Europa

Europa

 Vi præsenterer 32 foredrag om Europa i år. Scroll ned af siden for at læse mere.

SPAR 50% og betal kun 60,- pr. person ved at klikke HER

 

LØRDAG DEN 23. OKTOBER

 

11.00 - 11.30 i sal B: Viktors Farmor. Stand 21 og 22: Georgien 

Foredragsholder: Lasse Henriksen

Georgien er på mange måder et helt særligt land. En enestående smuk natur med isklædte bjerge omkranser grønne dale i de alpine Kaukasus-bjerge. Der er et dejligt subtropisk klima med citrusplantager og valnøddetræer i lavlandet. Og så har Georgien en særegen historie og kultur. Landet byder både på fantastiske kulturoplevelser, gastronomi i verdensklasse og velsmagende vin fremstillet efter årtusindgamle metoder.

Historisk og kulturelt er der meget at opleve. Fra de mange smukt beliggende klostre og imponerende oldtidskirker, til idylliske landsbyer med fritgående køer og grise i gaderne. Et landboliv, vi selv kun kender fra Morten Korch. Hovedstaden Tbilisi har været handelsby på Silkevejen og her findes endnu en række gamle kvarterer med små smalle gyder og træklædte huse med balkoner. Flot restaurerede katedraler konkurrerer med de senere års moderne og spændende arkitektur.

På Viktors Farmors stand er der god tid til spørgsmål og snak om Georgien og Kaukasus efter foredraget.

 

11.00 - 11.30 i sal G: Islandsrejser. Stand 61: Island - Vidunderlige Island

Foredragsholder: Mette Viberg  

Vidunderlige Island 

Velkommen til vores rejseforedrag om Island, hvor vi med egne billeder og ord kommer rundt i hele det smukke land.

Vi har slet ikke tal på hvor mange gange vi har besøgt Island - og der er efterhånden næsten ikke den krog af landet vi ikke har været. Det vil vi gerne dele med jer og håber det kan bidrage med god inspiration til en fantastisk og eventyrlig rejseoplevelse til vidunderlige Island, med tryghed og erfaring fra ISLANDSREJSER med i bagagen.

Vi er kør-selv ferie eksperterne og kommer i slutningen af foredraget også omkring vores kør-selv ferier, vores helt egne grupperejser og de mange aktiviteter der kan laves i Island.

 

11.40 - 12.10 i sal D: Profil Rejser. Stand 3: Lapland, Nordsverige og Finland - Laplands perler i nordlys 

Foredragsholder: Merete Bach Kristensen 

Laplands perler i nordlys

I dette foredrag fortæller Merete Bach Kristensen om Profil Rejsers fantastiske rejser til Lapland, Nordsverige og Finland. Her kan du høre mere om uforglemmelige vinteroplevelser under nordlysets skær helt ude i den laplandske ødemark. Merete Bach Kristensen fortæller indlevende om, hvordan det er at bo på det betagende Ice Hotel, som er opført i is fra den lokale flod og om at bo midt på den laplandske slette i eksklusive træhytter med glastag, mens det fascinerende nordlys boltrer sig på den frostklare nattehimmel.

I foredraget vil du også blive inspireret af hendes fortællinger om de vintereventyr, der venter i de betagende snelandskaber. Hør blandt andet mere om, hvordan det er at opleve vildmarken på vandreture med snesko, i fuld fart på hundeslæde eller på snescooter gennem aftenlandskabet med nordlyset ovenover.

 

11.40 - 12.10 i sal E: Vitus Rejser. Stand 43 og 44: Svalbard - Et arktisk eventyr

Foredragsholder: Berit Aalund

 

Et arktisk eventyr 

Drømmer du om en rejseoplevelse udover det sædvanlige? Så skal du lytte med, når vi introducerer dig til det uspolerede arktiske ørige Svalbard, der ligger midt i Ishavet mellem Nordnorge og Nordpolen.  

Svalbard er på én og samme tid både barskt, enestående og skrøbeligt. Landskabet er eventyrligt med stejle fjelde, sneklædte bjerge og et enestående dyreliv. Magien udspiller sig særligt om vinteren, når de mørke polarnætter har sænket sig over øgruppen. Hovedbyen Longyearbyen ligger på øgruppens største ø, Spitsbergen, hvor gaderne i polarnætterne kun er oplyst af gadelamper, stjerneskær, nordlys og månen. På øgruppen bor der cirka 2.500 mennesker, flere tusinde isbjørne, et utal af sæler og hvalrosser samt flere millioner havfugle, som lever side om side i den arktiske vildmark, hvor mere end to tredjedele er beskyttede reservater og nationalparker.

