Europa

Europa

Vi præsenterer 23 foredrag om Europa i år. Scroll ned af siden for at læse mere.

SPAR 50% og betal kun 60,- pr. person ved at klikke HER

 

LØRDAG DEN 19. OKTOBER

Sal A - 190 pladser: 

15.00 – 15.30: Islandsrejser: VIDUNDERLIGE ISLAND med ISLANDSREJSER

Uberørt natur, storslåede vandfald, vulkaner, gletsjere, geotermisk aktivitet og bade, gejsere og høje bjerge... indbegrebet af ISLAND!

Vi kommer rundt i hele det smukke land med vores egne billeder og video. Vi fortæller også om vores kør-selv ferier, grupperejser og aktiviteter.

 

Sal C - 100 pladser:

11.40 – 12.10: Spain is More: Pilgrimsrejser på Caminoen – vandre- eller cykelferie

’Caminoen’ er en oplevelse for livet! ’Hvad er Caminoen’, ’kan jeg’, ’hvilken rute skal jeg vælge’ og ’hvordan gør jeg’ er nogle af de mange spørgsmål som besvares i dette foredrag. Spain is More har kontor midt på Caminoen og har arrangeret individuelle pilgrimsrejser i 10 år. De har derfor et indgående kendskab til Caminoen og du er velkommen til at stille det eller de spørgsmål, som du ønsker at få besvaret.

Spain is More sender hvert år hundredvis af pilgrimme af sted mod Santiago, langs en af de 7 pilgrimsruter som er på programmet. Hver og én er tilpasset individuelle ønsker om etapelængde, tid samt andre personlige ønsker.

For Spain is More har kvalitet og service førsteprioritet og filosofien er, at en pilgrims eneste udfordring skal være, hvordan man kommer fra ”a” til ”b”. Transport, overnatninger og diverse praktiske detaljer er der således altid taget kærligt hånd om. Vel mødt!

 

 

Sal D - 80 pladser:

13.00 – 13.30: Vitus Rejser: Krydstogt i Rusland · Moskva – Volgograd – Astrakhan

Hvilken bedre måde at opleve Rusland på, end gennem en eventyrlig og mere end 3.000 kilometer lang sejlads på Volga? Lad dig inspirere af dette foredrag, hvor vi stiller skarpt på vores krydstogt gennem det store og kontrastfyldte Rusland fra det hovedrige Moskva hele vejen til Astrakhan ved Det Kaspiske Hav.

Ekspertrejseleder Berit Aalund tager os gennem denne imponerende rejse, hvor vi på Volga sejler fra udkanten af Moskva via Volgograd helt til udløbet i Astrakhan ved Det Kaspiske Hav. Kun få andre lande i verden rummer så voldsom en historie, og kun få steder vil man som rejsende få så kontrastfyldte oplevelser som i Rusland. Fra overdådig rigdom i Putins politiske magtcentrum, Moskva, til de fattige landsbyer, der ligger langs Volgaflodens bredder til heltebyen Volgograd og Astrakhan-deltaets naturskønhed. Vitus Rejser har 28 års erfaring på de russiske floder, og du vil med dette foredrag få et indblik i, hvorfor krydstogter her er evigt populære.

 

15.00 - 15.30: Vilholdt RejserDen Klassiske Rundrejse Island 2020

Oplev smukke Island med Vilholdt Rejser ApS

At rejse er altid spændende. Nye steder, nye mennesker og nye kulturer bliver til et minde for livet. Derfor er Islands forbløffende natur, venlige mennesker og rige kultur et fantastisk sted at besøge.

Hvert år tilbyder Vilholdt Rejser Den Klassiske Rundrejse i Island. Både som kør selv-ferie og grupperejse. Derfor handler dette rejseforedrag om denne tur, hvor vi gennem levende billeder og fortællinger bringer dig de ca. 1.600 km rundt om Island. Som certificerede Islandsspecialister af ”Inspired by Iceland” har Vilholdt Rejser et bredt kendskab til de allerbedste natur- og kulturoplevelser samt indgående kendskab til Island og befolkningen. I samarbejde med de bedste turudbydere i Island gør vi dine ønsker til virkelighed.

