Grækenland - En 365 dages destination

 

HEALTH & WELLNESS – SPA – VARME KILDER

Adopter Aristoteles motto: ”Hjernens energi er essensen af livet”

Velvære vedrører ikke kun fysisk sundhed. Det er en generel følelse, en indre stråle af sundhed, kraft og skønhed. Det er en løbende proces. Med et af verdens bedste klimaer og med et unikt udvalg af natur, samt en af de sundeste kostvaner i verden, er Grækenland det ideelle forslag til psykisk og fysisk sundhed og søgen efter velvære!

Termiske og mineralske naturlige terapeutiske kilder er 850 steder over hele Grækenland. Deres gavnlige egenskaber giver dig mulighed for at modtage behandling for kroniske tilstande på en naturlig måde; mens de helbredende egenskaber ved havvand, tang eller havmudder hjælper dig med at erobre stress og angst og forbedre din mentale ydeevne.
Evia også kaldet "Euboia", er den næststørste ø i Grækenland, og den tredje største i det østlige Middelhavsområde og ligger tæt på Athen, Attika præfekturet.  

Photo: GNTO/Y.Skoulas -Aidipsos

Aidipsos er i Evia og nok den mest berømte spa-by i Grækenland! Denne fine lille by er beliggende i det nordlige Evia og er forbundet med fastlandet med færge fra Arkitsa i Fthiotida-regionen i det centrale Grækenland, kun 152 km fra Athen eller 1t40m i bil ved hjælp af National Highway E75 eller med bus fra Athen.De helbredende egenskaber ved Aidipsos termiske kilder er kendt siden oldtiden og er faktisk nævnt i skrifter fra Plutarch, Strabo og Aristoteles.  Feriestedet Kamena Vourla ligger i en afstand af 178 km nord for Athen og er en af ​​de mest berømte feriesteder i Grækenland, da dens terapeutiske egenskaber har været kendt i mange århundreder. Omkring 1926 opdagede kemikeren Michail Pertesis den usædvanligt høje radonkoncentration i vandet, som blev betragtet som en stor værdi for folks sundhed. 

Se mere: Evia

Photo: GNTO/M.Mandreka –Kammena Vourla

See mere: Thermal Springs


CYKLING
Cykling i Grækenland er uden tvivl en stor fornøjelse. Følelsen af frihed, som en cykelferie kan give, har skabt sin helt egen rejsekultur. Grækenland har en lang tradition for cykling. Der er omkring 80 klubber rundt om i landet, der er involveret i cykling og track racing, såvel som BMX og mountain biking. Der er flere stier at køre på. Nogle strækninger er meget krævende på grund af det kuperede terræn, andre mindre anstrengende, men mindst lige så smukke. Cyklister vil opdage, at Grækenland har et vidunderligt landskab.

ATTICA
Athen, Grækenlands hovedstad, med bjerge og havets fornøjelser kan det friste spændte cyklisterne. Hop op på din cykel og følg os på en fortryllende tur rundt i Athenes skønheder. Børn i alle aldre, sæt hjulene i bevægelse. Tag din familie med og følg sikre veje gennem parker og cykelbaner. Lad historien være din vejledning..

Se mere: Biking in Athens

Photo: GNTO/Y.Skoulas Athenian Riviera Faliro

THESSALONIKI

Thessaloniki, som har en lang tradition for cykling, har for nylig lanceret et cykeludlejningsprogram med en nominel afgift, så de besøgende og beboerne kan nyde det som en form for rekreation og også bruge det som en praktisk alternativ måde at komme rundt i byen.

Se mere: Touring Greek towns and cities by bike

Photo: GNTO/K.Kouzouni-White Tower Thessaloniki


Thessalien
Nogle byer som Volos, er særligt velegnet til cyklister. I Trikala cykler mange beboere rundt om i byen. Det er en del af byens kultur der ikke kun er involveret i sportsbegivenheder, men også i det sociale liv i denne smukke by som helhed. 

Photo: GNTO/Y.Skoulas-Volos

I Karditsa er der et omfattende netværk af cykelstier i byer og forstæder med en samlet længde på 14 km der gør det nemt for beboere og besøgende at komme rundt i byen på cykel.   

 

Photo: GNTO/Y.Skoulas-Karditsa

Se mere: Touring Greek towns and cities by bike

 

HIKING
Du kan udforske Grækenlands forskellige landskaber, fjerne bugter og ruinerne af gamle byer med smukke vandreture. Grækenland er simpelthen optimalt for dem, der ønsker at vandre. Der er umærkede ruter og velorganiserede stier. Oplev "det uspolerede Grækenland" og tag en chance for at lære lokalbefolkningen at kende på mindre feriesteder langs vandrestien.