På dette foredrag præsenteres Vitus Rejsers vinterrejse til Svalbard, hvor programmet bl.a. byder på spændende museumsbesøg, udflugt til vildmarken på jagt efter nordlys og en uforglemmelig tur med hundeslæde.

Om foredragsholderen

Berit Aalund er cand. mag. i samfundsfag og filosofi. Berit har været rejseleder på talrige rejser til Svalbard samt det norske fastland og er kendt for give sine gæster et unik indblik i historien, naturen og kulturen

 

12.20 - 12.50 i sal B: Topas Travel. Stand 47 og 48: Grønland - En arktisk destination i verdensklasse 

Foredragsholder: Peter Knudsen

En arktisk destination i verdensklasse

Topas har i mange år arrangeret rejser til Grønland. En unik destination for dig, som elsker at være på aktiv ferie og drømmer om det store arktiske eventyr.

Kom og hør om vores forskellige rejser i Grønland, dine muligheder og hvilke oplevelser vi anbefaler.

 

12.20 – 12.50 i sal C: Adventure Holidays. Stand 12: Island

Foredragsholder: Lone Holm-Tygesen,

Island –  ”Grand Cirkle - Fantastiske landskaber – En 12 dages rundrejse med 2 danske rejseledere.

Det Islandske landskab sætter oplevelserne og livsvilkårene i perspektiv. Der er uendelige ødemarker, lava-felter, sorte strande og glimtende hvide gletsjere. Farverne skifter mellem mange nuancer.

På vores ”Grand Cirkle” – oplever og ser vi,  at Island rummer en usædvanlig stor variation - naturoplevelser i særklasse. 

Den store rundrejse på Island er en oplevelse for livet. Vi oplever vulkaner, vandfald, gejsere, varme kilde,
fugleliv, hvaler, søpapegøjer sidst men ikke mindst udsigten over hav og fjeld i stadig vekslen med lavaens farvespil. De åbner vidder ses så langt øjet rækker.

Vores lokalguide på turen er helt unik – han er Islænding og en fantastisk fortæller.
Vi har kørt ture sammen siden 2010.

Alle måltider inkluderet samt  værelser med eget bad og toilet på hele turen.

Stort aktivitetsprogram med mulighed for flere vandre/gå ture.

 

12.20 – 12.50 i sal D: Spain is More. Stand 78: Spanien - Pilgrimsrejser på Caminoen, vandre og cykelferier 

Foredragsholder: Rasmus Dissing Pedersen 

Pilgrimsrejser på Caminoen, vandre og cykelferier

'Caminoen' er en oplevelse for livet! 'Hvad er Caminoen''kan jeg''hvilken rute skal jeg vælge' og 'hvordan gør jeg' er nogle af de mange spørgsmål som besvares i dette foredrag. Spain is More har kontor midt på Caminoen og har arrangeret individuelle pilgrimsrejser i 12 år. Med et indgående kendskab til Caminoen både gennem egne vandringer og planlægning af tusindvis af pilgrimsrejser, kan du få svar på alle dine spørgsmål.  

Spain is More sender hvert år hundredvis af pilgrimme af sted mod Santiago, langs en af de 7 pilgrimsruter, som er på programmet. Hver og én er tilpasset individuelle ønsker om etapelængde, tid samt andre personlige ønsker.

For Spain is More har kvalitet og service førsteprioritet, og filosofien er, at en pilgrims eneste fokus skal være at nyde turen.  Transport, overnatninger og diverse praktiske detaljer er der således altid taget kærligt hånd om. Vel mødt!

 

12.20 – 12.50 i sal E: Vitus Rejser. Stand 43 og 44: Europa - Flodkrydstogt på Donau, 7 lande og 4 hovedstæder

Foredragsholder: Michael Kaidin Frederiksen 

 

Flodkrydstogt på Donau, 7 lande og 4 hovedstæder

At tage på krydstogt er populært som aldrig før, og mulighederne er mange. Der findes dog næppe en mere charmerende rejseform end flodkrydstogtet. Her er transporttid transformeret til fordybelses- og oplevelsestid, og fra soldækket er der altid noget at se på, når skibet glider igennem et foranderligt Europa.

Flodkrydstogtet over dem alle er sejladsen på Donau mellem Bukarest i Rumænien og Wien i Østrig. Her får du serveret hele syv lande og fire hovedstæder.

