Foredrag Jysk Rejsebureau

 

 

Søndag 12.20-12.50 i sal C: Pilgrimsvandring på Caminoen, Dennis Kjeldahl

 

Kom og hør om vores aktive rejse til Caminoen med dansk rejseleder.

Caminoen er en historisk pilgrimsvandrerute med flere forskellige smukke og udfordrende vandreruter, der alle fører til Santiago de Compostela i Spanien. Fokus ved foredraget bliver Camino Frances, der både byder på vandring gennem skov og mark, på brosten og asfalt, og hele tiden med fokus på oplevelsen, maden, vinen, og hvad man kan bruge sådan en rejse til på det personlige plan. 

I løbet af foredraget vil jeg gennemgå rejseruten fra dag til dag, hårdhedsgrad, udstyr samt forberedelserne op til rejsen. 

Jeg ser frem til at se jer.

Med venlig hilsen

Dennis Kjeldahl

 

 

Lørdag 11.40-12.10 i sal C: Mount Everest Base Camp med dansk rejseleder, Sidsel Vandsø

 

 

Kom og hør om vores rejse med dansk rejseleder til Mount Everest Base Camp!

Everest Base Camp trekket til foden af verdens højeste bjerg Mount Everest, er uden tvivl en af de mest berømte vandreture i verden.

Jeg har selv gået denne tur, og jeg vil fortælle om selve turen, hvordan du kan forberede dig inden og hvad rygsækken skal indeholde.

Min begejstring for Everest Base Camp trekket fik jeg for alvor, da jeg i 2019 gik turen, først alene, og senere var guide for en gruppe til Mount Everest Base Camp.

Turen er fyldt med fysiske udfordringer såsom ømme ben, kolde næser og tynd luft. Dette glemmes heldigvis hurtigt, når Himalayas smukke natur kvitterer med fantastiske panoramaudsigter. 

Jeg ser frem til at møde et spørgelystent publikum, og vise jer min egen begejstring og kærlighed for Nepals betagende kultur og natur. 

Med venlig hilsen 

Sidsel Vandsø

 

 

Lørdag 14.30-15.00 i sal C & Søndag 14.30-15.00 i sal C: Trekking, kultur og pilgrimsvandring i Japan, Maya Weisser

 

 

Japan er et fantastisk land med store kontraster, og på Jysk Rejsebureaus aktive rundrejse med dansk rejseleder oplever vi både de travle storbyer og den smukke natur, når vi trekker ad nogle af landets gamle post- og pilgrimsruter.

Vi rejser sammen fra København til Japans hovedstad, Tokyo. Her skal vi smage på masser af lokale specialiteter og udforske byen i eget tempo.

Vær opmærksom på, at dette foredrag omhandler rejsen: Trekking, kultur og pilgrimsvandring i Japan med dansk rejseleder.

Fra den pulserende hovedstad går turen til Togakushi, hvor vi overnatter på en ryokan. Ryokan er et traditionelt overnatningssted med japanskindrettede værelser med tatamimåtter og futonmadrasser på gulvet.

Klæd om til yukata (japansk bomuldskimono) og nyd de varme kilder (onsen). Næste dag venter der en fantastisk vandredag, hvor vi trekker under ældgamle cedertræer til templer langs Ninja-stien.

Herefter går turen til den lille bjergby, Kiso-Fukushima. De næste to dage skal vi vandre langs den gamle postrute på to dele af Nakasendo-stien gennem bambus- og cedertræsskove og charmerende landsbyer med smukke træhuse fra Edo-perioden.

Vi lægger de japanske alper bag os og sætter kursen mod Kyoto, Japans gamle kejserby, der med sine over 2.000 templer er en del af UNESCOs verdensarv. Vi går på opdagelse på Nishiki-markedet, i Gion-kvarteret samt nogle af de mange templer.

Fra Kyoto sætter vi kursen mod halvøen syd for Osaka, hvor vi skal vandre på nogle af de smukkeste sektioner af den legendariske pilgrimsrute, Kumano Kodo.

Efter 3 dages vandring på Kumano Kodo, og nok med lidt ømme ben og rygsækken fyldt med fantastiske oplevelser, går turen tilbage til København.

Jeg glæder mig til at se jer!

Med venlig hilsen

Maya Weisser