Grækenland byder verden velkommen!

For generel information om at rejse i Grækenland se venligst:

https://travel.gov.gr/#/   og https://greecehealthfirst.gr/

Om den epidemiologiske situation i Grækenland, se venligst kortet:

Kort

 

Den mest berømte øgruppe i Det Ægæiske Hav omfatter nogle af de smukkeste øer i verden!
Navnet "Kyklader" henviser til øerne, der danner en cirkel (navnet på engelsk betyder: "cirkulære øer") omkring den hellige ø Delos. Ifølge den græske mytologi transformerede Poseidon, havets Gud, i raseri Kykladernes nymfer om til øer.

Naxos er Kykladernes største og grønneste ø. Den har høje bjerge, frugtbare dale, frodige grønne kløfter, fantastiske havlandskaber og traditionelle landsbyer, der ligger højt på bjergtoppene, hvor indbyggerne stadig bærer deres traditionelle kjole og lever af landets frugter. Naxos er også hjemsted for smukke gamle kirker, klostre og venetianske slotte, der eksisterer harmonisk med den Kykladiske arkitektur.

Naxos Foto: GNTO/P. Dimitrakopoulos 

Se Mere: Naxos 

 

Andros er den nordligste ø i gruppen med en stor flådetradition og intet landskab som postkortene fra Kykladerne: Bortset fra de sandede strande er der klippekystlinjer, bjergkæder skiftende med frugtbare sletter, frodig vegetation og rigeligt strømme vandløb.

Andros Foto: GNTO Archive

Se mere: Andros

Mykonos, Grækenlands mest berømte kosmopolitiske ø, et hvidkalket paradis i hjertet af Kykladerne. Ifølge mytologien blev øen dannet af forstenede kroppe af giganter dræbt af Hercules. Og vidste du, at øen tog sit navn fra barnebarnet til Apollo, "Mykonos"?

Mykonos, Paraga Beach, Foto: GNTO/Y. Skoulas

Se mere: Mykonos 

 

Santorini anses for at være det mest efterspurgte sted for en romantisk flugt i Grækenland, da der ikke er mange steder i verden, hvor du kan nyde udsøgt klart vand, mens du ligger på kanten af ​​en massiv aktiv vulkan midt i havet! Øen har et voksende ry som en ”bryllupsdestination” for par ikke kun fra Grækenland, men fra hele verden.

 Santorini, Foto: GNTO/Y.Skoulas

Se mere: Santorini

 

Koufonisia er en lille gruppe af to øer, øst af Naxos og vest af Amorgos; disse er Pano Koufonisi og Kato Koufonisi, og de er adskilt af et smalt 200 m. bredt stræde. De blev navngivet Koufonisia [som betyder hule øer] på grund af de eksisterende enorme huler, der gav pirater indtrykket af at øerne var hule.

Koufonisia, Foto: GNTO/P. Dimitrakopoulos

Se mere: Koufonisia

 

Syros er kendt for sine gastronomiske særegenheder. Halva tærte (en tærte lavet af timianhonning og ristede mandler), loukoúmi (en fornøjelse lavet af vand, stivelse og sukker), “loosa” skinke, fennikelpølser og San Mihalis krydret ost (appellation d'origine contrôlée / ”beskyttet betegnelse oprindelse ") vil uden tvivl tilfredsstille selv de mest krævende smagsløg.

Syros, Foto: GNTO Archive

Se mere: Syros

 

Milos: Den vulkanske aktivitet i ældgamle år har givet denne ø en spændende række smukke landskaber og har derfor givet besøgende en bred vifte af aktiviteter. Klippernes sjove former og deres vidunderlige farver ved de smukke hvide sandstrande er et udtryk for de vulkanske træk ved Milos.

Milos, Kleftiko Strand, Foto: GNTO/P.Matsouk

Se mere: Milos 

 

Ios har 87 km kystlinje, hvoraf 32 kilometer er sandstrand. En af de bedste er Manganari, en strand med en spektakulær række af fem bugter - gyldne sandstrande og frem for alt krystalklart vand. Dette magiske sted er værd at besøge, så du kan genopleve scener fra filmen "The Big Blue", hvor den blev optaget. Øen er også velegnet til fiskeri fra kysten med fiskestang eller ”lodret”. Fiskene varierer afhængigt af sæson og region og inkluderer den typiske fiskefauna på Kykladerne.

Ios, Foto: GNTO Arkiv/Ios

Se mere: Ios og Ios muncipalitets guide og Kykladerne