Dette krydstogt indledes dybt nede på Balkan, og på sejladsen nordpå gennem Rumænien, Bulgarien, Serbien, Kroatien, Ungarn, Slovakiet og Østrig opleves de store kulturelle og økonomiske forskelle, der præger Europa. Undervejs dykker vi ned i hele fire spændende hovedstæder, når vi tager på opdagelse i Beograd, Budapest, Bratislava og Wien.

Er du nysgerrig på, om et flodkrydstogt er noget for dig? Så kom med til foredrag, og bliv præsenteret for nogle af de mange oplevelser vores klassiske krydstogt på Donau byder på.

Om foredragsholderen

Michael Kaidin Frederiksen er historiker, underviser og ekpertrejseleder hos Vitus Rejser med erfaring fra et utal af flodkrydstogter. For Michael ligger de gode rejseoplevelser både i de kendte seværdigheder, i den levende hverdag og de små detaljer, der gemmer sig i krogene.

 

13.00 - 13.30 i sal B: Norsk Rejsebureau. Stand 32: Norge

foredragsholder: Robin

 

Tag med Norsk Rejsebureau og Hurtigruten på en uforglemmelig sørejse til Norge.
Vores foredragsholder Robin tager dig med til over 100 fjorde og 100 fjelde, når han livligt fortæller om det som flere gange er blevet kaldt for Verdens Smukkeste Sørejse.

Hurtigruten sejler fra Bergen via Nordkap til Kirkenes nær den russiske grænse før den vender om og sejler tilbage – en uforglemmelig rejse.
På en tur med Hurtigruten kan du fx opleve Tromsø,  Lofoten, Geiranger Fjorden og mere end 30 små og store havnebyer alt i mens du nyder noget af det bedste mad fra det nordiske køkken.

 

13.40 - 14.10 i sal A: Topas Travel. Stand 47 og 48: Europa - Et vandremekka 

Foredragsholder: Finn Svendsen

Et vandremekka

Topas har siden 1973 arrangeret aktive rejser og vi deler gerne vores erfaring og viden med dig.

Kom og hør om vores forskellige typer vandreferier i Europa. Få også svar på hvad der er godt at have i rygsækken og andre gode rejsetips.

 

13.40 - 14.50 i sal F: Opdag Verden og Friluftsland. Stand 35 og 36: Kom i gang med vandring

Foredragsholder: Opdag Verden

Så nemt kommer du afsted

Glæd dig til et spændende foredrag, hvor en af Opdag Verdens erfarne turledere giver dig opskriften på, hvordan du nemt kommer i gang – uanset om du vil forberede dig til en længere tur, vil se om vandring og friluftsliv er noget for dig, eller du bare har brug for at komme ud i naturen og nyde det. Du får også indblik i de mange muligheder for at komme godt i gang med Opdag Verden ture.

Kom til foredrag med Opdag Verden og Friluftsland. 

Vi glæder os til at se dig.

 

13.40 - 14.10 i sal G: Vilholdt Rejser. Stand 62: Island - Den Klassiske Rundrejse Island 2022

Foredragsholder: Vilholdt Rejser 

 

Den Klassiske Rundrejse Island 2022

Oplev smukke Island hele vejen rundt i 8 eller 11 dage med Vilholdt Rejser ApS. At rejse er altid spændende. Nye steder, nye mennesker og nye kulturer bliver til et minde for livet. Derfor er Islands forbløffende natur, venlige mennesker og rige kultur et fantastisk sted at besøge.

Hvert år tilbyder Vilholdt Rejser Den Klassiske Rundrejse i Island. Både som kør selv-ferie og grupperejse. Derfor handler dette rejseforedrag om denne tur, hvor vi gennem levende billeder og fortællinger bringer dig de ca. 1.600 km rundt om Island. Vilholdt Rejser har et bredt kendskab til de allerbedste natur- og kulturoplevelser samt indgående kendskab til Island og befolkningen.

Vilholdt Rejser blev etableret i 2015 og er siden vokset til en sund og stærk rejsepartner. Vi glæder os til at byde dig velkommen til dette foredrag på rejsemessen - kvalitetsrejser i Bella Center.

 

14.20 - 14.50 i sal A: Profil Rejser. Stand 3: Island - Fire & Ice 

Foredragsholder: Merete Back Kristensen 

 

Fire & Ice

Merete Bach Kristensen, som selv har boet på Island, og har mange år erfaring med skræddersyede rejser hertil, fortæller i dette foredrag indgående om Profil Rejsers rejser, som tager dig helt tæt på Islands enorme naturkræfter. I foredraget vil du blive præsenteret for en række af de dramatiske og betagende naturoplevelser, som Island rummer. Hør blandt andet om at køre ATV på sorte lavastrande, krydse brusende elve i SuperJeeps, opleve  gletchere inde fra en istunnel samt om ekspeditioner til lavagrotter og vulkankrater. Merete viser dertil sine egne fotos fra en af Islands aktive vulkaner, som hun fotograferede på både vandretur og fra helikopter i september i år.