 

15.40 - 16.10: Adventure Holidays: Island – Fantastiske landskaber (12 dage) Lone Holm-Tygesen

En 12 dages rundrejse i Island med 2 danske rejseledere.
Det Islandske landskab sætter oplevelserne og livsvilkårene i perspektiv. Der er uendelige ødemarker
og lavafelter, sorte strande og glimtende hvide gletschere. Fjeldenes farver skifter mellem mange
nuancer. Island rummer en usædvanlig stor variation af naturen.
Den store rundrejse på Island er en oplevelse for livet. Vulkaner, vandfald, gejsere, varme kilder,
fugleliv, hvaler, søpapegøjer, sejlture. Flotte udsigter over hav og fjeld i stadig vekslen med lavaens
farvespil. De åbne vidder ses så langt øjet rækker, er helt fantastiske.
Stort aktivitets program med mulighed for gå og vandreture i den flotte natur.

 

Sal E - 110 pladser:

11.40 – 12.10: Ruby Rejser: Cykelkrydstogt i Kroatien-Preben Larsen

Kombiner daglige cykelture gennem smukke landskaber med hyggelig sejlads i et mageløst øhav. På et cykelkrydstogt i Kroatien udforsker du de skønne dalmatiske øer i farvandet ud for Split, og oplevelserne på cykel krydres med svalende badeture, oplevelser i små havne og dejlig afslapning på dækket af den charmerende motorsejler, du bor på. Vores cykelkrydstogt i Kroatien er ligeså populært, som det er smukt. Kom og hør mere!

 

15.00 – 15.30: Visit Värmland: Vildmarken väntar på dig i Värmland

Värmland bjuder in dig till ett landskap fyllt av äventyr, utmaningar och massor av spännande aktiviteter. Ta för dig av det du gillar bäst – de vidsträckta skogarna, det öppna landskapet, Vänerkusten eller livet längs Klarälven. Här finns över 1000 kilometer vandringsleder, cykelleder och kanotleder. Välgörande för hela kroppen, frestande för smaklökarna och gott för själen. När du vill ta för dig av det bästa i livet kommer du till Värmland. 

 

Sal F - 85 pladser:

11.00 - 11.30: Topas Travel: Grønland - Rundrejse i midnatssolens land, Klaus Andersen.

Kom tæt på Grønlands gigantiske isbjerge og Diskobugtens smukke arktiske natur med Eqi gletsjeren og Indlandsisen og få et unikt indblik i grønlandsk kultur.

Over 12 dage får du set og oplevet stort set alle Diskobugtens højdepunkter. Du vil opleve den verdensberømte og UNESCO beskyttede Ilulissat/Kangia Isfjord og blive betaget af de enorme isbjerge, som flyder majestætisk rundt.

På vandreture kommer du tæt på Grønlands rå natur og bliver klogere på den grønlandske kultur, natur og dyreliv. Ved Paradisbugten ved byen Qasigiannguit, kan du nyde den formidable udsigt ud over Diskobugten og se hvalerne boltre sig. 2 dage på Diskoøen giver dig mulighed for at mærke suset på hundeslæde på Lyngmarksbræen. Og så kan du se frem til nogle spændende og unikke ophold i de eksklusive nye hytter Ilimanaq Lodge i den historiske bygd Ilimanaq og i ødemarken i de komfortable hytter ved Glacier Lodge Eqi. Her kælver den aktive gletsjer Eqip Sermia med bulder og brag. Fra Eqi følger du i den franske polarforskers fodspor, Paul-Emile Victor, når du, lige som ham, udforsker Indlandsisen.

 

 

11.40 – 12.10: Schønberg Musik & Rejser: Operarejser med formidling.

Schønberg Musik&Rejser har specialiseret sig i operarejser med musikformidling – den slags er busrejser særdeles velegnede til, og op mod halvdelen af bureauets rejser går til Berlin.

Både Staatsoper og Deutsche Oper byder på operaoplevelser i verdensklasse, og ofte kan man opleve de helt store solistnavne disse steder. Vi bor altid godt, nogle gange lidt dyrere end andre gange, og der er altid udflugter, byrundture og lign. med i prisen.

Det er operaoplevelserne, der bestemmer rejsemålene, men gengangere de fleste sæsoner er Hamborg, Dresden, Leipzig, Savonlinna/Finland og New York/Metropolitan.

