Sort / Hvid serie

Sort / Hvid serie

Vi har bedt Tine Harden kigge dybt i sine fotoarkiver. Rigtigt dybt. Helt tilbage til dengang, hvor et kamera indeholdt filmstrimler. Til mørkekammerets tid. Til duften af fremkaldervæske. Til den anspændte afventning fra billedet var taget, til filmen blev fremkaldt. Vi fandt en sand skat af sort/hvid serier, som blev bragt i Vagabond nr. 3/2015 og fire udgaver frem.

 

Samtlige fotos og al tekst: TINE HARDEN

 undefined

Paris

"Karl Lagerfeld var på toppen af sin karriere, da jeg skød billedserien i 2002. Han var chef for modehuset Chanel og havde just tabt sig 30 kilo. 69 år gammel stod han i kulissen og lignede en lille tynd dreng. Da konfettien svævede ned over catwalken og signalerede slutningen på showet, rankede han sig og gik sejrsikkert ud på podiet for at modtage folkets hyldest."

Denne fotoserie blev bragt i Vagabond 03 den 1. april 2015

 

 

undefined

Blackpool

Hvad wimbledon er for tennis, er blackpool for moderne dans. Her – mellem bruncreme og pailletter, laksko og svalehaler – mødes hvert år i maj dansere fra hele verden. Blackpool, der også lidt hånligt kaldes ’poor people’s paradise’, har nemlig noget, ingen anden by i verden har: Verdens største ballroom. Ballroom’et lægger gulv til en af verdens mest prestigefyldte dansekonkurrencer: The Blackpool British open. En begivenhed alle dansere har hørt om og drømt om, siden de var små. Vigtigere end verdensmesterskabet. Større end alle andre turneringer. Og hårdere.

Denne fotoserie blev bragt i Vagabond 04 den 1. juni 2015

 

 

undefined

Tyrkiet

I mere end 600 år er tyrkiske Mænd mødtes på en græsmark i byen Edirne i den europæiske del af Tyrkiet for at dyrke Yagli-brydning, der betyder ’Fedtet brydning’. I løbet af de tre dage, mesterskaberne varer, overhælder bryderne højtideligt hinanden med mere end tre ton olivenolie, og så slås de. Ligesom dengang i 1300-tallet, hvor brydning var en måde at forberede soldater til krig.

Denne fotoserie blev bragt i Vagabond 05 den 1. september 2015

 

 

undefined

Irland

Hvert år bestiger tusindvis og atter tusindvis af irer og turister Irlands tredjehøjeste bjerg: Det 764 meter høje og hellige bjerg Croagh Patrick, der ligger i County Mayo i Vestirland. Pilgrimsfæren når sit højeste antal pilgrimme på Reek Sunday – den sidste søndag i juli. Bjerget er navngivet efter Irlands skytshelgen Sankt Patrick, som angiveligt fastede i 40 dage på toppen af Croagh Patrick i 441 e.Kr. siden blev bjerget et mål for pilgrimme.

Denne fotoserie blev bragt i Vagabond 06 den 1. oktober 2015