I løbet af foredraget vil Merete også fortælle om den islandske gourmetscene og om nogle af Islands mest charmerende hoteller, hvor beliggenheden er uovertruffen.

 

14.20 - 14.50 i sal C: Best Travel. Stand 39: Italien - Amalfikysten i Syditalien 

Foredragsholder: Jens 

Amalfikysten i Syditalien

På alle Best Travels rundrejser og flodkrydstogter, er der medfølgende dansk rejseleder, som fortæller og sørger for en tryg rejse. Jens har i flere år været en af Best Travels faste rejseledere på bl.a. det populære rejsemål Amalfikysten. Jens vil fortælle om rejsen til Amalfikysten med Best Travel, vores hotel og de inkluderede udflugter til Amalfi by, Vesuv og Pompei, Ravello, Napoli m.m. Samtidig får I også serveret en række anekdoter fra hans tid som rejseleder i Italien.

Italien har igennem alle årene været et af Best Travels helt store rejsemål. Vi samarbejder direkte med alle hoteller og vognmænd, for at sikre det bedste rejseindhold til prisen.

 

14.20 - 14.50 i sal G: Greenland Travel. Stand 14: Grønland - De grønlandske turistperler 

Foredragsholder: Lisbeth Andersen og Tina Raavn Lauritson 

De grønlandske turistperler 

Der er store oplevelser overalt i Grønland, men en række perler er dukket op i det grønlandske landskab i det seneste årti. Området ved Ilulissat trækker det store læs. Her finder du luksushytter i bygden Ilimanaq, glamping og lodges ved Eqi Gletsjeren og Isfjordscentret ved Ilulissat Isfjord, der er UNESCO Verdensarv. Hvis du vil prøve at overnatte i en iglo i ødemarken,  er det også noget, du kan høre om - og bare rolig, der er en dejlig, varm hytte som back-up lige ved siden af igloerne.

Nuuk er ved at blive en stor turistdestination og er i år på Time Magazines liste over 100 steder at besøge i 2021. Flere og flere lokale aktører tilbyder spændende oplevelser i Grønlands hovedstad, som har verdens næststørste fjordsystem i baghaven.

Lisbeth Andersen har arbejdet med Grønland i årtier og kan skræddersy de helt rigtige ture. Tina Ravn Lauritsen er født og opvokset i Grønland og har arbejdet med turisme i Grønland, siden hun var 15, så Tina kender alt og alle. Du er i gode hænder.

 

15.00 - 15.30 i sal C: Islandsrejser. Stand 61: Island - Vidunderlige Island

Foredragsholder: Mette Viberg  

Vidunderlige Island 

Velkommen til vores rejseforedrag om Island, hvor vi med egne billeder og ord kommer rundt i hele det smukke land.

Vi har slet ikke tal på hvor mange gange vi har besøgt Island - og der er efterhånden næsten ikke den krog af landet vi ikke har været. Det vil vi gerne dele med jer og håber det kan bidrage med god inspiration til en fantastisk og eventyrlig rejseoplevelse til vidunderlige Island, med tryghed og erfaring fra ISLANDSREJSER med i bagagen.

Vi er kør-selv ferie eksperterne og kommer i slutningen af foredraget også omkring vores kør-selv ferier, vores helt egne grupperejser og de mange aktiviteter der kan laves i Island.

 

 

15.00 - 15.30 i sal D: Gjøa Travel. Stand 84: Italien og Spanien

Foredragsholder: Gjøa Travel

 

Hvis du også drømmer om, at rejse ud og se nye horisonter igen, så kom til rejseforedrag med GJØA TRAVEL, og få inspiration til din næste aktive rejse. Gjøa Travel udbyder vandre- og cykelferier i Italien og Spanien. Foredraget vil tage dig på en tur rundt til destinationer som Sicilien, Sardinien, Toscana, Dolomitterne, Cinque Terre og Andalusien. Turene spænder vidt i sværhedsgrad, så vi har en tur til dit niveau, uanset om du er nybegynder eller erfaren vandrer.

Gjøa Travel ejes og drives af Klaus Nordvig Andersen og Gianni Nancesi, der tilsammen har mere end 40 års fuldtids erfaring fra den aktive rejsebranche. Gianni bor i Italien og Spanien, og har et indgående kendskab til destinationerne. Vi har selv udviklet rejserne fra A til Z, og hver tur på rejserne er nøje udvalgt, så du vil få den optimale rejseoplevelse på disse skønne steder.