De seneste par sæsoner har vi hver gang haft Anna Netrebko på programmet lige som en anden af tidens mest populære sangere, tyske Jonas Kaufmann.

Schønberg Musik&Rejser bestræber sig altid på, at rejsen skal være behagelig, med masser af god service, musikformidling og gode pauser – men også mulighed for en slummer undervejs.

Vi kører så vidt muligt kønne veje og bestræber os på at gøre enhver rejse tuk en god samlet ferieoplevelse, hvor musikken står i højsædet. Enkelte rejser kan sagtens tages uden opera, f.eks. vores flagskib: den årlige sommerrejse til det smukke Søparadis i Sydøstfinland.

Altid operasanger som rejseleder!

 

 

14.20 – 14.50: Atlantic Airways: Færøerne – Natur, kultur og gastronomi i verdensklasse

 

Sal G - 100 pladser:

15.40 - 16.10: GP Tours/Øster Lindet:  Formel 1 2020 – Nyheder, ”klassikere” og Kevin Magnussen – F1 journalist Peter Nygaard.

MOTORSPORT/FORMEL 1 – Europa, Asien, USA, Oceanien

Vil du høre om motorsport i Kongeklassen så mød op i Øksnehallen og hør den berømte F1 journalist, Peter Nygaard fortælle om nyheder til Formel 1 2020, teams, kører, baner og en status på danske Kevin Magnussen. Lad dig inspirere til næste års Formel 1 rejse i selskab med Peter Nygaard, der har overværet mere end 600 Formel 1 løb. HUSK – mange Formel 1 rejser er oplagte til at kombinere med andre ferieformer – GP Tours er klar på messen med råd, vejledning og inspiration.

16.20 – 16.50: La Papillon Bleu: Paris gennem to årtusinder

Lysenes by, kaldes den også og med god grund, for den har igennem tiden været en ledestjerne for menneskeheden.  Lige siden begyndelsen har denne by været helt sin egen og ganske særlig. Hvad er det så Paris kan? Hvad er det, den har? Det er ikke til at sige i få ord, så derfor er det korte svar: Paris har alt!  Det er det, som er magien.

Se og hør fortiden                     

Man kan dreje om et gadehjørne, og være mange hundrede år tilbage i tiden: brostenene begynder at hviske om alt det blod, der har flydt, pilgrimme, karosser, baghold, begær, stævnemøder, fester, oplæsninger. Hvert hus i disse gader gemmer på minder, der er en del af Paris’ historie, Frankrigs historie og verdenshistorien.

 

Hvert gadenavn, hver plads, hver metrostation bærer navnet af et menneske, et sted, en ting eller en historisk begivenhed, der har været med til at gøre Paris til det, den er i dag

Brug sanserne i nutiden

Fortiden er så levende, luften så mættet med minder, at det er svært ikke at blive grebet af den, og nysgerrigheden driver lysten til at vide mere om de mænd og kvinder, der gennem århundreder har skabt Paris af i dag. 

Sal H - 65 pladser:

13.40 – 14.10: Profil Rejser: Færøerne for den moderne opdagelsesrejsende

Færøerne er først og fremmest kendte for deres smukke, rå natur og et omskifteligt vejr. Vejret er mildt men præget af det store Atlanterhav og kan på et splitsekund ændre sig fra strålende solskin til tåge og regn. Færøerne kaldes ikke for ingenting vejrgudernes tumleplads.

Færøerne består af 18 vulkanøer, kun adskilt af smalle sunde og fjorde. Færøerne og den færøske kultur er en velbevaret hemmelighed for de fleste, men hvis du beslutter dig for at besøge de fjerne øer i Nordatlanten, venter der dig en masse enestående naturoplevelser og mødet med den gæstfrie befolkning og dens spændende kulturarv. Musikfestivaller, fremragende spisesteder blandt andet Michelin-restauranten Koks, skaber en skøn afveksling til de rå fjelde, fjordene og stilheden. 

Find ud af hvilke oplevelser der venter dig på de uspolerede øer i Nordatlanten, når vores rejsekonsulent Merete, på dette rejseforedrag fortæller om Færøernes vilde natur og færingernes kulturhistorie.

