Grækenland - Civilisationernes krydsfelt

 

 

 

 

 

 

Grækenland som verdensarvssted
På grund af sin geografiske beliggenhed var Grækenland et kryds af civilisationer, der havde overladt deres spor overalt: museernes arkitektur og bosættelser, miniatyr kunst, dagligliv, ernæringsmæssige told og i alle former for populær kunst i de forskellige regioner i landet. Besøgende kan komme i kontakt med denne multihued og imponerende mosaik gennem rejser i historiske, kulturelle, kunstneriske og folkloristiske traditioner. 

Ifølge UNESCOs officielle hjemmeside:
"Monumenterne på verdensarvslisten udvælges og godkendes på grundlag af deres værdi som de bedste eksempler på menneskelig kreativt geni. De udviser et vigtigt udveksling af menneskelige værdier og bærer et unikt eller i det mindste usædvanligt vidnesbyrd om en kulturtradition eller til en civilisation, der lever eller er forsvundet.De er direkte forbundet med vigtige stadier i menneskets historie og af denne grund har de enestående universel betydning og er en del af menneskehedens fælles arv "

Photo: GNTO/Athens Acropolis/ Y. Skoulas

Se mere: World Heritage Sites

Monumenter

Bortset fra antikke, byzantinske og post-byzantinske monumenter og arkæologiske lokaliteter er andre attraktionssteder for de besøgende de forskellige bygninger af forskellige anvendelser og former, der i tidligere epoker bruges til at imødekomme indbyggernes praktiske, funktionelle og sociale behov: broer vindmøller, vandmøller, vandkilder, krigsmonumenter og statuer, historiske og offentlige bygninger, selv gamle industribygninger, der i dag bruges til andre formål; alle tiltrækker interessen og beundring af den besøgende.

Photo: GNTO/Peloponnese, Ancient Olympia/ P.Matsouka

Se mere: Monuments 

 

Arkæologiske steder

Grækenland er bogstaveligt talt et stort arkæologisk sted. Da landet allerede var beboet fra forhistoriske tider, kan spor af menneskelig civilisation findes overalt i alle hjørner af landet. De store arkæologiske steder i Grækenland tiltrækker hvert år hundredtusindvis af besøgende. Folk fra hele verden kommer for at se på den vestlige civilisations oprindelse og føle kraft og vitalitet udstødt af disse steder. Der bliver konstant plejet af de arkæologiske tjenester og støttetjenester, så man har adgang til hele informationen og kan glæde sig over turen.

Photo: GNTO Archive, Heraklion, Knosso

Se mere: Arkæologiske steder

Begivenheder

Greece is a true paradise for cultural tourism, a large journey into history and art. Educational excursions, theatrical presentations, festivals, pilgrimages, visits to archaeological sites, monuments and museums, excursions to study the natural environment, folk art culture – these are just a few of the many things that Greece has to offer in the cultural tourism sector.

Photo: GNTO/Athens Odeon of Herodes Atticus/ Y. Skoulas

Se mere: Begivenheder

Museer

Græsk kultur er et af de mest symbolske i verden. Grækenlands beboelse fra dybe forhistorie, mirakel af klassisk græsk kultur, Byzantiums herlighed og landets moderne historie spænder fantasien.Grækenland er virkelig et stort udstillingsområde, hvor århundreder, indflydelser og hverdagslivet blandes. Den, der har mulighed for at besøge en lille græsk ø, vil helt sikkert observere fortsættelsen af kulturen, da selv daglige redskaber er identiske med dem, der findes i museumshow-sager.

Photo: GNTO/Athens Archaeological Museum/ Y. Skoulas

Se mere: Museums

Slotte

Grækenland, hvor myten og traditionen, historie og kultur spiller en ledende rolle.
Det er helt afgørende for et land at kunne vise sin historie til verden og få folk til at vide om det. Grækenland har ligesom sine naboer i Middelhavet været under indflydelse af forskellige civilisationer gennem århundrederne med spor af dem, der ligger over hele landet for at nogen kan se.

Photo: GNTO/Chania, Crete, Aptera Fortress/Y.Skoulas

Se mere: Castles

Møder og incitamenter

Grækenland er et kultursted, kunst og videnskab. Dens tradition for bidrag til globale kulturelle og videnskabelige samfund kombineret med sin enestående naturskønhed og fremragende infrastruktur har gjort det til et ideelt sted at holde konferencer. I de sidste par år har Grækenland hyppigere hyldet folk med breve, videnskab og kunst, som har deltaget i symposier, konferencer og udstillinger. Athen International Airport 'Eleftherios Venizelos', en af de mest moderne lufthavne i verden i drift siden 2001, har stærkt styrket organisationen af internationale konferencer.

Photo: GNTO/Athens Zappeion/ Y. Skoulas

Grækenland ligger i hjertet af Middelhavet, tæt på mange nationer. Store handelsudstillinger, som Thessaloniki International Fair, er institutioner, hvis prestige har fået dem et væsentligt sted på verdensmarkedet. Særlige udstillinger om arkitektur, bygning, højteknologiske produkter, bæredygtig økonomi og udvikling og mange andre emner afholdes hele året rundt i mange dele af landet og tiltrækker både fagfolk fra hele verden og offentligheden.

Se mere: Møder

 

Gastronomi

Et af de mest autentiske kulturelle elementer i et sted er gastronomi. Den unikke smag af et rejsemåls køkken er knyttet til dets samfunds kvaliteter og karakteristika og afslører et vigtigt stykke information om dens kulturelle og økonomiske historie. Samtidig er mad også en form for kommunikation, en måde at "tale" til andres hjerte.

Trods hvad du måske tror på græsk køkken, er det mere end blot "moussaka", "souvlaki" og den berømte græske salat "choriatiki". Det tilbyder et stort udvalg af lækre og sunde retter, der fuldt ud kan tilfredsstille alle. Tusindvis af videnskabelige undersøgelser har vist den positive effekt af en afbalanceret græsk kost på en persons sundhed, skønhed og lang levetid.

Photo: GNTO/Dakos, Cretan appetizer/ E. Baltatzis 

Se mere: Gastronomi