Alle rejserne er grupperejser ledet af en erfaren dansktalende turleder – oftest Gianni.

 

15.00 - 15.30 i sal E: The Picnic Club. Stand Branbilen: Europa / Asien: Eurasia ekspeditionen 

Foredragsholder: The Picnic Club

Eurasia ekspeditionen
Gør jer klar til at følge The PICNIC Club på en næsten 40.000 km. lang rejse, tværs over Eurasien.
Fire eventyrer begiver sig på en snarlig ekspedition fra Danmark til Thailand i en 60 år gammel brandbil. 
På rejsen skal de igennem 40 lande, med hver deres unikke landskaber, kultur og syn på bæredygtighed. 
Formålet med ekspeditionen, er at udforske nye og uopdagede rejsemål, udvikle nye rejseformer og klarlægge lokale eksperters opfattelser af bæredygtig turisme. 
På dette foredrag vil du få indsigt i den planlagte rejserute, arbejdet op til afrejsen og de enkelte medlemmers personlige motivation til at deltage i ekspeditionen.
Hvad finder man fx. 178 km. syd for Nordkap, hvordan booker man en billet til et containerskib, hvorledes klargør man en brandbil fra 1960 til at overleve bjerge, sne, ørken og jungle og hvad var det lige der skete på den anden side af jorden, da turisterne forsvandt? 
Hør vores bud på hvorledes turisme kunne se ud, når verden genåbnes.
Spænd sikkerhedsselerne før vi sirenerne tændes!

 

SØNDAG DEN 24. OKTOBER

  

11.00 - 11.30 i sal G: Greenland Travel. Stand 14: Grønland - De grønlandske turistperler

Foredragsholder: Lisbeth Andersen og Tina Raavn Lauritson

 

De grønlandske turistperler 

Der er store oplevelser overalt i Grønland, men en række perler er dukket op i det grønlandske landskab i det seneste årti. Området ved Ilulissat trækker det store læs. Her finder du luksushytter i bygden Ilimanaq, glamping og lodges ved Eqi Gletsjeren og Isfjordscentret ved Ilulissat Isfjord, der er UNESCO Verdensarv. Hvis du vil prøve at overnatte i en iglo i ødemarken,  er det også noget, du kan høre om - og bare rolig, der er en dejlig, varm hytte som back-up lige ved siden af igloerne.

Nuuk er ved at blive en stor turistdestination og er i år på Time Magazines liste over 100 steder at besøge i 2021. Flere og flere lokale aktører tilbyder spændende oplevelser i Grønlands hovedstad, som har verdens næststørste fjordsystem i baghaven.

Lisbeth Andersen har arbejdet med Grønland i årtier og kan skræddersy de helt rigtige ture. Tina Ravn Lauritsen er født og opvokset i Grønland og har arbejdet med turisme i Grønland, siden hun var 15, så Tina kender alt og alle. Du er i gode hænder.

 

11.40 - 12.10 i sal A: Topas Travel. Stand 47 og 48: Grønland - En arktisk destination i verdensklasse 

Foredragsholder: Peter Knudsen

En arktisk destination i verdensklasse 

Topas har i mange år arrangeret rejser til Grønland. En unik destination for dig, som elsker at være på aktiv ferie og drømmer om det store arktiske eventyr.

Kom og hør om vores forskellige rejser i Grønland, dine muligheder og hvilke oplevelser vi anbefaler.

 

12.20 - 12.50 i sal A: Islandsrejser. Stand 61: Island - Vidunderlige Island

Foredragsholder: Mette Viberg  

Vidunderlige Island 

Velkommen til vores rejseforedrag om Island, hvor vi med egne billeder og ord kommer rundt i hele det smukke land.

Vi har slet ikke tal på hvor mange gange vi har besøgt Island - og der er efterhånden næsten ikke den krog af landet vi ikke har været. Det vil vi gerne dele med jer og håber det kan bidrage med god inspiration til en fantastisk og eventyrlig rejseoplevelse til vidunderlige Island, med tryghed og erfaring fra ISLANDSREJSER med i bagagen.

Vi er kør-selv ferie eksperterne og kommer i slutningen af foredraget også omkring vores kør-selv ferier, vores helt egne grupperejser og de mange aktiviteter der kan laves i Island.