 

14.20 – 14.50: Profil Rejser: Grønland kom tæt på

Grønland fascinerer med sin enestående natur året rundt. Mest kendt er indlandsisen – den ufatteligt store kappe af is, der ligger fastlåst over det grønlandske fastland. Midnatssolen sørger om sommeren for lange lyse dage. Afhængigt af sæson kan du opleve majestætiske isbjerge, tage på kystsejlads og bådture til fjerne bygder og hilse på en hval eller to. Grønland er et skønt sted at tage på vandretur, og til at fordybe sig i naturen. Og om vinteren kan du tage på hundeslædetur og opleve nordlys.

Vores grønlandseksperter har et dybt kendskab til Grønland og hjælper dig hellere end gerne med at finde lige præcis de oplevelser, som du gerne vil have i den store grønlandske natur. Grønland byder på så mange uforglemmelige oplevelser, som man ikke får mange andre steder, så hvorfor vente?

Find ud af hvilke oplevelser der venter dig i arktiske egne, når vores rejsekonsulent Merete, der selv har boet syv år i Grønland, fortæller om gletsjere, isbjerge og inuitkultur på verdens største ø.

  

15.40 - 16.10: Spies: Kan man holde ferie med god klimasamvittighed? 

Hvad er klima kompensation og hvordan gør det en forskel?

Spies fortæller om deres mange tiltag, som bringer balance i CO2 regnskabet, bidrager til projekter der, hvor vi holder ferie  og kommer samtidig med fem råd til den bæredygtige rejse.

Af:

Head of Sustainability i Thomas Cook Airlines, Kim Houmark Hansen 

Head of Communications, Spies, Lisbeth Nedergaard

 

 

 

 

 

 

 

SØNDAG DEN 20. OKTOBER

 

Sal A - 190 pladser: 

15.00 – 15.30: Ruby Rejser: Langs Norges kyst året rundt

Tag med på en fabelagtig sejlads med Hurtigruten langs verdens smukkeste kyststrækning. Undervejs imponeres du af smuk kystnatur, høje fjelde, dybe fjorde og hyggelige havnebyer.

Et eventyr langs Norgekysten er muligt året rundt. Rejs om vinteren og jagt det magiske nordlys eller tag afsted om sommeren og oplev midnatssolens 24 timers lune stråler. Mulighederne er mange og oplevelserne uforglemmelige. Kom og hør mere! 

 

 

Sal C - 100 pladser:

11.40 – 12.10: Islandsrejser: VIDUNDERLIGE ISLAND med ISLANDSREJSER.

Uberørt natur, storslåede vandfald, vulkaner, gletsjere, geotermisk aktivitet og bade, gejsere og høje bjerge... indbegrebet af ISLAND!

Vi kommer rundt i hele det smukke land med vores egne billeder og video. Vi fortæller også om vores kør-selv ferier, grupperejser og aktiviteter.

  

14.20 – 14.50: La Papillon Bleu: Paris gennem to årtusinder

Lysenes by, kaldes den også og med god grund, for den har igennem tiden været en ledestjerne for menneskeheden.  Lige siden begyndelsen har denne by været helt sin egen og ganske særlig. Hvad er det så Paris kan? Hvad er det, den har? Det er ikke til at sige i få ord, så derfor er det korte svar: Paris har alt!  Det er det, som er magien.

Se og hør fortiden                     

Man kan dreje om et gadehjørne, og være mange hundrede år tilbage i tiden: brostenene begynder at hviske om alt det blod, der har flydt, pilgrimme, karosser, baghold, begær, stævnemøder, fester, oplæsninger. Hvert hus i disse gader gemmer på minder, der er en del af Paris’ historie, Frankrigs historie og verdenshistorien.

 

Hvert gadenavn, hver plads, hver metrostation bærer navnet af et menneske, et sted, en ting eller en historisk begivenhed, der har været med til at gøre Paris til det, den er i dag

Brug sanserne i nutiden

Fortiden er så levende, luften så mættet med minder, at det er svært ikke at blive grebet af den, og nysgerrigheden driver lysten til at vide mere om de mænd og kvinder, der gennem århundreder har skabt Paris af i dag. 

  

Sal D - 80 pladser:

11.00 - 11.30: Mycruise: Naturskønne krydstogter med MSC Meraviglia fra København til De Norske Fjorde og Baltikum i sommeren 2020. 

