Miami: Den bedste tid på dagen er natten

undefined

Tekst & fotos: Louise Aulkjær & Martin Ottesen

 

Det synes at være mottoet i Miami, der forstår at stable en fest på benene hver dag, året rundt. Hvis staten Florida er “God’s waiting room”, må byen Miami være djævlens ditto. Der festes især igennem i bydelen South Beach, hvor mange hoteller har happy hour med ganske gratis drinks - hver aften. Det er heller ikke for ingenting, at man kalder Florida “the Sunshine State” og Miami “the Magic City”. Vejret er skønt, og perioden fra oktober til april kan anbefales, fordi luftfugtigheden er tålelig, og orkanerne primært hærger i sommerhalvåret. I Miami kan alt lade sig gøre, og byen byder ud over det behagelige klima også på en lang række årligt tilbagevendende begivenheder såsom “Winter Music Conference” og “Ultra Music Festival” i marts, der tilsammen strækker sig over to uger, hvor tusindvis af artister og festivalgæster fra hele verden indtager byen. Kunstfestivalen Art Basel i begyndelsen af december og Miami Boat Show i februar er heller ikke til at komme udenom. Til gengæld fraråder de lokale, at man tager til Miami i forbindelse med de studerendes Spring Break i marts/april og Urban Beach Week/Memorial Day Weekend i slutningen af maj, hvor der er et mylder i gaderne af fulde unge mennesker.

 

Dørmanden plukker folk ud af køen

Miamis natteliv har en lang historie og på South Beach findes en række imponerende natklubber. Mansion, LIV, Set, Story og Bamboo er blot nogle få af de mest kendte. Her er der rig mulighed for at se og blive set samt for at danse natten lang til musik spillet af de største DJs i verden. På de dyreste natklubber kan det dog være lidt af en udfordring at komme ind. Medmindre man har reserveret bord, kan man nemt komme til at vente i kø udenfor. Man kan købe billetter online, men det er ingen garanti for at spare noget eller for at komme ind for den sags skyld. De store kendte natklubber er flot indrettet og er generelt dyre steder. Entréen kan lyde på 30-50 USD og en øl kan koste 15 USD, og så er der ellers tilsyneladende ingen øvre grænse for priserne på spiritusflasker og champagne. Da klubberne profilerer sig på gennemført indretning, verdenskendte DJs og imponerende shows i løbet af aftenen, kræves det også af gæsterne, at de er "dressed to impress". Ankommer man i en gruppe med lige mange kvinder og mænd eller helst flest kvinder, er det nemmere at komme ind. Bliv ikke overrasket, hvis dørmanden plukker folk ud af køen og lader dem komme ind. Tidlig ankomst, tålmodighed og god stil er nøglen. Der er masser af mere afslappede alternativer til de store natklubber, men generelt er de, der bevæger sig ud i nattelivet, klædt på til fest, så lad shorts og klipklappere blive på hotellet uanset, hvor turen går hen.

 

undefined

Halloween og daglig happy hour

Vores tur til Miami i slutningen af oktober/begyndelsen af november falder sammen med Halloween, som “over there” er mindst lige så meget for voksne som for børn. Som aftenen skrider frem, forsvinder børnene, og vampyrer og zombier og letpåklædte djævlekvinder dominerer gadebilledet. Mange lever sig skræmmende godt ind i rollen, mens andre går rundt i abedragt/sømandstøj/politiuniform/englekostume og tjekker deres smartphones uden at fortrække en mine.

 

Vi bor på det hippe Riviera Hotel, som er ét ud af elleve boutique-hoteller i hotelgruppen South Beach Group. Hotellet har ligesom mange andre hoteller i Miami egen shuttlebus, som vi efter blot 10 minutters ventetid uden for Miamis internationale lufthavn kan stige ombord i. Den entusiastiske chauffør giver os en hurtig introduktion til hotellerne inden afgang. Det vigtigste punkt er den daglige happy hour, og da vi få timer senere tropper festklædte op i hotelbaren, er det naturligvis med cocktails for øje. Skik følge eller land fly!

