinousses. Chios 'flora og fauna er meget forskelligt - et eksempel på øens geografiske beliggenhed ved øst og vest, og flere unikke arter findes på øen. 

De middelalderlige mastiske landsbyer - I den sydlige og mest frugtbare del af øen på det eneste sted i verden, hvor mastik vokser, er der de 24 mastiske landsbyer. Bygget i middelalderen viser disse landsbyer udsøgt arkitektur og unikke dekorative elementer, såsom ksistá'en "ridsede overflader" på facaderne af husene i Pyrgi, den største af landsbyerne.


Chios strande - Ingen der elsker havet kunne nogensinde forlade Chios utilfredse. Du ønsker ikke at gå langt fra byen? Strandene i Ormos tou Lo og Tagma står til din rådighed. Er du i søsport? Bella Vista og Afanis Naftis er perfekte til vindsurfing.


Vil du kombinere legenden med fornøjelse? Svøm på stranden i Daskalopetra, hvor Homer skulle sidde på en sten og undervise. "Daskalopetra" betyder faktisk "undervisningsten".


Hvis du kan lide hvide småsten, venter den endeløse strand Yossonas, Nágosbugten og Yaliskáris krystalvand en kort afstand fra Kardamylla.

Mavra Volia er den eneste strand med sort sand på øen. Gå der for at nyde den magiske vulkanske natur og smagen af ​​frisk fisk i tavernaerne ved stranden.

For elskere af fint hvidt sand er Komi's kosmopolitiske strand i den sydlige del af øen et must.

For familier er der Karfas, 5 km fra Kampos.

Hvis din ideelle strand har krystalvand og hvidt sand, så vil Elinta i det nordøstlige blæse!

Hvis du har lyst til strandbarer, nyd dig selv i Limnia og Managros, en 40.000 kvadratmeter strand.

 


SAMOS - Hera og Pythagoras Ø

FOTO: GNTO/Samos/N. Kontos


Samos er en ø styret af legender og skønhed. Det er øen til faderen af matematik, Pythagoras, astronomen Aristarchus og filosofen Epicurus. Det er Hera's hjem og det land, der var vært for Herodotus og Aesop. Et vigtigt handelscenter i Egeerhavet og en stor flådestyrke i antikken, kom i berøring med vigtige middelhavskulturer.


Natur - Samos er et sted for overvældende vegetation. Alt omkring det jomfruelige landskab er lavet af farve og lys. Hvert trin man tager er en åbenbaring. Uanset om i de imponerende bjerge, som f.eks. Mt. Kerkis og Mt. Ambelos - med alpine vintertemperaturer og endeløs regn - eller i huler og kløfter minder omsamfundet om et af det græske bagland i miniature.


Vandreture - Gå langs Mt. Kerkis, fra Votsalakia i Marathocampos, til sit højdepunkt, Mt. Vigla, i en højde af 1.400m. Langs din vandring vil du se over 1.400 arter af sjældne planter, hvoraf mange er endemiske til øen, samt dusinvis af arter af rovfugle.


Eventyrssøgere: Terrænet i Samos er en udfordring for dem, der vælger at køre mountainbikes på deres rejser. Hver sommer, er et stigende antal cyklister, fuldt udstyret til deres eventyr, besøgende på øens stier. Lokale cyklister mødes på det arkitektonisk innovative kapel Agios Ioannis, ved Potami, over kyststranden i Potamos, og kører mod Karlovassi, Konstantinos og Kokkari. Fuglekikkere er nær Alyki-habitatet eller Glyfada-søen for at fotografere heroner, dalmatiske pelikaner og rosa flamingoer, der hviler her, før de fortsætter deres migrering. Når flamingoerne stiger op i himlen ved solnedgang, blandes deres farver med den røde solnedgang, hvilket skaber en visuel ekstravagance, som besøgende ikke kan glemme!


Ifølge traditionen blev gudinden Hera født og opvokset her. Af denne grund er hendes tempel i Heraion den største i hele den antikke verden. Øens vigtigste arkæologiske område omfatter den enorme (109m lange, 55m brede og 25m høje) joniske stil Hera’s Tempel og det store alter og den hellige vej (vejen fører fra byen Pythagorio til templet). Både Pythagoreion og Heraion blev udpeget som UNESCO World Heritage Sites i 1992.


Samos er en moderne ø med ulasteligt organiserede strande, såsom Tsamados og Lemonakia, Votsalakia i Marathocampos, Chryssi Ammos, som mere end lever op til sit navn, og Psili Ammos. Αlso en kosmopolitisk ø, hvis du bor på Vathy, Kokkari eller Pythagoreion. For dem, der foretrækker en mere isoleret ferie, foretrækker du måske Marathocampos, Kerveli eller Mykali. Det er et sted for sen-nat-oplevelser, såvel som et sted for fred, der er ideelt til hvile, afslapning og kontemplation.


Vinkultur og ... kultur - Muscat er vinfestivalen organiseret i de første ti dage i august på Vathy, hvor du kun køber et glas og påfyld det så mange gange som du kan lide - eller kan håndtere. Samos vin har sin egen historie.


Vatikanet havde engang sin egen vingård på øen, og i dag har den katolske kirke indrømmet privilegiet i at producere kirkevin til den Hellige Kommunion på øen. Samos Muscat har en særlig plads på det franske vinmarked, en af ​​verdens mest krævende, og har vundet adskillige internationale anerkendelser, mens den rige, frugtagtig aroma fortsat vinder over et stigende antal fans. 

Især i august, under 'Manolis Kalomoiris' Music Festival eller 'Heraia-Pythagoreia' Festival, kan man deltage i adskillige drama forestillinger i Pythagoreions gamle teater. Der er også en rockmusikfestival, der normalt arrangeres i Heraion til en weekend hver sommer