Verdensklasse

Verdensklasse

VERDENSKLASSE

Mesterfotografen Marcus Westberg leverer fotos til hver udgave af Rejsemagasinet Vagabond. Se nogle af Marcus fotos fra tidligere udgaver.

 

MASAI MARA VILDTRESERVAT, KENYA

 undefined

Vildreservatet er kendt for sin store mængde løver samt de store gnu-vandringer i juli og august. Både Kenyas og Tanzanias regering har forgæves forsøgt at overtale masaierne til at forlade deres seminomadiske livsstil i området, fordi det forstyrrer dyrelivet i reservatet, men uden held.

Bragt i Vagabond 03 den 1. april 2015

 

 

Uddrag af fotoserie fra Mount Kinabalu i Bornoe. Bragt i Vagabond 03 den 1. april 2015

 undefined

Udsigten fra Laban Rata Guesthouse, hvor hikere spiser og slapper af, før den natlige opstigning til toppen af bjerget.

 

 

 undefined

Efter en kort men smuk solopgang kommer skyerne tilbage og giver tegn til, at det er tid til at begynde den lange og besværlige nedstigning.

 

 

LAKE NAKURU

 undefined

En utroligt saltholdig og lavvandet sø i Kenya.

Den er en del af the Great Rift Valley og er beliggende i det centrale Kenya ved byen Nakuru, 140 km nordvest for Nairobi. Søen er beskyttet af den omkringliggende Lake Nakuru National Park. Lake Nakuru er søen med de kendte fotos af millionvis af flamingoer. Vi har dog valgt en pelikan, som lige folder vingerne ud og sender fotografen 'det onde øje', for at fortælle hvem der er boss.

Bragt i Vagabond 04 den 1. juni 2015

 

 

ISLAND

 undefined

Man finder noget af det smukkeste og mest dramatiske natur i Island.

Hvitserkur er en masse af vulkanske bjergarter, omkring 15 meter høj og beliggende på kysten i bunden af den vestlige del af Hrutafjordur. En gammel overlevering fortæller, at Hvitserkur er en forstenet trold, der ville stene Tingeyrarklausturskloster, men daggry kom før han lykkedes med sin plan, og trolden 'frøs' til klippe.

Bragt i Vagabond 04 den 1. juni 2015

 

 

Uddrag af fotoserie fra Angkor Wat i Cambodia. Bragt i Vagabond 04 den 1. juni 2015

 undefined

En kvinde udfører sit håndværk i et tempel nær indgangen til ’Killing Caves’, der er et af mange monumenter uden for Battambang til ære for de uskyldige, der blev dræbt af Khmer Rouge.

 

 

 undefined

Det religiøse monument er mere end en turistattraktion. Det er af stor religiøs betydning – andre gange er det blot en legeplads for lokale børn.

 

 

MASAI MARA VILDTRESERVAT, KENYA

 undefined

Med næsten stoisk ro spejder en gepard mor efter føde til sin unge og sig selv.

Hvad ungen ikke ved, er at dens chancer for at overleve er blevet stærkt forøget med hjælp fra The National Geographic Big Cats Initiative og The Anne K.Taylor Fund (AKTF),som hjælper med at reducere spændingerne mellem mennesker og dyr ved at bygge forstærkede hegn til Masaiernes kvæg. Verden ser måske lidt barsk ud for den lille killing, men den har fået et mere trygt sted at bo.

Bragt i Vagabond 05 den 1. september 2015

 

 

Uddrag af fotoserie fra Angkor Wat i Cambodia. Bragt i Vagabond 06 den 1. oktober 2015

undefined

En mangku-præst’leder bønnen i det ældgamle Tirta Empul-tempel, der er et helligt sted for balinesere, der kommer for at bede og rense sig i det hellige vand, mens røgelsespinde fylder luften med sin duft.

 

 undefined

Dug svæver over en smuk sø i det frodige højland nær Bedugul, som er det fredfyldte sted, hvor Pura Bratan-templet ligger som om det svæver på vandet. Balinesere kommer her for at tilbede vandgudinden.