 

undefined

En very happy hour

På hotellet er vi i gåafstand fra gågaden Lincoln Road, der har alt fra de kendte europæiske og amerikanske tøjkæder til de noget dyrere boutiques og masser af cafeer og restauranter. Samtidig er vi tæt på stranden, hvor hotellet har sit eget private område, og personalet forsyner gæsterne med håndklæder og vouchers til solsenge. Den bedste kur mod følgevirkningerne af en heftig Miami-fest er netop en tur på stranden, som breder sig, så langt øjet rækker, og hvor kølig hvidvin i løbet af dagen får bugt med efterveerne fra aftenen før. Hotellerne ligger skulder ved skulder ud til stranden, og trænger sult og tørst sig på, er det nemt at bestille stort set alt, hvad hjertet kan begære hos det evigt tilstedeværende personale. Det amerikanske serviceniveau skuffer ikke. Det kan til gengæld synes svært at opdrive mad fra det “ægte” amerikanske køkken på South Beach. Udbuddet på mange restauranter er inspireret af det asiatiske køkken eller middelhavstraditionerne, og de mange sydamerikanske communities sætter især deres præg på menukortene. Dette internationalt orienterede køkken med nachos og middelhavssalat, men også østers, krabbekløer, rå tunfisk og reje- og hummersalat efter lokal opskrift fandt vi på restauranten og poolbaren Monty’s Sunset i den sydvestlige ende af South Beach. På stedets website oplyses tidspunktet for dagens solnedgang, og det er et oplagt sted at tilbringe en very happy hour! På penthouserestauranten Juvia på Lincoln Road finder man også et typisk Miami-style fusionskøkken og en bjergtagende udsigt over byen. Efter at have konsulteret en række lokale finder vi "Big Pink” på Collins Avenue, som er alt det, vi har drømt om, og hvor vi får burgere og milkshakes på rigtig amerikansk manér.

Af de lokale får vi også at vide, at det om noget sted er i Design District i den nordlige del af Miami downtown, som er en del af MiMo District (Miami Modern District) langs Biscayne Boulevard, det sker. Her kombineres gastronomi, kultur og shopping på smukkeste vis i et kvarter, der i de senere år har gennemgået en totalrenovering. Især fremhæves istandsættelsen af en stribe gamle moteller, bl.a. Vagabond Motel, med respekt for den originale stil, og områdets tiltagende popularitet understreges af, at en lang række luksusmærker såsom Rolex, Louis Vuitton og Christian Louboutin er rykket hertil. Luksusshopping er der desuden rig mulighed for i det ekstremt eksklusive shoppingcenter Bal Harbour i den nordlige ende af Miami Beach.

 

undefined

Guidet tour på vandet

En af turens største oplevelser er at opleve Miami fra vandet. Vi tager på en totimers guidet sundown-tur i katamaran rundt i Biscayne Bay. Vores kaptajn sejler os bl.a. omkring Star Island, hvor guiden udpeger adskillige berømtheders tidligere og nuværende ejendomme. Vi ser huse, der har tilhørt Al Capone, Don Johnson og P. Diddy samt en dobbeltgrund ejet af Bill Gates og brugt som landingsplads for hans helikopter. Det mest bizarre hus er et, der er beboet af syv katte, som har arvet det efter deres kvindelige ejer. Vores guide fortæller, at den afdøde kvindes bror uden held har stævnet kattene, som hver dag får bragt mad ud fra et cateringfirma. Det er USA.

 

Vi vendte sansemættede hjem til Europa, men inden længe vil der igen opstå et behov for solskin, lækre hoteller, rene strande, god mad, amerikansk serviceniveau og funklende natklubber. Og Miami leverer varen.

 

 

Denne artikel udkom i Rejsemagasinet Vagabond 6 / 2014 den 1. juni 2014

*Senest opdateret den 21 september 2017.