Uendelig Græsk Sommer

All you want is Greece!

For generel information om at rejse i Grækenland se venligst:

https://travel.gov.gr/#/   og https://greecehealthfirst.gr/

Om den epidemiologiske situation i Grækenland, se venligst kortet:

Kort

 

Uendelige mil af krystalklart vand, konstant solskin, eksplosive lokale smag, sublime solnedgange.


Summer snowflake, Foto: GNTO/Archive

 

 

Thessaloniki

Den græske 'Lady of the North' er elegant og raffineret og er en moderne livlig by, der byder besøgende velkommen, der er ivrige efter at lære om dens historie og kultur, og samtidig have det sjovt, slappe af, shoppe eller blot udforske bybilledet ved havet.


Foto: GNTO/Archive

 

Thessaloniki er den næststørste by i Grækenland. Bygget nær havet, er det en moderne metropol, der bærer præg af sin stormfulde historie og dens kosmopolitiske karakter, der giver den en særlig skønhed og charme.
Thessaloniki med sine mange byzantinske monumenter (på grund af dets betydning i den byzantinske periode) betragtes med rette som et friluftsmuseum for byzantinsk kunst.


Foto: GNTO/Archive

 

Mad og underholdning

Thessalonikis kulinariske tradition er noget, lokalbefolkningen tager meget alvorligt. Byens taverner, restauranter og konditorier har et godt ry for deres velsmagende retter og kreationer. Det gamle Ladadika-distrikt, der ligger ved byens vestport, var tidligere hjertet i engroshandel for godt 40 år siden. I dag er dette distrikt berømt for de kulinariske lækkerier, der tilbydes i spisesteder og barer - nogle af dem med levende musik - beliggende i de renoverede gamle butikker, der ligger langs områdets murstensgader.


Photo: GNTO/H.Kakarouhas, Thessaloniki

 

 

Halkidiki

Oplev den betagende Halkidiki med sit klare vand og gyldne sandstrande, bugter, små øer og grønne landskaber; her er hvor din drømmeferie bliver til virkelighed!Foto: GNTO/D. Rozaki, Halkidiki

 

En betagende kombination af blå og grøn

Formet som Poseidons trident, Halkidikis spidser stikker ud i Det Ægæiske Hav. Frodige grønne skove strækker sig helt til stranden, hvor refleksioner af gyldent sollys tilføjer mousserende nuancer til turkisblåt vand. Lange strækninger af smuk skiftende kystlinje, unikke arkæologiske steder, verdenskendte kristne monumenter, mindre kendte naturlige vidundere og menneskeskabte mesterværker har alle været med til at forme regionens mangfoldige identitet, gjort endnu mere interessant af den rige lokale kulinariske og kulturelle arv.


Foto: GNTO/D. Rozaki, Halkidiki

 

Kosmopolitisk Kassándra

Ifølge mytologien var Kassándra, den første halvø Halkidiki, stedet for den mytiske Titans sammenstød. I dag er Kassándra et af Grækenlands mest moderne turiststeder.

Smukke Sithonia

Den anden del af Halkidiki, Sithonía, er hjemsted for den gamle by Olynthus med sine unikke mosaikker. Det har også strande, der vil tage vejret! Vegetationen på Sithonía er tæt. Skovene - hovedsagelig fyr - når ned til strandene - en rigtig god fornøjelse for sanserne.

Mount Athos

Den østligste halvø er hjemsted for en unik kristen-ortodokse klosterstat, indskrevet på UNESCO’S World Heritage List. Det er et årtusind gammelt levende bevis på den byzantinske kultur omgivet af uberørt natur.

Smagfulde tips

Prøv lækre lokale retter; smag oliven; nyd hvide, rosé og anerkendte røde vine fra oprindelige sorter (mavrotragano og xinomavro); smag skaldyrs delikatesser som muslinger; og gå ikke glip af at prøve den duftende lokale honning i topkvalitet.


Foto: GNTO/F. Baltatzis, Honey

 

Aristoteles bjergvandring i Athos

I Mount Athos-området, i Halkidiki, kun 500 meter fra landsbyen "Olympiada" ved havet, møder de besøgende en fantastisk naturlig, kulturel, historisk og kulinarisk blanding af landskaber og fænomener.

Rygge af det frodige Aristotelian-bjerg, beskyttet af den europæiske konvention Natura 2000, bærer tusinder af træer af Fagaceae-familien og 404 arter af planter og urter, det samme, der engang hjalp Alexander den Store med at genkende asiatisk flora. Dens skråninger krydses af hundreder af vandrestier, der konvergerer i ”Aristotelian Walk”, den vigtigste vandresti i Europa.


Foto: GNTO/Archive, Aristotelian Walk

Se mere: Mount Athos Area, og www.visitgreece.gr

 

 


Destination Grækenland. Sundhed først.