 

12.20 - 12.50 i sal C: Viktors Farmor. Stand 21 og 22: Georgien 

Foredragsholder: Lasse Henriksen

Georgien er på mange måder et helt særligt land. En enestående smuk natur med isklædte bjerge omkranser grønne dale i de alpine Kaukasus-bjerge. Der er et dejligt subtropisk klima med citrusplantager og valnøddetræer i lavlandet. Og så har Georgien en særegen historie og kultur. Landet byder både på fantastiske kulturoplevelser, gastronomi i verdensklasse og velsmagende vin fremstillet efter årtusindgamle metoder.

Historisk og kulturelt er der meget at opleve. Fra de mange smukt beliggende klostre og imponerende oldtidskirker, til idylliske landsbyer med fritgående køer og grise i gaderne. Et landboliv, vi selv kun kender fra Morten Korch. Hovedstaden Tbilisi har været handelsby på Silkevejen og her findes endnu en række gamle kvarterer med små smalle gyder og træklædte huse med balkoner. Flot restaurerede katedraler konkurrerer med de senere års moderne og spændende arkitektur.

På Viktors Farmors stand er der god tid til spørgsmål og snak om Georgien og Kaukasus efter foredraget.

 

12.20 – 12.50 i sal E: Vitus Rejser. Stand 43 og 44: Europa - Flodkrydstogt på Donau, 7 lande og 4 hovedstæder

Foredragsholder: Michael Kaidin Frederiksen 

  

Flodkrydstogt på Donau, 7 lande og 4 hovedstæder

At tage på krydstogt er populært som aldrig før, og mulighederne er mange. Der findes dog næppe en mere charmerende rejseform end flodkrydstogtet. Her er transporttid transformeret til fordybelses- og oplevelsestid, og fra soldækket er der altid noget at se på, når skibet glider igennem et foranderligt Europa.

Flodkrydstogtet over dem alle er sejladsen på Donau mellem Bukarest i Rumænien og Wien i Østrig. Her får du serveret hele syv lande og fire hovedstæder.

Dette krydstogt indledes dybt nede på Balkan, og på sejladsen nordpå gennem Rumænien, Bulgarien, Serbien, Kroatien, Ungarn, Slovakiet og Østrig opleves de store kulturelle og økonomiske forskelle, der præger Europa. Undervejs dykker vi ned i hele fire spændende hovedstæder, når vi tager på opdagelse i Beograd, Budapest, Bratislava og Wien.

Er du nysgerrig på, om et flodkrydstogt er noget for dig? Så kom med til foredrag, og bliv præsenteret for nogle af de mange oplevelser vores klassiske krydstogt på Donau byder på.

Om foredragsholderen

Michael Kaidin Frederiksen er historiker, underviser og ekpertrejseleder hos Vitus Rejser med erfaring fra et utal af flodkrydstogter. For Michael ligger de gode rejseoplevelser både i de kendte seværdigheder, i den levende hverdag og de små detaljer, der gemmer sig i krogene.

 

12.20 - 12.50 i sal F: The Picnic Club. Stand Branbilen: Europa / Asien: Eurasia ekspeditionen 

Foredragsholder: The Picnic Club

Eurasia ekspeditionen
Gør jer klar til at følge The PICNIC Club på en næsten 40.000 km. lang rejse, tværs over Eurasien.
Fire eventyrer begiver sig på en snarlig ekspedition fra Danmark til Thailand i en 60 år gammel brandbil. 
På rejsen skal de igennem 40 lande, med hver deres unikke landskaber, kultur og syn på bæredygtighed. 
Formålet med ekspeditionen, er at udforske nye og uopdagede rejsemål, udvikle nye rejseformer og klarlægge lokale eksperters opfattelser af bæredygtig turisme. 
På dette foredrag vil du få indsigt i den planlagte rejserute, arbejdet op til afrejsen og de enkelte medlemmers personlige motivation til at deltage i ekspeditionen.
Hvad finder man fx. 178 km. syd for Nordkap, hvordan booker man en billet til et containerskib, hvorledes klargør man en brandbil fra 1960 til at overleve bjerge, sne, ørken og jungle og hvad var det lige der skete på den anden side af jorden, da turisterne forsvandt? 
Hør vores bud på hvorledes turisme kunne se ud, når verden genåbnes.
Spænd sikkerhedsselerne før vi sirenerne tændes!

 

13.00 - 13.30 i sal B: Risskov Rejser. Stand 37 og 38: Balkan - Den store Balkanrejse 

Foredragsholder: Thomas Stockmarr 

Den store Balkanrejse 

Mød os til rejsemessen for Kvalitetsrejser, når vi holder spændende rejseforedrag om Balkan – en overset perle, stort set uberørt af turisme og spækket med skøn natur, folkekultur og en sørgmodig historie. Her laver vi nedslag i vores oplevelsesrige rundrejse, der tager dig med til intet mindre end fire lande: Serbien, Bosnien-Hercegovina, Montenegro og Kroatien.

