Vaccinationer og medicin

Det skal du have med på rejsen

Dette indhold er sponsoreret

Du har helt sikkert oplevet det før. Du står i et land du aldrig har været i før, med en masse mennesker, der ikke taler dit sprog og du har bare dårlig mave og er svimmel. Er det noget du har spist eller simpelthen bare indtrykket og atmosfæren fra destinationen, der giver din krop en smule ubalance? - Der kan være 1000 grunde til det og det kan ske for alle, at man bliver syg på en rejse. Derfor er det så evigt vigtigt, at man er gearet til at rejse og udforske verden med den rigtige medicin på rejsen.

På den måde kan man sikre, at får en fantastisk oplevelse, når man er afsted på ferie og har nogle dejlige minder med hjem. I denne artikel kigger vi derfor på hele sundhedsaspektet ved at rejse - hvad skal man huske inden rejsen og hvad skal man være særligt opmærksom på i mens man rejser. Læs med og bliv klogere på, hvilken medicin du skal have med, når du rejser.

Husk at få de nødvendige vaccinationer og den rigtige medicin

Der er stor forskel på, hvor meget medicin og hvilke vaccinationer du behøver, når du rejser forskellige steder hen i verden. Heldigvis har din læge eller sundhedsmyndighederne styr på, hvilke vaccinationer, der anbefales at du får inden du tager afsted på rejsen. Skal du til Japan er det nok en god idé at blive vaccineret mod Japansk Hjernebetændelse, og rejser du i Sydøstasien, så er Gul Feber helt sikkert en vaccination, du bør få inden du rejser. Dog er det en god idé at tage de sædvanlige smertestillende piller med samt eventuelle piller mod maveonde med, hvis uheldet skulle være ude.

Vær forberedt på dårlig mave og svimmelhed

Det er et ufravigeligt faktum, at når vi rejser ude i verden, så udsætter vi os selv for større risici for at blive syg, end når vi bliver hjemme i Danmark. Det skyldes, at der både er forskelligt mad, forskelligt drikkevand og meget andet, der kan påvirke din krops ve og vel. Derfor skal du være forberedt på, at din krop lige skal indstille sig på den nye atmosfære som du befinder dig i. Du kan derfor godt opleve, at du virker svimmel eller har dårlig mave de første par dage efter ankomsten til din destination - og her kan det være godt at være udstyret med de rigtige medicintyper.