Se mere: Hiking

Alonnisos
Velsignet med naturlige landskaber og omgivet af små øer spredt rundt om øgrupperne, er Alonnisos ideel for dem, der ønsker at slappe af og nyde fritidsture omgivet af pinjeskove, olivenlunde og frugtplantager. Øen er den fjerneste af øerne i Nordsporadene og er vært for National Marine Park of Northern Sporades, et tilflugtssted for sjældne havfugle, delfiner og Middelhavets munkesæler, monachus monachus.

Se mere: Alonnisos

Photo: GNTO/Y.Skoulas –Alonisos-Patitiri


Mount Olympus
I nærheden af Athen og Thessaloniki (Grækenlands næststørste by) er området ideelt for dem, der nyder varierede aktiviteter. Udover vandreture kan du prøve rafting, jeep safari eller mountain biking. Selv klatring er en god mulighed, da bjerget byder på variation af både sværhedsgrad og udholdenhed.

Photo: GNTO/H.Kakarouhas-Mount Olympus


Eptálofos (Delphi)
Denne vandresti er en del af et internationalt system af anbefalet leder. Gå ud af landsbyen Eptálofos og vandre hele vejen til det gamle Delphi, hvor oraklet en gang blev sagt.

Photo: GNTO/C.Moustafelou-Central Greece Delphi

Aráchova
Aráchova er en bjerglandsby beliggende ved foden af ​​Mt. Parnassus i Viotia, Sydgrækenland. Det er den mest kosmopolitiske vinter destination i Grækenland, og en stor favorit for lidenskabelige ski elskere og berømtheder, eller bare førstegangsbesøgende, der ønsker at slappe af i nogle drømmende bjergrige omgivelser med moderne turist faciliteter. 

Se mere: Arachova

Photo: GNTO/K.Vergas-Central Greece-Arachova

Er du en naturelsker? Søger du den slags spænding, der vil få din adrenalin til at pumpe? Karpenisi er den ideelle destination for traditionel livsstil, da der er en lang række aktiviteter for dig hele året rundt. Så spild ikke tiden, tag en tur til hjertet af græsk natur og se kløfter med imponerende vandfald, tætte skovområder og hurtige flodvand!

Se mere: Karpenisi

Photo: GNTO/Compliments of P.Mourmas- Karpenisi

 

Aristotelian Walk-Mount Athos, Chalkidiki

I Athos-kvarteret, i Chalkidiki, kun 500 meter fra "kysten" landsbyen Olympiada, støder de besøgende på en fantastisk naturlig, kulturel, historisk og kulinarisk blanding af landskaber og fænomener. Bjergryggen af det frodige Aristotelian Mountain, beskyttet af det europæiske Konventionen Natura 2000, bærer tusindvis af træer fra familien Fagaceae og 404 arter af planter og urter, det samme, der engang hjalp Alexander den Store til at anerkende asiatisk flora. Dens skråninger krydses af hundredvis af vandrestier, der konvergerer i den aristoteliske gåtur, den vigtigste vandresti i Europa.

 

 

Photo: GNTO Archive-Aristotelian Wall

 

KLATRING
I oldtiden var høje bjergtoppe et symbol på beskyttelse og frihed, men også på udfordringer for mennesker, som altid ville udforske jordens grænser. Klatring har altid været en tradition i Grækenland, som har mange højder at tage på. Allerede i 1990'erne begyndte rygterne i Kalymnos at spredes blandt klatrere om de kæmpe klipper, og siden da er folk fra hele verden kommet her. Der er omkring 80 klatrestier, alle godt mærket. Potentialet for nye veje og områder er også stort. Tag her til i september for de bedste betingelser.

Se mere: Rock Climbing Kalymnos

Photo: GNTO/N. Smalios-Kalymnos

Peloponnese (Sydlige Grækenland)
Når man taler om klatring i Grækenland, er der en vis udfordring ved Taygetos Mountain. Toppen kan du nå gennem både klatring og vandrestier. Hvis du vælger at klatre, kan det gøres via for eksempel en kølig kløft. I gennemsnit tager det to til tre dage at nå toppen.

See more: Taygetos

Photo: GNTO/A. Bonetti- Taygetos

FUGLEKIGGER
Fugleobservationsposter er placeret i alle vigtige fugleområder. For mere information og opdatering om fugle kan du besøge informationscentre i alle græske vådområder af international betydning. Informationscentre om græske vådområder af "international betydning" (Ramsar Vådområder). Elleve store græske vådområder er blevet annonceret af "international betydning" for bevaring af arter og vigtig befolkning, især af fugle, der er under udryddelsestrusler. De sidste par år er informationscentre blevet organiseret på de fleste af disse vådområder.

Photo: GNTO/H.Kakarouhas-Thrace, Evros River Delta

Se mere: Evros Delta

Photo: GNTO/H.Kakarouhas-Thrace, Dadia Forest 

Se mere: Dadia Forest