Rejsen starter i Serbiens hovedstad Beograd, der stråler med art nouveau-bygninger og habsburgske boulevarder. I hovedstaden i Bosnien-Hercegovina, Sarajevo, venter en smeltedigel med tyrkiske træhuse og kommunistiske skyskrabere. Og i Dubrovnik oplever vi det populære kroatiske feriested. Vi følger sporene fra områdets mange herskere, og i Mostar i Bosnien-Hercegovina med en af verdens mest omtalte broer bliver krigen meget nærværende. Rejsen slutter i Kroatien i den grønne by Zagreb med middelalderstemning og pulserende storbyliv.

På vores stand er der god tid til spørgsmål og en snak om dine rejsedrømme efterfølgende.

 

13.00 - 13.30 i sal C: Norsk Rejsebureau. Stand 32: Norge 

Foredragsholder: Robin 

Tag med Norsk Rejsebureau og Hurtigruten på en uforglemmelig sørejse til Norge.
Vores foredragsholder Robin tager dig med til over 100 fjorde og 100 fjelde, når han livligt fortæller om det som flere gange er blevet kaldt for Verdens Smukkeste Sørejse.

Hurtigruten sejler fra Bergen via Nordkap til Kirkenes nær den russiske grænse før den vender om og sejler tilbage – en uforglemmelig rejse.
På en tur med Hurtigruten kan du fx opleve Tromsø,  Lofoten, Geiranger Fjorden og mere end 30 små og store havnebyer alt i mens du nyder noget af det bedste mad fra det nordiske køkken.

 

13.00 - 13.30 i sal D: Profil Rejser. Stand 3: Europa - Krydstogter på Europas floder 

Foredragsholder: Anna Elisabeth Ohrt

  

Krydstogter på Europas floder

Det er en fantastisk oplevelse at opdage Europa på de historiske floder, som i århundreder har udgjort kontinentets livsnerve. I dette foredrag fortæller Anna Elisabeth Ohrt om Profil Rejsers mange spændende krydstogter på Europas floder i 2022, der bla. tager dig gennem Donau, Rhinen og Provence. I løbet af foredraget vil du høre om de helt enestående møder med europæisk historie, natur og kultur som venter dig på disse krydstogter. Anna Elisabeth fortæller selvfølgelig også om livet ombord, og hvilken verden af forkælelse og service der findes på skibene.

Foruden de planlagte rejser, vil Anna Elisabeth også fortælle om muligheden for at skræddersy dit helt eget drømmekrydstogt hos Profil Rejser.

 

13.40 - 14.10 i sal B: Topas Travel. Stand 47 og 48: Europa - Et vandremekka 

Foredragsholder: Finn Svendsen

Et vandremekka

Topas har siden 1973 arrangeret aktive rejser og vi deler gerne vores erfaring og viden med dig.

Kom og hør om vores forskellige typer vandreferier i Europa. Få også svar på hvad der er godt at have i rygsækken og andre gode rejsetips.

  

14.20 - 14.50 i sal C: Best Travel. Stand 39: Den moderne busrejse 

Foredragsholder: Bjarne Nielsen 

Den moderne busrejse

På en busrejse starter rejsen allerede når du går ombord - for turen er en del af oplevelsen. Hos Best Travel har vi haft et mangeårigt samarbejde med Bjarne Nielsen fra Strøby Turist. Bjarne vil fortælle om fortræffelighederne ved den moderne busrejse og den gode komfort i en 5-stjernet bus. Busserne har en høj grad af service, hvor komfortable sæder med god benplads, WiFi og strømstik er standard, og de erfarne chauffører sørger for behagelig kørsel til vores destinationer.

Mange af vores busrejser går til Tyskland - vores store naboland mod syd byder på masser af spændende kultur- og naturoplevelser indenfor behagelig køreafstand fra Danmark. Kender du f.eks. den tyske Aspargesrute? Og hvornår har du sidst besøgt nogle af de populære julemarkeder? Men også Norge og Sverige har meget at byde på, som eksempelvis den klassiske 15-dages tur igennem vidunderlig natur til midnatssolen på Nordkap.

 

14.20 - 14.50 i sal E: Panorama Travel. Stand 33: Armenien & Georgien - Det bedste af Kaukasus 

Foredragsholder: Søren Bonde

Det bedste af Kaukasus 

De to små lande Georgien og Armenien ligger i grænselandet mellem tre store kulturer – den tyrkiske, russiske og persiske. Her mødes de europæiske og asiatiske kontinenter, og Armenien og Georgien er blevet påvirket af både øst og vest.

