Terapeutisk Spa i Grækenland

Sundhed og Wellness – Spa – Termiske kilder

 

For generel information om at rejse i Grækenland se venligst:

https://travel.gov.gr/#/   og https://greecehealthfirst.gr/

Om den epidemiologiske situation i Grækenland, se venligst kortet:

Kort

 

 

Velvære vedrører ikke kun fysisk helbred. Det er en generel følelse, en intern stråle af sundhed, kraft og skønhed.
Det er en igangværende proces. Grækenland er det ideelle forslag til psykologisk og fysisk sundhed og søgen efter velvære!
Termiske og mineralske naturlige terapeutiske kilder optræder på 850 steder overalt i Grækenland.

 

Vouliagmeni – Athens Riviera

Du behøver ikke at komme på en færge for at undslippe travlheden i den græske hovedstad: Tag en kort bustur, så finder du fantastiske lokale strande langs den beskyttede Saroniske Golf.

Mod øst ligger Vouliagmeni-bugten, dens strand ligger i en smuk beliggenhed ved foden af Mount Hymettus. En marina og en skinne af private strande er dens varemærker, mens den billedskønne havn tilbyder en fantastisk udsigt over de fjerne Saroniske Golføer.

Vouliagmeni-søen, kun fem minutters gang fra den lille plads i centrum af byen, ligger "sunket" (Vouliagmeni betyder nedsænket). Søens mineralvand og brakvand føles helt silkeagtigt, mens man svømmer, mens det efter sigende heler gigt!

Vouliagmeni Lake, Foto: GNTO/Y. Skoulas

Se mere: Vouliagmeni Lake

 

Evia eller nogen gange kaldet “Euboia”, er den næststørste ø i Grækenland og den tredje i det østlige Middelhavsområde, ligger tæt på Athen, Attika-præfekturet.

Aidipsos er i Evia og sandsynligvis den mest berømte kurby i Grækenland! Denne søde lille by ligger i det nordlige Evia og har forbindelse til fastlandet med færge fra Arkitsa i Fthiotida-regionen i det centrale Grækenland, kun 152 km. fra Athen eller 1,40 'h. kør i bil ved hjælp af National Highway E75 eller med bus fra Athen.
De helbredende egenskaber ved Aidipsos termiske kilder er kendt siden oldtiden og er faktisk nævnt i manuskripterne Plutarch, Strabo og Aristoteles.

Aidipsos, Foto: GNTO/Y.Skoulas

 

 

Kamena Vourla resort ligger i en afstand af 178 km nord for Athen og er et af de mest berømte resorts i Grækenland, da dets terapeutiske egenskaber har været kendt i mange århundreder. Omkring 1926 opdagede kemikeren Michail Pertesis den usædvanligt høje radonkoncentration i vandet, som blev betragtet som en stor værdi for folks sundhed.

Kammena Vourla Foto: GNTO/M.Mandreka

 


Loutraki ligger ved foden af ​​Geraneia-bjerget, bygget i den nordlige del af Korinthbugens bugt, en kystby, der er internationalt kendt for sine varme kilder og spa.

Loutraki, Foto: GNTO Archive

Se mere: Loutraki Thermal Spa


Vrachati ligger 12 kilometer fra Korinth og er blevet en stor turistattraktion i de senere år. Det er et frodigt område nær havet med mange taverner, restauranter og caféer. Det er også en ideel destination for familieferier.

Vrachati, Foto:GNTO Archive

Kos er den tredjestørste ø i Dodekaneserne med sandstrande, turkisvand, frodig vegetation, gamle og middelalderlige monumenter, brede veje med træer, store pladser, parker, en fremragende byplan og et omfattende cykelrute netværk.

Thermes strand med brat dybde omgivet af stejle klipper. Der kan du finde varme termiske kurbade.

Kos, Thermes Foto: GNTO/Y.Skoulas

Se mere: Kos

 

Ikaria er et sted med rig mytologisk fortid, og navnet er forbundet med den mytiske figur Icarus. Sandstrande, rindende vand, bjerge og frodige grønne bjergskråninger udgør øens majestætiske lettelse.
Ikaria er også berømt for sine termiske kilder, unikke i hele verden for deres kemiske sammensætning og stråling.
Desuden er den uovertrufne lokale livsstil med en enestående arbejds-hvileplan, de berømte festivaler med traditionelle danse, de lokale manerer og skikke, meget imponerende træk for de besøgende.

Ikaria, Prioni Beach, Foto: Region of N. Aegean

Se mere: Ikaria