Foredrag Vitus Rejser

Whiskyvandring i Skotland

Lørdag d. 26 September kl. 12.20 i Sal A // Foredragsholder: Peer Christensen, rejseleder hos Vitus Rejser

 

 

Det skotske højland er verdensberømt og en af landets største attraktioner. Her venter en enestående verden af bjerglandskaber, fredfyldte øer, buldrende vandfald, dybe søer og idylliske landsbyer med en yderst gæstfri befolkning. Brægende fåreflokke danner små hvide prikker i det grønne landskab, og overalt hersker en herlig højlandsstemning.

 

På Vitus Rejsers Whiskyvandring oplever du essensen af Skotland i højlandet og på den skotske vestkyst. Her venter flotte og vidt forskellige vandreture i en uovertruffen natur i Cairngorms Nationalparks grønne landskab og på øen Mull. Undervejs smager vi på skotske delikatesser og naturligvis nationaldrikken whisky, når vi besøger tre forskellige destillerier.

 

Er du nysgerrig? Så kom til foredrag, og hør meget mere om denne naturskønne vandreferie, der kombinerer motion og lokalkolorit med sanselige smagsoplevelser.

 

Vandreferie på Hærvejen 

Søndag d. 27 September kl. 13.00 i Sal C // Foredragsholder: Peer Christensen, rejseleder hos Vitus Rejser

 

 

En af Danmarks bedst kendte vandreruter starter i Viborg og ender ved Hamborg. På den tyske side hedder ruten Oksevejen, på den danske side kender vi den som Hærvejen. I tusindvis af år har den forbundet Nordeuropa og Mellemeuropa, og her har soldater, pilgrimme, købmænd og studedrivere vandret i al slags vejr.

 

I alt er ruten cirka 550 kilometer lang, men med Vitus Rejser går du godt 30 kilometer i løbet af tre dage, når vi rejser fra Viborg til Flensborg. Vi har udvalgt nogle af de smukkeste strækninger og kommer i løbet af rejsen gennem varierede landskabstyper som mark, skov, hede, krat og vådområder. Undervejs laver vi afstikkere til historiske og kulturelle højdepunkter som Viborg Domkirke, Jellingestenen, Silkeborgsøerne og Istedløven.

 

Det er nemt og praktisk at tage på vandreferie med Vitus Rejser, for vi har på forhånd udvalgt gode hoteller i Viborg, Silkeborg, Agerskov og Flensborg, hvor vi kan hvile benene efter en god dag med vandring, og mens vi oplever de smukke danske landskaber et skridt ad gangen, bliver bagagen transporteret fra hotel til hotel af vores egen 4-stjernede bus. På vandreturene medbringer vi desuden madpakker fra hotellet - som naturligvis nydes i det fri med udsigt til nogle af Danmarks skønneste landskaber. 

 

Drømmer du om at kombinere masser af frisk luft, god motion og højdepunkter i dansk natur, kultur og historie, så lad dig inspirere med dette foredrag til at tilbringe din næste ferie på den historiske Hærvej.