Den gamle kulturarv mærkes tydeligt og er et gennemgående tema på vores rejse. Som det første land i verden konverterede Armenien til kristendommen allerede i år 301, og bare 36 år senere fulgte Georgien trop. Vi oplever nogle af verdens ældste kirker og klostre, der ligger hengemt i de mest storslåede landskaber. Vi ser et karavanserai, hvor karavaner stoppede på Silkevejens tid. Vi besøger desuden stenhaven med khachkars (steler), som er smukke mindesten, samt ”Armeniens Perle” - den smukke Sevan-sø.

Vi besøger begge hovedstæderne Yerevan og Tbilisi og et udpluk af de mange kirker og klostre, som er på UNESCOs liste over verdens kulturarv. I Georgien følger vi den gamle hærvej til den smukke Kazbegi Nationalpark og kommer ud i naturen på kortere vandreture og indånder den krystalklare bjergluft fra Kaukasus.

Velkommen på en rejse tilbage til stolte traditioner, rig historie og betagende udsigter!

Efterfølgende svarer Søren Bonde på spørgsmål på STAND 33.

 

14.20 - 14.50 i sal F: Islandsrejser. Stand 61: Island - Vidunderlige Island

Foredragsholder: Mette Viberg  

Vidunderlige Island 

Velkommen til vores rejseforedrag om Island, hvor vi med egne billeder og ord kommer rundt i hele det smukke land.

Vi har slet ikke tal på hvor mange gange vi har besøgt Island - og der er efterhånden næsten ikke den krog af landet vi ikke har været. Det vil vi gerne dele med jer og håber det kan bidrage med god inspiration til en fantastisk og eventyrlig rejseoplevelse til vidunderlige Island, med tryghed og erfaring fra ISLANDSREJSER med i bagagen.

Vi er kør-selv ferie eksperterne og kommer i slutningen af foredraget også omkring vores kør-selv ferier, vores helt egne grupperejser og de mange aktiviteter der kan laves i Island.

 

14.20 - 14.50 i sal G: Vilholdt Rejser. Stand 62: Island - Den Klassiske Rundrejse Island 2022

Foredragsholder: Vilholdt Rejser 

 

Den Klassiske Rundrejse Island 2022

Oplev smukke Island hele vejen rundt i 8 eller 11 dage med Vilholdt Rejser ApS. At rejse er altid spændende. Nye steder, nye mennesker og nye kulturer bliver til et minde for livet. Derfor er Islands forbløffende natur, venlige mennesker og rige kultur et fantastisk sted at besøge.

Hvert år tilbyder Vilholdt Rejser Den Klassiske Rundrejse i Island. Både som kør selv-ferie og grupperejse. Derfor handler dette rejseforedrag om denne tur, hvor vi gennem levende billeder og fortællinger bringer dig de ca. 1.600 km rundt om Island. Vilholdt Rejser har et bredt kendskab til de allerbedste natur- og kulturoplevelser samt indgående kendskab til Island og befolkningen.

Vilholdt Rejser blev etableret i 2015 og er siden vokset til en sund og stærk rejsepartner. Vi glæder os til at byde dig velkommen til dette foredrag på rejsemessen - kvalitetsrejser i Bella Center.

     

15.00 - 15.30 i sal D: Gjøa Travel. Stand 84: Italien og Spanien

Foredragsholder: Gjøa Travel

Hvis du også drømmer om, at rejse ud og se nye horisonter igen, så kom til rejseforedrag med GJØA TRAVEL, og få inspiration til din næste aktive rejse. Gjøa Travel udbyder vandre- og cykelferier i Italien og Spanien. Foredraget vil tage dig på en tur rundt til destinationer som Sicilien, Sardinien, Toscana, Dolomitterne, Cinque Terre og Andalusien. Turene spænder vidt i sværhedsgrad, så vi har en tur til dit niveau, uanset om du er nybegynder eller erfaren vandrer.

Gjøa Travel ejes og drives af Klaus Nordvig Andersen og Gianni Nancesi, der tilsammen har mere end 40 års fuldtids erfaring fra den aktive rejsebranche. Gianni bor i Italien og Spanien, og har et indgående kendskab til destinationerne. Vi har selv udviklet rejserne fra A til Z, og hver tur på rejserne er nøje udvalgt, så du vil få den optimale rejseoplevelse på disse skønne steder.

Alle rejserne er grupperejser ledet af en erfaren dansktalende turleder – oftest Gianni.