 

11.40 - 12.10: Best Travel: Den moderne busrejse - Bjarne Nielsen

På en busrejse starter rejsen allerede når du går ombord - for turen er en del af oplevelsen. Vi hygger os sammen og rejselederen beretter om interessante steder vi passerer undervejs. Med passende pauser undervejs bevæger vi os frem mod rejsemålet, hvor masser af spændende oplevelser venter. 

Moderne busser
Hos Best Travel har vi haft et mangeårigt samarbejde med Bjarne Nielsen fra Strøby Turist. Bjarne vil fortælle om fortræffelighederne ved den moderne busrejse og den gode komfort. Busserne har en høj grad af service, hvor komfortable sæder med god benplads, WiFi og strømstik er standard, og de erfarne chauffører sørger for behagelig kørsel til vores destinationer.

Oplev Tysklands skønneste steder
Mange af vores busrejser går til Tyskland - vores store naboland mod syd byder på masser af spændende kultur- og naturoplevelser indenfor behagelig køreafstand fra Danmark. Berlin er selvfølgelig altid et besøg værd, men også mange andre steder, herunder den gamle hansestad Lübeck, byder på masser af forskelligartede oplevelser.

 

13.00 – 13.30: Vitus Rejser: Ekspeditionskrydstogt i Grønland & Diskobugten.

Et skib med strømlinede former og en buttet stævn, kameraer på ankeret og en højeffektiv motor, der udnytter brændstoffet optimalt. Vitus Rejser kan som den første danske rejseudbyder sende sine gæster rundt i Grønland med det højteknologiske ekspeditionsskib Greg Mortimer.

Langs Grønlands vestkyst står de store oplevelser i kø for den rejsevante eventyrer, der holder af at være fysisk aktiv og opleve moder natur på nærmeste hold. Naturen her er nemlig helt uden sammenligning og rummer en rigdom af fascinerende historie. Det er ikke uden grund, at Grønland bliver mere og velbesøgt, og mulighederne for at sejle på ekspeditionskrydstogt er mange. Med Vitus Rejser bag roret i Grønland, er du sikret en rejseoplevelse, der tager hensyn til den sårbare, grønlandske natur og den virkelighed, at Grønland er en turistdestination, men også et land, der er stærkt påvirket af klimaforandringerne. For Vitus Rejser handler det om at skabe oplevelser, der indvirker så lidt som muligt på økosystemet. Derfor er det helt nye skib Greg Mortimer en vigtig del af rejsen, hvor skibets form og buttede stævn gør, at det bruger markant mindre energi på at skubbe sig igennem farvandet.

 

Sal F - 85 pladser

13.00 - 13.30: Vilholdt Rejser: Den Klassiske Rundrejse Island 2020

Oplev smukke Island med Vilholdt Rejser ApS

At rejse er altid spændende. Nye steder, nye mennesker og nye kulturer bliver til et minde for livet. Derfor er Islands forbløffende natur, venlige mennesker og rige kultur et fantastisk sted at besøge.

Hvert år tilbyder Vilholdt Rejser Den Klassiske Rundrejse i Island. Både som kør selv-ferie og grupperejse. Derfor handler dette rejseforedrag om denne tur, hvor vi gennem levende billeder og fortællinger bringer dig de ca. 1.600 km rundt om Island. Som certificerede Islandsspecialister af ”Inspired by Iceland” har Vilholdt Rejser et bredt kendskab til de allerbedste natur- og kulturoplevelser samt indgående kendskab til Island og befolkningen. I samarbejde med de bedste turudbydere i Island gør vi dine ønsker til virkelighed.

 

Sal G - 100 pladser:

15.00 – 15.30: Visit Värmland: Vildmarken väntar på dig i Värmland

Värmland bjuder in dig till ett landskap fyllt av äventyr, utmaningar och massor av spännande aktiviteter. Ta för dig av det du gillar bäst – de vidsträckta skogarna, det öppna landskapet, Vänerkusten eller livet längs Klarälven. Här finns över 1000 kilometer vandringsleder, cykelleder och kanotleder. Välgörande för hela kroppen, frestande för smaklökarna och gott för själen. När du vill ta för dig av det bästa i livet kommer du till Värmland.